Politikk - Norsk

Tordenskjold3

Helligdagselskere

Hvorfor argumenterer aldri de som ønsker at søndagen skal være en hviledag for at brustadbua, treningssentre, bensinstasjoner, hagesentre, fotballkamper(folk jobber da her også!), fjernsynskanaler skal være stengt på søndager? Det er aldri en tråd her på vgd eller stortingspolitikere som fremmer forslag på stortinget om å øke ting som skal være forbudt på søndager.

Så da er spørsmålet, ønsker dere virkelig at søndagen skal være hviledag?

2
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg har en rekke ganger sagt at jeg faktisk er imot Brustadbua. Når det gjelder idrett så er de aller fleste som er i sving ved slike arrangementer (utenom proffe utøvere) faktisk frivillige som gjør dette på fritiden, og er faktisk ikke jobb.

Hviledagen er da og til å skulle gjøre netopp noe annet enn det daglige. Forøvrig er det og praktisk å ha idrettsarrangementer på tidspunkt når folk flest har fri.

1
Kjetil_e Jeg har en rekke ganger sagt at jeg faktisk er imot Brustadbua. Når det gjelder idrett så er de aller fleste som er i sving ved slike arrangementer (utenom proffe utøvere) faktisk...

Forøvrig er det og praktisk å ha idrettsarrangementer på tidspunkt når folk flest har fri.

Praktisk å ha butikkene åpne på en dag vi andre har fri også? Man kan spille kamper på kvelden og lørdager.

Men ville du argumentert for forbud mot tv-sendinger fra Norge på en søndag? Er folk som må jobba da også. Du MÅ ikke se på tv på en søndag.

1

Jeg ser ikke det store problemet her.

Jeg tror jo ikke at selv om det blir lovlig så vil ALLE butikkene nå plutselig starte med søndagsåpning.

1

Nå er det jo ikke slik at det bare finnes to mulige standpunkter, nemlig at man enten må mene at alt skal være åpent, eller at man må mene at alt skal være stengt.

Men hvis du leter etter noen som mener utviklingen allerede hadde gått mer enn langt nok, så har du én stemme her.

1
malvolio Nå er det jo ikke slik at det bare finnes to mulige standpunkter, nemlig at man enten må mene at alt skal være åpent, eller at man må mene at alt skal være stengt. Men hvis du lete...

Nå er det jo ikke slik at det bare finnes to mulige standpunkter, nemlig at man enten må mene at alt skal være åpent, eller at man må mene at alt skal være stengt.

Nei,det trenger ikke være binært, men da må man nesten ha argumentene som gjør at enkelte grupper skal jobbe mens andre ikke. Argumenter som "helligdagsfred" "Man må ikke .... på søndager", "Konkurransen vil presse andre til å måtte være åpne på søndager " kan brukes om ganske mye.

1
Tordenskjold3 [sitat…] Praktisk å ha butikkene åpne på en dag vi andre har fri også? Man kan spille kamper på kvelden og lørdager. Men ville du argumentert for forbud mot tv-sendinger fra Norge...

Av det rent komersielle ville jeg hatt mest mulig stengt på søndager.

Men underholdning bør man ha tilgang til og også nyhetsformidling. Underholdning for faktisk folk å kunne ha noe annet og drive med. Nyhetsformidling sier seg selv.

Forøvrig går TV med ganske minimalt med folk på jobb søndager, da det ikke lages program utenom nyheter og dekning av eventuell sport.

1
Kjetil_e Av det rent komersielle ville jeg hatt mest mulig stengt på søndager. Men underholdning bør man ha tilgang til og også nyhetsformidling. Underholdning for faktisk folk å kunne ha n...

Underholdning for faktisk folk å kunne ha noe annet og drive med.

Du kan se på DVD, du kan se på utenlandsk fjernsyn, du kan spille kort med familien, du kan ta en tur i marka, du kan gjøre ganske mye. Så igjen hvorfor er det å se en norsk fotballkamp på søndag viktigere enn å handle. Det er ikke sånn at siden DU liker å se på sport bedre enn å handle på sønadager så skal lovene tilpasses det?

1

Det er faktisk ganske mange yrkesgrupper som jobber på søndager, inkl butikkansatte i brustadbuer, plantasjenbutikker, bensinstasjoner, kiosker og mye annet. Av andre ting som må være åpent er selvsagt sykehusene og alle andre helseinstitusjoner. Man kan jo ikke forlate et sykehjem, et gamlehjem eller en boplass for psykisk utviklingshemmede. Resturantbransjen sier vel seg selv er åpen om søndagene. Alle med barn vet at idretten stort sett foregår med kamper i helgene. Og om du vil ta med kona på kino en søndag så er det faktisk fullt ut mulig det og.

Å trekke frem hviledagsargumentet som i og for seg er en religiøs greie virker jo også noe søkt da mange som ivrer for stngte butikker søndag faktisk også påstår at de ikke er religiøse. Så den holder nok heller ikke. Ikke kan vi prate varmt om leger, politi, brannvesen, bensinstasjonansatte osv uten å sammenligne med andre yrker.

Derfor er det meningsløst å prate om søndagsstengte butikker. Våre naboland har søndagsåpne butikker uten problemer med det. Hvorfor skal vi i lille Norge være så fordømt annerledes? Vi er liksom det lille rare annerledeslandet i utkanten. Den siste sovjetstat som nekter å følge utviklingen på de fleste områder. Merkelig egentlig..

1

Samme med nyheter. Kunne klart oss fint uten nyheter på søndager og heller gjort unntak om det var noe som var sp viktig at det ikke kunne vente. Nyheter er underholdning for de aller fleste.

