Politikk - Norsk

Slettet-3SQX9W

Frp frem til 17% på Nrk måling.

Meningsmålinger er egentlig noe som fenger lite etter valget, Frp har jo posisjonert seg og har makta de kommende 4 år.

Jeg poster denne målingen som motsvar til venstresiden som gjorde mye oppstyr av en måling hvor Frp gikk tilbake.Denne målingen er fersk, så det kan se ut som Frp nå får betalt for å gå i regjering med Høyre.

http://www.nrk.no/valg2013/velgerne-angrer-seg-ikke-1.11287988

1
53 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

og har makta de

Tror du har misforstått, sitte i regjering er ikke det samme som det å ha makt. FrP kastet jo vekk svært mye av sin egen politikk for å få sitte i regjering.

1
Slettet-NRLUTQ

Selv om FrP ikke fikk flest stemmer, så stopper ikke dette hardbarkede FrP-motstandere fra å klage og syte over hvor elendig alt mulig kommer til å bli med FrP i regjering...

1
Slettet-NRLUTQ Selv om FrP ikke fikk flest stemmer, så stopper ikke dette hardbarkede FrP-motstandere fra å klage og syte over hvor elendig alt mulig kommer til å bli med FrP i regjering...

Jeg tror du må lese en gang til, gutt. Jeg er ikke spesielt sur eller misfornøyd over å ha FrP i regjering, jeg vet jo at de ikke får kjøre sin egen politikk i særlig stor grad uansett. Det er uansett greit med ny regjering, blir spennende å se hva de får til, personlig tror jeg ikke vi får spesielt store endringer de neste 4 årene, selv om enhver ny regjering påstår at så mye skal forandres.

1
Maradona_123 [sitat…] Så, f.eks bomring og innvandrings-politikken er småtterier? Innvandringspolitikken er jo ca. der de får 1/3 av velgerne sine.

bomring

...det er en skuffelse, men om en på sikt kan få luket bort dette, slik at flere ringer ikke spretter opp, så tenker jeg at en skal være nøyd.

...litt trist at Høyre ikke skjønner at dette er viktig, men tenker at Høyre i denne saken er redd for at en rask utfasing av bomringer vil fremstå som en for stor FrP seier, og derav vil dette ta tid.

1

Jeg poster denne målingen som motsvar til venstresiden som gjorde mye oppstyr av en måling hvor Frp gikk tilbake.Denne målingen er fersk, så det kan se ut som Frp nå får betalt for å gå i regjering med Høyre.

Og den konklusjonen trekker du av 0,7% endring? Det eneste det viser er at du ikke har filla peiling på meningsmålinger. Dette er langt innenfor den statistiske usikkerheten.

De eneste endringene som kan være signifikante er Venstre med +1,2% og MDG med +1,5%. Mange er tydeligvis misfornøyd med mangelen på grønn politikk fra kommende regjering.

1
GGråstein [sitat…] Og den konklusjonen trekker du av 0,7% endring? Det eneste det viser er at du ikke har filla peiling på meningsmålinger. Dette er langt innenfor den statistiske usikkerhet...

Det eneste det viser er at du ikke har filla peiling på meningsmålinger. Dette er langt innenfor den statistiske usikkerheten.

I allefall så kan kanskje meningsmålingsbyråene benytte denne sjansen til å danne grunndata for FrP som muligens vil stemme overens med virkeligheten.

1
Lobo2misten [sitat…] ...det er en skuffelse, men om en på sikt kan få luket bort dette, slik at flere ringer ikke spretter opp, så tenker jeg at en skal være nøyd. ...litt trist at Høyre ikke...

...det er en skuffelse, men om en på sikt kan få luket bort dette, slik at flere ringer ikke spretter opp, så tenker jeg at en skal være nøyd.

Det er ikke jeg, jeg er kanskje ikke FrP-velger, men jeg kunne godt ha tenkt meg å få bort bomringene, men det er slett ikke godt nok av FrP. Det var ikke snakk om at de skulle begrense antall bomringer, sette ned prisen eller noe slikt, nei, kom FrP i regjering så skulle de VEKK.

FrP kom med alt for store ord og lovnader i denne saken, hadde jeg vært FrP-velger hadde jeg vært svært skuffet.

1

Det var da uvanlig lite bevegelse til tross for at Høyre og de borgerlige har vært i avisa hver dag. Er folk likegyldige til Erna?

1
Slettet-3SQX9W Det som Frp har måttet gi, er bare småtterier .I løpet av de neste 4 år vil det dukke opp hundrevis av nye saker som Frp bestemmer utfall av. Det gjelder å ha en hånd på rattet, so...

Det som Frp har måttet gi, er bare småtterier

Innvandring og bompenger har jo vært 2 store markante fanesaker for Frp og der har da ikke fått gjennomslag for noe. Synes du ikke det er litt trist at de to største sakene de har messet om i alle år ikke blir en del av regjeringens politikk?

