Politikk - Norsk

lehmo11

Frps valgløfter gjelder ikke...

..fordi de ikke fikk rent flertall ved valget. Det er det som går igjen hele tiden når Frpene blir konfrontert med valgløftene nå etter valget.

Frøken Jensen uttalte også før valget at det er ingen vits i å delta i regjering dersom partiets såkalte politikk ikke kan gjennomføres.

Det var f ø r valget. Nå etter valget vil nok frøken Jensen sole seg som regjeringsmedlem en periode, inntil meningsmålingene blir så dårlige at de går i seg selv og gjør noe desperat. Det er min spådom.

Jeg spådde Frp under 10% før valget, tok feil der, men nå er jeg spent på hvor lang tid det tar etter valget, at forvirrede velgere igjen finner tilbake til Høyre der de stammer fra.

Lehmoinen

3
102 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg spådde Frp under 10% før valget, tok feil der, men nå er jeg spent på hvor lang tid det tar etter valget, at forvirrede velgere igjen finner tilbake til Høyre der de stammer fra.

Svært mange som stemmer FrP kommer faktisk opprinnelig fra Ap og KrF også i stor grad.

1

Har Frp'erne like stor forståelse for at andre partier også trenger rent flertall, eller har de en tendens til å henge dem ut for løftebrudd?...

2
lehmo11 Ja, stemmer, så da går de nok tilbake til også AP og Krf, tror du ikke det? Åsså statsminister fra Bergen dahhh... åssen skal det gå? Over. Lehmoinen

Åsså statsminister fra Bergen dahhh... åssen skal det gå?

Statsministere fra Bergen er jo veldig bra. Er faktisk den første på over 70 år og den fjerde siden 1905. To av dem er veldig kjente, Michelsen og Mowinkel ved siden av Solberg. Kan du din historie godt nok til å vite hvem den siste er?

1

Frøken Jensen uttalte også før valget at det er ingen vits i å delta i regjering dersom partiets såkalte politikk ikke kan gjennomføres.

Og hvor er CIH?

"Dersom [forhandlings-]resultatet blir for dårlig, slik jeg vurderer det, vil jeg ikke nøle med å knuse min egen drøm om regjeringsdeltagelse ved sterkt å argumentere mot slik deltagelse i det offentlige rom."

1

.fordi de ikke fikk rent flertall ved valget. Det er det som går igjen hele tiden når Frpene blir konfrontert med valgløftene nå etter valget.

Slik er det; gjennomførings-muligheten avgjøres av velgerne.

1
lehmo11 Nei, ikke godt nok, så hvem kan det nå være: Hornsrud? Eller han fra Bondepartiet tidlig på 30-tallet? Si det'a !! På forhånd takk. Lehmoinen

Nei, ikke godt nok, så hvem kan det nå være: Hornsrud? Eller han fra Bondepartiet tidlig på 30-tallet?

Si det'a !!

Han het Wollert Konow og var statsminister fra 1910-1912. Han var en av dem som var med å danne Venstre i 1884, men røk uklar med Sverdrup og ble en del av den fraksjonen som siden dannet Frisinnede Venstre.

Sånn, det var dagens historieleksjon fra Bergen. :)

1
fireman56 Nå er vel Hagen stort sett ute av rikspolitikken, så en artikkel fra 09.10.2004 har vel ikke så stor relevans til det som skjer i dag.

en artikkel fra 09.10.2004 har vel ikke så stor relevans til det som skjer i dag.

Nei, men det jo interessant å hvordan lederskapet i Frp har endret seg etter Hagens avgang. Siv har valgt knapper og glansbilder for å kjørt svart limousin. Politikken var det tydeligvis ikke så nøye med.

1
fireman56 Vi kunne jo avviklet H og AP samtidig. Hva skal vi egentlig med partier? De lager jo bare kvalme for forlk alle sammen.

Utfra noen som spiller totalt idioter på VGD så tror de at det vi får nå er ren Høyre politikk uten at FrP innflytelse.

At opplyste folk kan være så til de grader ute av stand til å ta til seg informasjon er nesten latterlig komisk.

Så enig med fireman56. Legg ned alle partier. Alle (utenom AP/H) inngår forlik med sine samarbeidspartnere. Eller gjorde AP og H det og? hm..

hehe.

1
Knallpeil [sitat…] Kanskje man da skulle avvikle disse lekepartiene, R, SV, SP, KrF, V, FrP, og gudene vet hvilke andre tøysegreier.

R, SV, SP, KrF, V, FrP,

Nå tilfalt vel 35-40% av alle avgitte stemmer disse partiene, faktisk er det en god del flere enn dem som stemte på AP. Hvorfor beskylder du en så stor del av befolkningen for å stemme på tøysepartier. kan vel også påminne deg at to av disse "tøysepartiene" dine nettopp har sittet 8 år i regjering mens et tredje overtar den stafettpinnen nå.

1

På torsdag kan vi alle kjøre gratis gjennom alle bommer i Norge, det blir fint. Dette har jo Siv sagt, og hun lyver jo aldri.

1
Motstrøms Det eneste 'stemekveget' vi har for tiden befinner seg på Stortinget og er under lederskap av Siv Jensen. Det heter ikke 'blåblå' for ingenting.

Selv om jeg er Høyre velger så håper jeg at FrP får gjennomslag for innstramning i innvandring og for en finansierings modell for utbedring av vei og infrastruktur som gjør at det i alle fall blir en reduksjon i bompengeinnkrevingen. I tillegg så ser jeg frem til at Siv Jensen gjør regress av skatte økningen mot familier som foreslått av AP.

Nå skal jeg ikke si noe mer om dette :) Vi får heller se fremover om hvem som får rett. :).

Det virker som om venstresiden og ett par som utgir seg for å være Høyre velgere her på VGD søker å være nedsettende overfor FrP og velgerne samt hva som er avtalt mellom Erna og Siv.

Jeg tror at Høyre er veldig tjent med å ha FrP mer på lag:). Og da behandler man fra Høyre sin side ikke sine venner slik en del her inne gir inntrykk av. Mellom Høyre og FrP på sentralt hold er samarbeidsklima helt utmerket og med gjensidig respekt.

Det er bare ett par såkalte Høyre velgere her på VGD som roper høyt mot FrP. Disse såkalte Høyre velgerne tror jeg kun er forkledde overløpere :).

Og du har rett i din siste linje. Regjeringen har fått navnet blåblå pga at det er Høyre sin politikks om førs :).

1

.fordi de ikke fikk rent flertall ved valget. Det er det som går igjen hele tiden når Frpene blir konfrontert med valgløftene nå etter valget.

Hvilke løfter er det du sikter til?

Og har du stemt på disse "løftene" siden du er så skuffet?

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...