Politikk - Norsk

Sonar5

Næringsdrivende skal fortsatt betale mer skatt !

Ser at også i dette statsbudsjettet økes det såkalte Minstefradraget - et fradrag som nå så godt som utelukkende brukes til å gi skattelette - et slags bunnfradrag.

Dette fradraget får ikke personlig næringsdrivende så derfor betaler de opptil kr 22.764 mer i skatt enn en lønnsmottager med samme inntekt ! Dette er en av de største urettferdighetene i skattesystemet vårt idag.

Det gjenstår å se om Høyre FRP regjeringen oppdager dette og får rettet det.

Her burde man heller brukt det såkalte Personfradraget så ville også næringsdrivende få glede av dette som i realiteten er en måte å gi et slags bunnfradrag på..........

2
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

er at også i dette statsbudsjettet økes det såkalte Minstefradraget - et fradrag som nå så godt som utelukkende brukes til å gi skattelette - et slags bunnfradrag.

Dette fradraget får ikke personlig næringsdrivende så derfor betaler de opptil kr 22.764 mer i skatt enn en lønnsmottager med samme inntekt ! Dette er en av de største urettferdighetene i skattesystemet vårt idag.

Minstefradraget er ment å ta seg av det som kalles "utgifter til inntekts erhvervelse". For at vi skal slippe å dokumentere hver eneste krone brukt i forbindelse med det å skaffe inntekter, så har man gjort dette og satt en fast sum til det. Det står deg helt fritt å ta vare på alle kvitteringer og så ta fradraget med dokumentasjoner istedet, men for vanlige arbeidstagere er det ikke verd bryet. Selvstendig næringsdrivende derimot, gjør dette.

2
fireman56 [sitat…] Minstefradraget er ment å ta seg av det som kalles "utgifter til inntekts erhvervelse". For at vi skal slippe å dokumentere hver eneste krone brukt i forbindelse med det å...

Minstefradraget er ment å ta seg av det som kalles "utgifter til inntekts erhvervelse". For at vi skal slippe å dokumentere hver eneste krone brukt i forbindelse med det å skaffe inntekter, så har man gjort dette og satt en fast sum til det.

i 2013 var dette fradraget 78150 kroner for folk flest. Få, om noen, har så store kostnader til inntekts ervervelse. Må også huske at reisekostnader kommer som fradrag i egen post.

2
fireman56 [sitat…] Minstefradraget er ment å ta seg av det som kalles "utgifter til inntekts erhvervelse". For at vi skal slippe å dokumentere hver eneste krone brukt i forbindelse med det å...

85000 i året forslår herr Johnsen i årets statsbudsjett. I hvilke yrker har den ansatte kostander som kommer i nærheten av dette? Som om ikke det var idiotisk høyt nok i seg selv, reisekostander kan man føre i TILLEGG til denne summen.

1

Ser at også i dette statsbudsjettet økes det såkalte Minstefradraget - et fradrag som nå så godt som utelukkende brukes til å gi skattelette - et slags bunnfradrag.

Det er sånn det fungerer ja. Også pensjonister får minstefradraget. Og de har vel ikke kostnader til inntekts ervervelse?

1
Jarnagard Nei det kan ikke "enkelt" omgås ved å etablere et aksjeselskap. Å få de pliktene som følger med det å drive et AS kontra et enkeltpersonforetak kun for å få minstefradrag, kan på i...

Å få de pliktene som følger med det å drive et AS kontra et enkeltpersonforetak kun for å få minstefradrag, kan på ingen måte betegnes som "enkelt".

Vel, utgangspunktet her er at man har 22000 i året i skattegevinst. Men så man man trekke fra arbeidsgveravgiften og ta med justeringen i trygdeavgiften.....

1

Det gjenstår å se om Høyre FRP regjeringen oppdager dette og får rettet det.

Solberg-regjeringen "oppdager" nok dette. Spørsmålet er om regjeringen mener at de rødgrønne har økt minstefradrag nok. Det jo et tolkningsspørsmål, men i regjeringsplattformen til Solberg-regjeringen står det at de vil: "Gjøre det mer lønnsomt å jobbe, spesielt for personer med lave inntekter, blant annet ved å heve minstefradraget i inntektsbeskatningen."

1
Slettet-3SQX9W

Det gjenstår å se om Høyre FRP regjeringen oppdager dette og får rettet det.

Det blir nok ordning her, både Høyre , Frp og Venstre vil gi bedre kår for oss.

1
Jarnagard Jeg regner med det trådstarter ønsker, er et minstefradrag også for selvstendige næringsdrivende som kan velges i stedet for faktiske kostnader. Det har vært snakk om et slikt frad...

Ja - Jarnagard - det er akkurat det jeg ønsker. Som jeg skrev kunne de brukt det såkalte Personfradraget i stedet for minstefradraget til "skattelette-delen" av dette fradraget. Da ville det gjelde rettferdig for både lønnsmottagere og næringsdrivende. Eller rett og slett ta næringsinntekt inn i grunnlaget for minstefradraget.

Det er ingen logisk grunn til at næringsdrivende skal diskrimineres her, og de som har anført over her at dette har med reelle utgifter å gjøre mener jeg tar feil.

Hvor mange lønnstakere er det det som faktisk dekker utgifter i yrket sitt selv ? Hvis man for eksempel jobber i Statoil og skal ut å reise i jobben - hvor mange dekker denne reisen selv ? Hvis man har behov for kurs og faglitteratur - hvor mange må dekke dette selv ? Svaret er omtrent ingen og omfanget er bagatellmessig. Så ansatte her får først dekket alle utgifter (likt som en næringsdrivende) og så får de dette fradraget i tillegg. Det er det som er realiteten. Så så lenge man bruker Minstefradraget til ren skattelette blir dette helt feil.

Hvorfor har man så ikke fått et lignende fradrag for næringsdrivende ? Jeg er redd svaret er at mange politikere ikke forstår dette rett og slett, og når det gjelder de rødgrønne så er de generelt lite opptatt av små næringsdrivende sine problemstillinger - der er det Statoil, Norsk Skog osv som gjelder.

Jeg vet at Fremskrittspartiet og Venstre har vært inne på problemstillingen men vi får se hva som skjer...... Sannsynligvis fortsetter urettferdigheten videre.

Ser også at noen blander inn arbeidsgiveravgift og pensjonssatser men det her egentlig med andre ting å gjøre - rettigheter som næringsdrivende ikke har.....

1
Jarnagard Jepp. http://www.narf.no/Fagstoff/Skatt/Skatt/Statsbudsjettet-videreforer-diskrimineringen-av-de-selvstendig-naringsdrivende-noe-som-er-bade-skuffende-og-betenkelig-er-adm-dir-Sand...

Du har funnet det det, Jarnagard. Norges Autoriserte Regnskapsføreres forening som jo kjenner småbedriftenes kår og betingelser godt har kjempet for dette i en årrekke.

Men som sagt - enten så forstår politikerne ikke dette eller så bryr de seg ikke. Eventuelt kanskje litt av begge deler.....

1

Den nye regjeringen gjorde ikke det gitt (revidert statsbudsjett idag). Istedet økte de minstefradraget med ytterligere 1 prosent.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...