Politikk - Norsk

nostalgikern

Sivs rel. frekke søster...

Lillesøster var framme på nyhetene og "forlangte" at den nye landbruksministeren * (forøvrig én av de to hakke-kyllingene i regjeringen fra deler av "forståsegpåer-teamet" her på sidene og ellers, ser det ut til, - den andre er jo hun som stilte spørsmålstegn med hva små barn skulle måtte påtvinges av avviksholdninger i barnehager...) * skulle værsågod slutte seg til (tro på) hva miljøbevegelsen står for i klimaspørsmålet, - hvis hun skulle være statsråd i en norsk regjering i dag. Makan.

Landbruksministeren svarte at hun forholdt seg nå til den plattformen som regjeringen har utarbeidet sammen med mellompartiene.

Erna svarte godt på journalistens spørsmål da dette ble tatt opp med henne. Hun sa at dette skal ikke dreie seg om noen trosbekjennelse, men altså å følge opp regjeringsplattformens utforming. Miljøbevegelsen er, sammen med en viss annen bevegelse..., litt for "høye og mørke" blitt. Frekkasser er kanskje en dekkende benevnelse.

Alle, inklusiv landbruksministeren, skjønner jo at når f.eks. Kina starter opp ett nytt kullkraftverk i uka, og har gjort det i et par års tid minst, så må jo slikt påvirke atmosfæren. Og alle disse hyklerne i kø på Gardermoen, for vår del.. Men historien har jo vist oss at naturen selv også i høyeste grad kan "ordne med" klimaendringer... Å hevde det siste bør ikke gi grunnlag for noen hekseprosesser.

1
73 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

skulle værsågod slutte seg til (tro på) hva miljøbevegelsen står for i klimaspørsmålet, - hvis hun skulle være statsråd i en norsk regjering i dag.

I alle høve er det tydeleg at media - NRK - ikkje minst - vil ha det til at utan det "rette" synet på menneskeskapt, trugande klimautvikling, kan ein ikkje vera statsråd. Snart må dei vel sverja på PK-bibelen: Eg trur på at mennesket er ein fåre for globalt klima og miljø, på at homoseksuelt kjønsliv er like meiningsfylt som heteroseksuelt, på alles rett til å få born jamvel om dei ikkje sjøl vil eller kan verta biologisk mor eller far, eg trur på verdet av sjølvbestemt abort og meiner at forsvarsministeren stort sett bør vera ei kvinne. Amen.

2

Frekkasser er kanskje en dekkende benevnelse.

De prøver å ta definisjonsmakten. På lik linje med alle andre politiske aktører.

1

Lillesøster var framme på nyhetene og "forlangte" at den nye landbruksministeren * (forøvrig én av de to hakke-kyllingene i regjeringen fra deler av "forståsegpåer-teamet" her på sidene og ellers, ser det ut til, - den andre er jo hun som stilte spørsmålstegn med hva små barn skulle måtte påtvinges av avviksholdninger i barnehager...) * skulle værsågod slutte seg til (tro på) hva miljøbevegelsen står for i klimaspørsmålet, - hvis hun skulle være statsråd i en norsk regjering i dag. Makan.

Latterlig!

Siv må skjems av søsterens oppførsel!

1
Kallevindskeiven [sitat…] Latterlig! Siv må skjems av søsterens oppførsel!

Siv må skjems av søsterens oppførsel!

- Kanskje hun innerst inne er bittelitt misunnelig på hva storesøster "har fått til" - tross alt ? Ikke godt å si, - selv burde hun og teamet hennes med fordel dra til f.eks. Gardermoen og skjelle ut alle hyklerne hun der kan treffe på, f.eks. alle disse fra "Besteforeldre for klima" eller hva de nå kaller seg. De står der på flyplassen i tusentall og frekventerer både Syden og Østen gjerne flere ganger i året med fly. Vemmelig.(Hva med å da heller gå inn for seilskip til disse hyppige turene sine? Da skulle jeg respektert deres "engstelse").

1

Klimaradikale Aftenposten kjem stendig med fanatikaranes credo, no sist i irritasjon over at "klimaforkjemparen" Astrup vart vraka i regjeringa: Svært komplisert fagfelt, kanskje viktigste sak i vår tid. Ikke smart med statsråd uten spesialkompetanse.

Klimafolket er flinke til å banka inn setningar i folk: Temperaturen vil stiga med mellom 0,3 og 4 gradar på 10/50/100/1000/10000 år (stryk det som ikkje viser seg å høva),havet stig, isen smeltar, regnskogen - verdsens lunger - vert hogd ned, osonlaget forsvinn, viktigaste sak i vår tid, viktigaste sak i vår tida, viktigaste sak i vår tid.

1
Langveg Klimaradikale Aftenposten kjem stendig med fanatikaranes credo, no sist i irritasjon over at "klimaforkjemparen" Astrup vart vraka i regjeringa: Svært komplisert fagfelt, kanskje v...

forsvinn, viktigaste sak i vår tid, viktigaste sak i vår tida, viktigaste sak i vår tid.

Atomlagre som forvitrer/ruster/ikke skjøttes og kan gå i lufta f.eks. i Russland, Pakistansk Taliban kommer over landets atomarsenal. Hvis dette går galt, vil nok et par-tre grader varmere klima bli småtterier å handskes med... i forhold.

1
nostalgikern [sitat…] Atomlagre som forvitrer/ruster/ikke skjøttes og kan gå i lufta f.eks. i Russland, Pakistansk Taliban kommer over landets atomarsenal. Hvis dette går galt, vil nok et par-t...

