Politikk - Norsk

merkeligdetda

AP - Formueskatt og Arveavgift, Hva skal man si

De siste månedene / årene har AP gjort et stort nummer ut av at de borgerlige ville kutte i Formueskatt og Arveavgift. Og det har reist store diskusjoner blant annet her på VGD. Selv de fleste av oss visste at både Trond Giske og Jens Stoltenberg egentlig hadde tidligere uttrykt at Formueskatten burde reduseres / fjernes . . . . .

Men AP / LO og de RG (og AP-rytterne på VGD) har kjørt hardt på at reduksjon i Formueskatt ville gjøre de rike rikere . . . . . .

MEN så gjør AP det SELV i sitt siste Statsbudsjett . . . . . . . tar det første skritt for å gjør de rike rikere ved å redusere Formueskatten Det samme som har kritisert de borgerlige for . . . . . Det finnes vel et navn på slikt . . . . . Kan man kalle dette hykleri ?

2
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå er det forskjell på å redusere og fjerne skatt/avgift. Med å heve grensene som er foreslått nå så gjør man slik at vanlige folk i større grad slipper å betale formueskatt eller arveavgift.

1

Ikke misforstå

Jeg synes dette var et glimrende tiltak som jeg har vært for i mange år, men som AP har uttrykt overfor "allmenheten" at de synes det var kritikkverdig av de borgerlige . . . . .

Men nå vant de RG / AP ikke ny regjeringsmakt til tross for at de tilsynelatende var i mot endringer i Formueskatten . . . .

1

tar det første skritt for å gjør de rike rikere ved å redusere Formueskatten

Det er bare fint at sosialistene innser sine feil her, og kommer traskende etter de borgerlige.

1

De siste månedene / årene har AP gjort et stort nummer ut av at de borgerlige ville kutte i Formueskatt og Arveavgift. Og det har reist store diskusjoner blant annet her på VGD.

Diskusjonene har ikke gått på å kutte i, men å kutte ut formuesskatt og arveavgift. Altså fjerne er noe annet enn å redusere.

1

De rødgrønne har gjort endringer i disse skattene tidligere også. Stoltenberg sa da også i valgkampen at de også ønsket å øke f.eks øke innslagspunkt for arveavgift ytterligere.

Statsbudsjettet er mao helt i tråd med hva AP sa i valgkampen.

1

Kan man kalle dette hykleri ?

Ja og den sedvanlige sosialistiske dobbeltmoralen de er kjent for.

1

Bunnfradraget har økt fra 150000 i 2005 til 1000000 nå. Mye mer enn Bondevikregjeringen gjorde (fra 120000 til 150000).

1

Men AP / LO og de RG (og AP-rytterne på VGD) har kjørt hardt på at reduksjon i Formueskatt ville gjøre de rike rikere . . . . . .

MEN så gjør AP det SELV i sitt siste Statsbudsjett . . . . . . .

det er sånn politikere er, de sier en ting, mener noe annet og gjør en tredje. lett for oss andre å forholde seg til. og de sitter å luer på hvorfor det er synkende valgdeltakelse??? nei så rart, man kan jo ikke stole på det de sier og da er det ikke så rart at folk ikke gidder å stemme heller. jeg tror grunnen til at de gjorde det var for at nå når de har hevet innslagspunktet på formueskatt og arveavgift er det bare de rikeste som vil slippe det hvis de blåblå endrer den enda mer, og det kan de jo bruke politisk senere. da kan ikke de blåblå si at de endret den så folk flest fikk det bedre.

1
riksen77 [sitat…] det er sånn politikere er, de sier en ting, mener noe annet og gjør en tredje. lett for oss andre å forholde seg til. og de sitter å luer på hvorfor det er synkende valgde...

det er sånn politikere er, de sier en ting, mener noe annet og gjør en tredje. lett for oss andre å forholde seg til. og de sitter å luer på hvorfor det er synkende valgdeltakelse??? nei så rart, man kan jo ikke stole på det de sier og da er det ikke så rart at folk ikke gidder å stemme heller.

