Politikk - Norsk

VivaLV

Hvor mye endringer kan man gjøre i statsbudsjettet

Er det ikke ett eller annet rart her at man har valg samtidig som det nye statsbudsjettet legges frem. Det er vel slik at man i stor grad viderefører det som den forrige regjeringen har fremmet i statsbudsjettet, rett og slett pga. at man ikke har tid til å endre alt.

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Man får ikke satt så mye merke på politikken det første halve året da budsjettet er vanskelig å flikke mye på.

Men på våren neste år er det den nye regjeringen som legger frem det reviderte budsjettet.

1

Det er uansett bare småting som kan forandres i budsjettet, i og med at det meste er bundet til ulike forpliktelser allerede.

1

Man har i utgangspunktet to valg.

1. I stor grad følge det budsjettet som tidligere regjeringer har utarbeidet over mange måneder med vurderinger og utredninger av ulik slag og kun gjøre mindre endringer på dette. Man vil da få et budsjett som i stor grad man må regne med er gjennomførbart uten stor risiko for budsjettsprekker etc. men altså i liten grad få satt sitt stempel på det fra dag en.

I andre enden så får man videreført sin politikk i stor grad et år lenger enn man sitter i regjeringsposisjon.

2. Man kan gjøre store forandringer men risikerer samtidig at budsjettforslag som man har kun vurdert i noen få uker viser seg å være for optimistiske/pessimistiske og at man derfor ender med store budsjettavvik. Man vil imidlertid få satt sitt stempel på budsjettet med en gang.

I den andre enden så må du regne med at når folket ikke vil ha deg lenger så skjer forandringene med en gang.

Nummer 1 skaper stabilitet og sikkerhet mens nummer 2 må sies å være mer riktig demokratisk da de rødgrønne hadde flertall på Stortinget fra 2005 til 2013 og ikke fra 2006 til 2014.

Her får folk ønske seg det de vil men de kan ikke regne med å få uttelling i begge ender. Personlig synes jeg at stabiliteten og solide budsjetter er viktigere enn at "demokratiet er forskutt et år". I et samfunn med større uenighet enn det norske samfunnet hadde jeg muligens kommet til et annet resultat.

1
BornOnThe4thOfJuly Man har i utgangspunktet to valg. 1. I stor grad følge det budsjettet som tidligere regjeringer har utarbeidet over mange måneder med vurderinger og utredninger av ulik slag og kun...

1. I stor grad følge det budsjettet som tidligere regjeringer har utarbeidet over mange måneder med vurderinger og utredninger av ulik slag og kun gjøre mindre endringer på dette.

Den nye Høyre/Frp regjeringen har allerede sagt at de vil kaste seg over de rødgrønnes budsjett og forandre dette så mye de rekker. De rekker mye på kort tid til motsetning av den utgående rødgrønne regjeringen :-)

1
VivaLV Det er jo egentlig hysterisk morsom at man fort kan endre 1-2%. Altså betyr det praktiskt alt ingenting hvilke partier som styrer.....

Med eget budsjett (altså neste år) så kan man nok nærme seg 10 % forskjell. Det er jo en del.

Men de politiske forskjellene er jo klart små her i landet.

Utover det så kan man gjøre ting utenom statsbudsjettet. For eksempel kommunereformen, en mulig politireform, bestemme hvordan helsesektoren skal organiseres, hvor det skal være sykehus, plassering av statlige etater, organisering av statlige etater etc.

Men på statsbudsjettet er mye allerede bundet opp.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...