Hvis dette går galt, vil nok et par-tre grader varmere klima bli småtterier å handskes med... i forhold.

Eller eit enormt vulkanutbrot. Det er nok å gå ikring og engsta seg for. Naturen/klima er ein lunefull herre og gjev katten i om noko er normalt eller ikkje. For naturkreftene er ein orkan like "normal" som stille, solksinsver. Klimafolket går ikring og trur mennesket har temt naturen som han skulle vera ein liten puddel som lett kan verta sjuk og skranta.

2
chuncho2 ser sånn ut...nå er det Sivs egen søster som får gjennomgå. Egentlig ganske patetisk.

Det dreier seg ikkje først og fremst om systera til Siv, men om klimafantikarane som freistar pressa FRp-arar inn i folden og halda på definisjonsmakta og løyvingane frå det offentlege. Vonar SIV Jensen kan barbera bort all støtte til "friviljuge" miljøorganisasjonar som lever høgt på statsstøtte, eller i minsto gje litt pengar til klimaskeptikarane. Skal ein sjå demokratisk på det, representerer dei minst like mange som høgtropande klimafantastar.

1

Alle, inklusiv landbruksministeren, skjønner jo at når f.eks. Kina starter opp ett nytt kullkraftverk i uka, og har gjort det i et par års tid minst, så må jo slikt påvirke atmosfæren.

Trur du gjev klimafanatikarane for mykje her. Atmosfæren og verdshava har slike dimensjonar at omgrepet global ureining ikkje har noko skikkeleg vitskapleg fundament. Det er i aller høgste grad rett å tala om lokal ureining, og avhengig av kor stort område ein reknar med, går det likeins an å tala om regional ureining (havbukter, industriområde), men at menneske kan skapa ureining i globalt (altså totalt) omfang - er ein svær tvilsam påstand som miljøfolket lever høgt på.

1

Å tro på noe er vel det samme som å være hundre prosent overbevist om svaret.

Enten tror vi det finnes en gud eller så benekter vi at det finnes en gud. Å tro litt på gud gjør vel likevel mange av oss, selv om en liten tvil hindrer de aller fleste i å erklære seg som personlig kristne.

FN`s klimapanel gjør også rom for tvil, når de mener at det er 95 prosent sannsynlig at klimaendringene er menneskeskapte.

Det korrekte er vel at det hevdes at en større eller mindre andel av endringene sannsynligvis skyldes menneskelig påvirkning. Naturlige klimaendringer har vi jo alltid hatt.

Å forlange at noen skal hundre prosent tro på noe i forbindelse med klima er urimelig. Derimot er det rimelig å forlange at både en statsråd og andre personer gjør det som er mulig for å hindre eventuelle menneskeskapte klimaendringer. Her gjelder føre var prinsippet.

1
jeolno Å tro på noe er vel det samme som å være hundre prosent overbevist om svaret. Enten tror vi det finnes en gud eller så benekter vi at det finnes en gud. Å tro litt på gud gjør vel...

Det korrekte er vel at det hevdes at en større eller mindre andel av endringene sannsynligvis skyldes menneskelig påvirkning. Naturlige klimaendringer har vi jo alltid hatt.

Kva for endringar? Når utgangspunktet er tvilsamt, vert konklusjonane deretter.

1

Erna svarte godt på journalistens spørsmål da dette ble tatt opp med henne. Hun sa at dette skal ikke dreie seg om noen trosbekjennelse, men altså å følge opp regjeringsplattformens utforming.

Det er faktisk ikke så enkelt som Erna skal ha det til. For det første må man være offensiv som statsråd for å få noen til på klimaområdet. Det er åpenbart for noen og enhver at Listhaug ikke kommer til å være offensiv, hun kommer til å gjøre så lite hun kan tillate seg uten å bryte med regjeringsplattformen.

Det som er LANGT er alvorlig med denne saken er at vi har en statsråd som ikke legger best mulig kunnskap til grunn for politikk. Dette er en grunnleggende egenskap som vi må kunne kreve av våre folkevalgte, nemlig at de styres av kunnskapen som er tilgjengelig på best mulig måte. Det er faktisk å bryte med dette prinsippe når man ignorerer 99% av forskningen på et området og støtter seg til den siste prosenten fordi dette passer best med ens egen agenda.

Det er direkte skremmende at vi i Norge har en mister med så klare intellektuelle mangler.

-Bob

1
Langveg [sitat…] Trur du gjev klimafanatikarane for mykje her. Atmosfæren og verdshava har slike dimensjonar at omgrepet global ureining ikkje har noko skikkeleg vitskapleg fundament. Det...

Trur du gjev klimafanatikarane for mykje her. Atmosfæren og verdshava har slike dimensjonar at omgrepet global ureining ikkje har noko skikkeleg vitskapleg fundament

Sot fra Kina og Indias forferdelig mange kullkraftverk antas å påvirke istykkelsen f.eks. i Antarktisk..., men slikt burde vi kanskje diskutert under "Miljø", tråden blir kanskje flyttet... ?

Men søstera til Siv var jo veldig "politisk", så derfor tråden her.

1
Langveg [sitat…] Hovudsak er vel å gjera noko med lokal ureining frå landbruket? Venstre har tvinga regjeringa med på dette globale tullet.

Det er også klimautfordringer i landbruket. Dessuten er det ikke bare Venstre som står bak klimaforliket, det gjør Høyre også, sammen med alle andre partier enn Frp. Frp var til og med svært skuffet fordi de mente at de ble ekskludert fra klimaforliket. Så dette "tullet" er faktisk noe Frp ønsker å være med på selv.

1

Lignende innlegg

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
3 svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Laster...