Regjeringen RG har da gjort det de har sagt de vil gjøre.

Det er jo vanlige folk som merker økt bunnfradrag. Det er jo bare de rikeste som føler seg snurt over dette, ikke vanlige folk flest.

Arver du og broren din et hus fra foreldrene som er verd 4 millioner, blir det ingen arveavgift å betale.

1
fargerik [sitat…] Regjeringen RG har da gjort det de har sagt de vil gjøre. Det er jo vanlige folk som merker økt bunnfradrag. Det er jo bare de rikeste som føler seg snurt over dette, ikke...

Arver du og broren din et hus fra foreldrene som er verd 4 millioner, blir det ingen arveavgift å betale.

Og har disse søsknene ektefeller (eller samboere) kan man faktisk arve 8 millioner uten at det utløser arveavgift... For hvert barnebarn kan man faktisk plusse på 2 millioner.

Da snakker man vel om mere enn hva folk flest etterlater seg.

1

De siste månedene / årene har AP gjort et stort nummer ut av at de borgerlige ville kutte i Formueskatt og Arveavgift

Helt klart hykleri.

Det er veldig rart at ikke venstresidens talsrør her på VGD skriver mer om hvordan AP i sitt siste statsbudsjett forsøker å gjøre bot for mye av det idiotiet AP har bedrevet i 8 år.

Normalen er at man fører en god politikk for eks. investeringer i infrastruktur og annet samt regulerer dette opp med ca kpi hvert år. Forutsigbarhet i bransjen og slik at man vet litt om hvor mye som skal fornyes. Her har Stoltenberg sett at han har drevet svært dårlig i 8 år og sløst bort penger på tull. Nåvåkner han etter 8 år på fylla med bonanger og øker han budsjettet med 16.3% slik at han er mer på linje med Høyre/FrP:

Normalen er og at man driver forutsigbart i skatte og avgiftspolitikken. AP har klaget på at man ikke må kutte i formue / arve skatten fordi det tjener ikke utjevning. Det AP serverer nå viser at de er alt annet enn forutsigbare. De hiver rundt med skatte regler og nivåer etter innfallsvinkelen. Skulle tro at AP var ett parti som ikke hadde styringsvett i hele tatt. Det er litt skremmende at AP først etter 8 år skjønner at de også i skattedelen med arveskatt etc har vært helt på bærtur. Her og minner det mest om at AP må ha vært på fylla i 8 år, og våkner opp med bonanger og vil gjøre en liten innsats siste arbeidsdag ved å kopiere Høyre/FrP mest mulig.

Ler litt av AP/SV/SP tilhengerne her inne. De må da få en flau smak i munnen etterhvert.

1
waldman [sitat…] Helt klart hykleri. Det er veldig rart at ikke venstresidens talsrør her på VGD skriver mer om hvordan AP i sitt siste statsbudsjett forsøker å gjøre bot for mye av det id...

Ler litt av AP/SV/SP tilhengerne her inne. De må da få en flau smak i munnen etterhvert.

Vi får se hvor mye FRP øker samferdselsbudsjettet, og hvor mange bommer som får plakaten "GRATIS" slik Siv har lovet i valgkampen.

Vi forventer selvfølgelig at du ikke blir skuffet og får flau smak i munnen.

Time will show.

1
fargerik [sitat…] Vi får se hvor mye FRP øker samferdselsbudsjettet, og hvor mange bommer som får plakaten "GRATIS" slik Siv har lovet i valgkampen. Vi forventer selvfølgelig at du ikke bli...

Vi får se hvor mye FRP øker samferdselsbudsjettet, og hvor mange bommer som får plakaten "GRATIS" slik Siv har lovet i valgkampen.

Om tre uker får vi svaret!

Det blir for øvrig kun 14 % som må betale formuesskatt i Norge, ifølge statsbudsjettet.

1

Kan man kalle dette hykleri ?

Nei syntes på ingen måte det er noe hykleri. Det er ikke første budsjettet hvor de rød-grønne hever innslaget for formueskatt.