1

Litt merkeleg dette. Dei som skrik høgast om kor dyrt det er i Norge lovprisar eit tiltak som vil få prisane til å auke enda meir.

1
Kjetil_e Fordi det er viktig å kunne bruke dagen til å gjøre noe helt annet, ikke bare for meg men for svært mange. Og du konstruerer en problemstilling som ikke har vært aktuell i Norge på...

Og du konstruerer en problemstilling som ikke har vært aktuell i Norge på mange tiår.

Som kanskje viser at argumentene til de som vil ha søndagsstengte butikker er svært tynne. Argumentene kan brukes for masse annet, men de velger å ikke bruke dem der fordi de egentlig ikke tror på argumentene selv.

1

Man må gjerne ha åpne butikker på søndag, men ikke pokker om jeg skal bruke søndagen på shopping, det er mer enn nok shoppingmas de øvrige 6 dagene i uka. Samfunnet har blitt en evig kjøp-kjøp-kjøp-karusell som aldri vil stoppe.

Det kan sågar hende jeg konsekvent handler hos de butikkene som har stengt på søndag

1

Hvorfor skal butikkene være stengt om kvelden og natta? Kunne de ikke være åpne 24 timer i døgnet? For hva skal ikke samfunnet stille opp med for den enkelte. Detaljhandlene selv er delt. Storsentre vil hålde oppe mens andre vil stenge.

Jeg tror det kan komme til å koste mer enn det smaker for mange butikkeiere.

Logikken til enkelte er: Vi vil forandre norsk kultur, men vi vil beholde norsk kultur.

1
TheJedi Det er faktisk ganske mange yrkesgrupper som jobber på søndager, inkl butikkansatte i brustadbuer, plantasjenbutikker, bensinstasjoner, kiosker og mye annet. Av andre ting som må v...

Det er faktisk ganske mange yrkesgrupper som jobber på søndager, inkl butikkansatte i brustadbuer, plantasjenbutikker, bensinstasjoner, kiosker og mye annet.

men det er vel ikke er argument for at enda fler skal jobbe på søndag?

velger man å jobb i restaurantbransjen, så har man valgt kveldsjobbing og man har valgt helgejobbing, så alle de som jobber der er innforstått med det, det er vel bare de mest rabiate frpere som bruker det som argument for at ordinære dagligvarebutikker skal holde åpent 24/7

tenk på de som jobber i bransjen og tenk på prisstigningen, og kjøp det som trengs tidligere i uka, det er ikke vanskelig

1
Motstrøms Hvorfor skal butikkene være stengt om kvelden og natta? Kunne de ikke være åpne 24 timer i døgnet? For hva skal ikke samfunnet stille opp med for den enkelte. Detaljhandlene selv e...

Hvorfor skal butikkene være stengt om kvelden og natta? Kunne de ikke være åpne 24 timer i døgnet? For hva skal ikke samfunnet stille opp med for den enkelte.

og kan noen fortelle meg hvorfor man ikke kan kjøpe poteter på julaften, er man en litt forvirret person så kan det lett glemmes og da må butikkene holdes åpne

gjerne de som selger underbukser og

1
ulefos [sitat…] og kan noen fortelle meg hvorfor man ikke kan kjøpe poteter på julaften, er man en litt forvirret person så kan det lett glemmes og da må butikkene holdes åpne gjerne de s...

og kan noen fortelle meg hvorfor man ikke kan kjøpe poteter på julaften, er man en litt forvirret person så kan det lett glemmes og da må butikkene holdes åpne

Dette med potetsalgforbud på julaften er det bare du som ønsker det eller er det SV-politikk?

Man kan selvsagt kjøpe poteter på julaften og butikkene er åpne(men ikke like lang åpningstid)

1
Motstrøms Hvorfor skal butikkene være stengt om kvelden og natta? Kunne de ikke være åpne 24 timer i døgnet? For hva skal ikke samfunnet stille opp med for den enkelte. Detaljhandlene selv e...

Hvorfor skal butikkene være stengt om kvelden og natta? Kunne de ikke være åpne 24 timer i døgnet? For hva skal ikke samfunnet stille opp med for den enkelte.

Der får vel markedet bestemme? Du vet at det faktisk er helt totalt lov å ha butikker åpne hele natta? 24/6 kan du ha butikkene oppe.

Det finnes vel ikke en vanlig butikk som har det - men det er jo fordi det ikke lønner seg. På samme måte som at butikker ikke vil ha oppe på søndager om det ikke lønner seg.

Mener du at Stortinget burde gjøre det forbudt for butikker å ha oppe fra 23 til 07? Eller kan markedet og butikkeierne selv få bestemme dette?

1
ulefos [sitat…] men det er vel ikke er argument for at enda fler skal jobbe på søndag? velger man å jobb i restaurantbransjen, så har man valgt kveldsjobbing og man har valgt helgejobbing...

tenk på de som jobber i bransjen og tenk på prisstigningen, og kjøp det som trengs tidligere i uka, det er ikke vanskelig

Økte prisene betraktelig når Danmark og Sverige laget søndagsåpne butikker? De som jobber, skal ikke de ha 37,5 timers uke? Og har de da ikke en annen dag fri? Hvorfor skal butikkansatte være i en særstilling i forhold til f.eks. kioskansatte eller bensinstasjonansatte?

1

Så da er spørsmålet, ønsker dere virkelig at søndagen skal være hviledag?

Man skal respektere kirketiden mener jeg.

Ellers får man gjøre hva man vil.

1

Det strider imot all rettsfølelse at bare fordi noen lowlifes vil ha det rolig og "hvile" på søndag, så skal alle vi andre også gjøre det.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...