Du har jo også stått frem som en innvandringsmotstander og islamkritiker her på VGD. Mistet du ikke litt gløden når Frp måtte skuffe deg på sin største fanesak noen gang?

1
Lobo2misten [sitat…] I allefall så kan kanskje meningsmålingsbyråene benytte denne sjansen til å danne grunndata for FrP som muligens vil stemme overens med virkeligheten.

Man skulle tro at dette problemet var løst når de har det ferske valget å vekte mot. Nå trenger ingen vekte mot kommunevalget langer. Men jammen er det fortsatt stort sprik mellom rådata og vektet data for FrP.

Hva er det med FrP-velgere? Tar de ikke telefonen når meningsmålerne ringer? Tør de ikke ikke innrømme at de stemte FrP og lyger om hva de stemte? Er dette et bevisst knep for at FrP skal vektes opp? Rådata var under valgresultatet (14,6%) og ble vektet over det (17%).

1
GGråstein Man skulle tro at dette problemet var løst når de har det ferske valget å vekte mot. Nå trenger ingen vekte mot kommunevalget langer. Men jammen er det fortsatt stort sprik mellom...

Hva er det med FrP-velgere? Tar de ikke telefonen når meningsmålerne ringer? Tør de ikke ikke innrømme at de stemte FrP og lyger om hva de stemte?

Tenker at de færreste FrPere gidder å ta seg tid til å svare på disse telefonene, jeg personlig har i allefall aldri giddet, de ganger en er blitt oppringt.

...så tenker at det er vanskelig å "finne" disse velgerne.

1
Kul_Djevel [sitat…] Innvandring og bompenger har jo vært 2 store markante fanesaker for Frp og der har da ikke fått gjennomslag for noe. Synes du ikke det er litt trist at de to største saken...
Slettet-3SQX9W

Innvandring og bompenger har jo vært 2 store markante fanesaker for Frp og der har da ikke fått gjennomslag for noe. Synes du ikke det er litt trist at de to største sakene de har messet om i alle år ikke blir en del av regjeringens politikk?

Nå er det siste ikke sagt her, 4 år er lang tid og bompenger kan ennå vinnes.

1

en måling hvor Frp gikk tilbake

To målinger på rad der Frp gikk tilbake. Og de gikk tilbake med henholdsvis 6,9 prosentpoeng og 3 prosentpoeng, og endte på 15% og 13,3% på de to målingene.

Det er helt greit at du tar frem en måling der Frp "går frem" 0,7 prosentpoeng, til 17%. Høyre derimot faller mer enn Frp går frem, nemlig -1,1 prosentpoeng, og ender på 25,7%.

H/Frp hadde tapt 1 mandat i denne målingen din i forhold til valget og totalt sett viser denne målingen også at de såkalte borgerlige går TILBAKE samlet sett selv om det fortsatt er borgerlig flertall, så viser altså TRE målinger de siste FIRE dagene at de borgerlige går tilbake samlet sett.

I denne målingen din er det MDG som har mye å juble for da de øker fra 1 til 7 mandater.

Med mindre du er fan av MDG, ser jeg ikke helt hva du jubler for.

1
Maradona_123 [sitat…] Det er ikke jeg, jeg er kanskje ikke FrP-velger, men jeg kunne godt ha tenkt meg å få bort bomringene, men det er slett ikke godt nok av FrP. Det var ikke snakk om at de s...
Slettet-3SQX9W

FrP kom med alt for store ord og lovnader i denne saken, hadde jeg vært FrP-velger hadde jeg vært svært skuffet.

Vi Frpere er realister og tar ikke bompenger så tungt, vi viste at det var umulig å fjerne alle bommer.Men det kan se ut som venstresiden er mer skuffet.Er det slik at vi Frpere har bedre økonomi en venstresiden og derav tar bompenger med ett smil.

1
Lobo2misten [sitat…] Tenker at de færreste FrPere gidder å ta seg tid til å svare på disse telefonene, jeg personlig har i allefall aldri giddet, de ganger en er blitt oppringt. ...så tenker a...

De ringer uansett ikke til velgere med annet landsnummer, og det kan kanskje være forklaringen. Det er vel mange FrP-velgere som har pensjonisttilværelse i utlandet?

Ellers kan jeg ikke skjønne hvorfor FrP-velgere skulle være mere uvillig til å svare når meningsmålerne ringer enn andre velgere.

1
GGråstein De ringer uansett ikke til velgere med annet landsnummer, og det kan kanskje være forklaringen. Det er vel mange FrP-velgere som har pensjonisttilværelse i utlandet? Ellers kan jeg...

De ringer uansett ikke til velgere med annet landsnummer, og det kan kanskje være forklaringen.

Tenker noen år tilbake, men når det er sagt så har jeg Norsk mobilnummer også, men det er ingen som har ringt der, så jeg gar ikke hatt muligheten til å si nei.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...