Argumentene har gått på fjerning av formueskatten, som man sier først og fremst vil komme til gode for de rikeste. Det at man nå øker innslaget for formueskatt til 1 mill. kroner handler om at flere "normalfamilier" slipper formueskatt.

1

MEN så gjør AP det SELV i sitt siste Statsbudsjett . . . . . . . tar det første skritt for å gjør de rike rikere ved å redusere FormueskattenDet samme som har kritisert de borgerlige for . . . . .

nå er vel ikke dette en helt korrekt framstilling

de rødgrønne har gjentatte ganger de siste åtte åra hevet bunnfradraget for formuesskatt og arveavgift, til sammenligning gjorde ikke Høyre det sist de satt i regjering.

nå blir altså bunnfradraget hevet igjen, slik at vanlige folk, med vanlige inntekter sparer noen kroner, men for de som arver 50 millioner, så spiller det nesten ingen rolle om bunnfradraget er på en halv eller en million

de rødgrønne leverer den politikk de har stått for hele tiden

1
waldman [sitat…] Helt klart hykleri. Det er veldig rart at ikke venstresidens talsrør her på VGD skriver mer om hvordan AP i sitt siste statsbudsjett forsøker å gjøre bot for mye av det id...

Ler litt av AP/SV/SP tilhengerne her inne.

mens jeg ler av deg

som framstiller denne hevingen av bunnfradrag som noe nytt fra de rødgrønne, når de har gjort det flere ganger de siste årene

jeg håper for din del at du ikke vet bedre, for ellers lyver du jo

1
ulefos [sitat…] mens jeg ler av deg som framstiller denne hevingen av bunnfradrag som noe nytt fra de rødgrønne, når de har gjort det flere ganger de siste årene jeg håper for din del at...

jeg håper for din del

Vil du påstå at å fjerne skatteklasse 2 er noe annet enn økning av skatt for folk som søker å klare seg på 1-en lønn og derved lav kjøpekraft?

Det er nok du Ulefos som lyver.

i tillegg ler jeg av at AP og deres tilhengere som har skreket ut mot at arve avgift skulle fjernes etc. Nå ser vi dobbeltmoralen.

AP har i 8 år drevet en politikk som de har angret noe innihelvete på. Derfor fører AP nå, så langt de kan, inn momenter fra Høyre/FrP i sitt avskjeds budsjett (ref arveskatt og formue skatt samt økning i vei satsning med 16.3%.

Unntaket er at AP/SV straffer dem som i dag tilhører skatteklasse 2.

1
ulefos [sitat…] mens jeg ler av deg som framstiller denne hevingen av bunnfradrag som noe nytt fra de rødgrønne, når de har gjort det flere ganger de siste årene jeg håper for din del at...

jeg håper for din del at du ikke vet bedre

Tror du er ganske nær sannheten. Men til vedkommendes forsvar, må jeg passe på å si at det krever litt innsikt i de store trendene i en nasjons økonomi for å prøve å delta i en meningsutveksling.

Videre er det et pluss å se på en meningsutveksling/ debatt som noe man kan lære av.

Det er en rekke debattanter på forskjellige fora som deltar i debatter og meningsutvekslinger, og som faktisk kommer ut av det med mer kunnskap, og mer ydmykhet.

1
WillySlaaen [sitat…] Nei syntes på ingen måte det er noe hykleri. Det er ikke første budsjettet hvor de rød-grønne hever innslaget for formueskatt. Argumentene har gått på fjerning av formues...

Det er ikke første budsjettet hvor de rød-grønne hever innslaget for formueskatt. Argumentene har gått på fjerning av formueskatten, som man sier først og fremst vil komme til gode for de rikeste. Det at man nå øker innslaget for formueskatt til 1 mill. kroner handler om at flere "normalfamilier" slipper formueskatt.

Når innslagspunktet heves til 1 million, og 2 millioner kroner av NETTOFORMUE for et ektepar, så vil bare 14 % betale formuesskatt.

Høyres rike onkler som har mange milliarder i formue, har råd til å betale 1 % i formuesskatt.

2

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...