Politikk - Norsk

russell_martin

Vil heve den tollfrie grensen for import

Som den egoisten jeg er, så passer dette meg som forbruker helt utmerket. Endelig kan jeg kjøpe plater og klær med mere i en større målestokk fra utlandet.

Tenker flere som egoisten meg, så vil dette virkelig ramme norske butikker sin varehandel.

Høyre og Frp liker å framstille seg som de små bedrifters beste venn, men det er merkelig at de ikke har sett på konsekvensen av dette.

Jeg tror dette kan redusere varehandelen til mange klesbutikker her til lands.

En kikk på Sheplers. com vil nok la mange folk la seg friste til å la jeansen til norske butikker støve på lager.

1
43 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Høyre og Frp liker å framstille seg som de små bedrifters beste venn, men det er merkelig at de ikke har sett på konsekvensen av dette.

En nasjon kan ikke leve av å selge varer til hverandre.

Dette er en tjenesteyting som i stor grad kan gjøres bedre av de store internasjonale selskapene, og da kan den frigjorte arbeidskraften (for ja, dette vil åpenbart medføre at endel Spaceworld-butikker o.l. mister eksistensgrunnlaget) brukes til noe reelt verdiskapende.

Norge har alt for mange stillinger innenfor varehandel.

1
lthilien [sitat…] En nasjon kan ikke leve av å selge varer til hverandre. Dette er en tjenesteyting som i stor grad kan gjøres bedre av de store internasjonale selskapene, og da kan den fri...

Norge har alt for mange stillinger innenfor varehandel.

Som forbruker ser jo jeg et kjempemarked innen klær. Elektronikk er faktisk rimelig i Norge.

Hvorfor betale 1000 kr for ei Levi'sbukse, når man kan bestille den samme buksa fra USA for 250 kr inkl. frakt.

1
lthilien [sitat…] En nasjon kan ikke leve av å selge varer til hverandre. Dette er en tjenesteyting som i stor grad kan gjøres bedre av de store internasjonale selskapene, og da kan den fri...

En nasjon kan ikke leve av å selge varer til hverandre.

En variant av "vi kan ikke alle leve av å klippe håret til hverandre". Vi kan ikke leve av noe som helst hvis alle skulle gjøre det samme. Men det går veldig bra så lenge folk gjør forskjellig. Da kan noen klippe hår og andre drive med varesalg. Og alle arbeidsplasser vi mister til utlandet er et tap for oss.

1

Som den egoisten jeg er, så passer dette meg som forbruker helt utmerket. Endelig kan jeg kjøpe plater og klær med mere i en større målestokk fra utlandet. Tenker flere som egoisten meg, så vil dette virkelig ramme norske butikker sin varehandel.

Selvfølgelig tenker mange som deg. Derfor tror jeg ikke det blir rare økningen. Mitt tips er 50 kroner opp fra dagens nivå. I beste (verste?) fall 100 kroner.

Eller kanskje de prøver seg med et smart triks og øker til 400 kroner, men går over til totalbeløp inkl. porto.

1
russell_martin [sitat…] Som forbruker ser jo jeg et kjempemarked innen klær. Elektronikk er faktisk rimelig i Norge. Hvorfor betale 1000 kr for ei Levi'sbukse, når man kan bestille den samme buks...

Hvorfor betale 1000 kr for ei Levi'sbukse, når man kan bestille den samme buksa fra USA for 250 kr inkl. frakt.

Noe som burde få deg til å stille et helt annet spørsmål;

- Hvordan i huleste helvette kan de selge Levis buksen for 1/4 del i USA, når kjøpekraften nesten er lik den i Norge.

...enten må det jo være noe veldig galt med USA, eller veldig galt med Norge.

2

Sosialistlogikk: den eneste måten å få folk til å kjøpe norsk er å hindre tilgang på alt annet.

Det er helt utrolig at det å heve en grense som har vært uforandret siden 1975 til dagens forhold skal være noe stridstema i det hele tatt.

1

Det er ikke noe logikk at staten og posten skal bruke mye tid og ressurser på å ta av seg håndtere en mengde enkeltpakker bare fordi man tror man kan verne et butikkonsept som generelt er på vikende front i vårt globale samfunn. Husk at momsfrie pakker er ikke til for forbrukerne men at staten ikke skal bruke uforholdsmessig tid og ressurser på å kreve inn moms.

Dagens tollgrense oppfordrer til å dele opp forsendinger (mer emballasje og dermed mer miljøfiendtlig), flere pakker som må håndteres og pga endrede valutakurser m.m. medfører store utgifter for å lagre og innkreve moms og gebyr fra kundene samt kan bidra til at flere velger useriøse aktører i et forsøk på å komme unna et regelverk som virker utdatert og altfor rigid for våre handelsmønstre.

Musikk, dataspill, tv-serier og film-salget i ordinære butikkene har falt mye de siste årene da folk i større grad benytter seg av strømmetjenester.

Norsk varehandel vil fortsatt ha et marked, men må være villig til å omstille seg til et mer moderne samfunn med andre krav fra forbrukerne. Fortrinnet ved å at kunden kan fysisk komme inn, teste og ta på varer, slippe leveringstid, personal som kan bistå i utvelgelse med relevant kunnskap osv vil leve videre selv om man bidrar til å fjerne belastingen på posten, oppfordrer til mer miljøvennlig transport og legger til rette for et regelverk som oppfattes som fornuftig fra borgernes side og er tilpasset dagens samfunn.

1
Lobo2misten [sitat…] Noe som burde få deg til å stille et helt annet spørsmål; - Hvordan i huleste helvette kan de selge Levis buksen for 1/4 del i USA, når kjøpekraften nesten er lik den i No...

Hvordan i huleste helvette kan de selge Levis buksen for 1/4 del i USA, når kjøpekraften nesten er lik den i Norge.

Kanskje fordi nordmenn synes Levis-merket er kult og mote, mens amerikanere synes det er harry eller like kjedelig og vanlig som en trepakning med sokker.

1

Om man f.eks. hever denne grensen til 1000 kr i dag, så er det likevel meindre verdi enn 200 kr var i 1975 da denne grensen kom. Mitt spørsmål blir da: Hvorfor gikk ikke all varehandel konkurs i 1975 da denne forferdelige regelen kom?

1
fireman56 Om man f.eks. hever denne grensen til 1000 kr i dag, så er det likevel meindre verdi enn 200 kr var i 1975 da denne grensen kom. Mitt spørsmål blir da: Hvorfor gikk ikke all vareha...

Mitt spørsmål blir da: Hvorfor gikk ikke all varehandel konkurs i 1975 da denne forferdelige regelen kom?

Det var vel vesentlig vanskeligere å markedsføre varene sine uten et internett vil jeg tro. Det er jo først de siste 5 årene nettbutikker har etablert seg som reelle konkurrenter mot vanlig varehandel.

1

Jeg tror dette kan redusere varehandelen til mange klesbutikker her til lands.

Se på Sverige, all import fra EU-land til forbrukere er som innelands postordre, ingen avgifter, og moms er iberegnet fra avsender (ligger inne i prisen), noe som fører til at varer er billigere i høymomsland som Sverige enn i lavmomsland i EU, men forbruker betaler samme totalpris i alle land.

Svenskekronen har styrket seg, likevel ligger EU-handelen over grenser til forbruker som før. Slik har det vært i 17 år.

I Norge vil butikkene få en korreks på sine priser. Jeg kjøper norske nye bøker på postordre til svensk adresse.

I Sverige er det 6% moms på bøker til forbruker, i Norge er det momsfritt, likevel ligger svenske priser 25% under norske , inkludert moms.

1
Lobo2misten wikipedia har 3 på samme side, litt etter hvem du spør med andre ord. ...jeg tipper at CIA har den mest objektive rapporten, men det er min subjektive mening.

wikipedia har 3 på samme side, litt etter hvem du spør med andre ord.

Den viser kjøpekraften, men ut fra den kan du ikke sammenligne en pris på 1000 i et land med en pris på 250 i et annet land. Som det står om PPP under Measurement: "The PPP exchange-rate calculation is controversial because of the difficulties of finding comparable baskets of goods to compare purchasing power across countries." Så lenken din forteller egentlig bare at Norge har en ca $ 5000 bedre kjøpekraft enn USA.

1
Nymme [sitat…] Den viser kjøpekraften, men ut fra den kan du ikke sammenligne en pris på 1000 i et land med en pris på 250 i et annet land. Som det står om PPP under Measurement: "The PP...

Så lenken din forteller egentlig bare at Norge har en ca $ 5000 bedre kjøpekraft enn USA.

Ja, akkurat.

Så hvorfor prise oss ut av verden, når vi uansett ikke får stort mer får pengene våre, ja annet enn på ferie i Spania eller Thailand.

1

Vinylbonanza venter. Synd for netthandelen.no og andre snikkabofirma som lever av å selge dritt til nordmenn.

1
Storvesiren [sitat…] Se på Sverige, all import fra EU-land til forbrukere er som innelands postordre, ingen avgifter, og moms er iberegnet fra avsender (ligger inne i prisen), noe som fører ti...

Jeg kjøper norske nye bøker på postordre til svensk adresse.

I Sverige er det 6% moms på bøker til forbruker, i Norge er det momsfritt, likevel ligger svenske priser 25% under norske , inkludert moms.

Bøker er ett svært dårlig eksempel. Bokprisene i Norge er styrt av en avtale, og den vil ikke endre seg med endring av den avgiftsfrie grensen. Bøker har heller ingen avgifter ifb. med import. Selv kjøpte jeg bøker for 6 uker siden fra en engelsk nettbutikk, for rett over 4000 kroner. Disse bøkene vil ha kostet grunnet norske særbestemmelser, over 13000 kroner.

1
GGråstein [sitat…] En variant av "vi kan ikke alle leve av å klippe håret til hverandre". Vi kan ikke leve av noe som helst hvis alle skulle gjøre det samme. Men det går veldig bra så lenge...

Det er enn grov overforenkling å si at det handler om at ingenting er bærekraftig om alle gjør det samme.

Spørsmålet må være hvor stor reell verdiskapning den enkelte virksomhet og stilling står for. I mandagens DN var det en artikkel om dette, hvor man trakk frem eksempelet på en føydalherre som plasserte bom på sin del av elva. Han tjente penger, men det var ingen merverdi for samfunnet, og om de andre elveeierne gjorde som ham så ville ingen bruke elva. Dette er falsk verdiskapning.

Norge bør bruke de arbeidskraftsressursene vi har best mulig. Ved lavere importsats vil man miste noen stillinger, men folk får billigere varer og man får frigjort arbeidskraft til viktigere oppgaver.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Støre Regjeringen knuser Forskningen

Reversregjeringen går løs på nok et område i sin iver etter å ta Norge tilbake til fortiden. Nå er det SP statsråden for høyere Utdanning og Forskning, som helst ikke vil forske… , iallefall ikke i Os...
Bilde

De prisvinnende hjerneforskerne May-Britt og Edvard Moser er sterkt kritiske til forskningskutt: –

Det er varslet kutt på 842 millioner kroner i Forskningsrådets bevilgninger. Dette får varsellampene til å blinke for flere i akademia.


Bilde www.nrk.no
1
4 svar
Laster...