Politikk - Norsk

ocronn

Krf har "grini" seg til..

..retten for fastleger til å nekte og gi pasienter henvisning til abort.

Jeg ser at det har vært demonstrasjoner mot dette utenfor stortinget i dag, og her er jeg faktisk enig med SV.

Dette er lavmål fra et parti med 5% oppslutning! Å grine seg til et så alvorlig inngrep i abortloven henger ikke på greip. Fy skam!

3
146 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

At leger velger å følge den Den hippokratiske ed er uproblematisk, og det er viktig at vi ikke har en stat som skal sette seg over den enkeltes moral.

2

Er det noen som skal ha fy skam er det dere som forsvarer mord og morderne. Det å bli lege er et kall, dette skal ikke staten kunne hindre et menneske i bli, fordi han ikke vil delta i drap på barnet i mors liv. Flott at KRF har fått dette igjennom. Skulle bare mangle at mennesket ikke skal få være fritt, og selv kunne ta moralsk avstand fra dette forferdelige som er tillat ved lov i Norge, de burde fått avviklet hele praksisen.

2
_Dial_Square_ Er det noen som skal ha fy skam er det dere som forsvarer mord og morderne. Det å bli lege er et kall, dette skal ikke staten kunne hindre et menneske i bli, fordi han ikke vil del...

Er det noen som skal ha fy skam er det dere som forsvarer mord og morderne. Det å bli lege er et kall, dette skal ikke staten kunne hindre et menneske i bli, fordi han ikke vil delta i drap på barnet i mors liv

Hvis en lege ikke vil gjøre jobben sin, så får han heller finne seg et annet yrke.

1
mcdermott [sitat…] --- Det er mulig det var den en gang i tiden....for sånn ca 100 år siden. Hundrevis av nordmenn studerer ikke medisin på UiO eller i Polen, Ungarn, Romania osv osv fordi d...

--- Det er mulig det var den en gang i tiden....for sånn ca 100 år siden.

Slik er det i dag også, ikke alle som utdanner seg som leger er iskalde personligheter som bare gjør dette for pengene sin del, der de bruker sine evner fordi de ser en stor økonomisk gevinst i det over tid.

Mange gjør det av et rent kall, der de kan bruke evnene sine til å hjelpe andre mennesker, og ikke bruke evnene sine til å drepe problemene som en uansvarlig livstil medfører. De aller fleste aborter er akkurat det.

2
VG-Mett [sitat…] Hvis en lege ikke vil gjøre jobben sin, så får han heller finne seg et annet yrke.

Er det du som skal bestemme det ? Det ville sikkert nazistene sagt også om politimennene hadde nektet å utføre sitt arbeid, bare de gikk et hakk lengre, de skjøt de.

Det er ikke en lege sin jobb å være bøddel i samfunnet. Dette har KRF innsett, sammen med de borgerlige. Så nå får du bare innfinne deg med at slik er virkeligheten. Legene kan nekte å delta i djevelskapen. På sikt kan man avvikle dette grusomme systemet, som er grusomt for de fleste involverte

3
VG-Mett [sitat…] Som en av brukerne av legetjenester så er jeg absolutt i min rett til å vere med på å bestemme det.

Samme her, og jeg velger det stikk motsatte av deg. Det er også min rett din egoist. Du finner deg en lege uansett som hjelper deg til et slikt inngrep om du ønsker det, for det er nok av umoralske mennesker som velger dette yrket uansett. Jeg vil ha en lege som ikke er innblandet i slik aktivitet. Jeg vil aldri stole på et menneske som deltar i denne industrien som dreper barn i mors liv.

1
_Dial_Square_ Er det du som skal bestemme det ? Det ville sikkert nazistene sagt også om politimennene hadde nektet å utføre sitt arbeid, bare de gikk et hakk lengre, de skjøt de. Det er ikke en...

Er det du som skal bestemme det ? Det ville sikkert nazistene sagt også om politimennene hadde nektet å utføre sitt arbeid, bare de gikk et hakk lengre, de skjøt de.

Hva er vel en tråd uten hitling? Bare kjedelig.

Men legene klarer seg veldig bra uten å bli skutt. De trenger ikke engang slutte å være lege, de må bare finne en annen sektor enn å være fastlege. Prøv øre/nese/hals, ingen aborter der. Eller geriatri, gamle Olga kommer aldri til å be om abort.

1
_Dial_Square_ Samme her, og jeg velger det stikk motsatte av deg. Det er også min rett din egoist. Du finner deg en lege uansett som hjelper deg til et slikt inngrep om du ønsker det, for det er...

Jeg vil aldri stole på et menneske som deltar i denne industrien som dreper barn i mors liv.

Helt greit å være imot abort, men å ikke være skvær nok til å se at abort i enkelte tilfeller kan være for alles beste syntes jeg er korttenkt. Jeg forventer at selv en krfer har slik innsikt.

1
_Dial_Square_ Er det du som skal bestemme det ? Det ville sikkert nazistene sagt også om politimennene hadde nektet å utføre sitt arbeid, bare de gikk et hakk lengre, de skjøt de. Det er ikke en...

Så nå får du bare innfinne deg med at slik er virkeligheten.

Høres heller ut som om du må innfinne deg med virkeligheten av at en kvinne eier sin egen kropp. Dersom en lege ønsker å stille seg som dommer over henne med sin egen b******e mørkemannsmoral, så får han heller finne seg noe annet å gjøre.

Det er kvinner som skal bestemme over kvinners kropper. Ikke kristenfascister eller det blåbrune grumset som nå kryper frem.

3
OldNick [sitat…] Høres heller ut som om du må innfinne deg med virkeligheten av at en kvinne eier sin egen kropp. Dersom en lege ønsker å stille seg som dommer over henne med sin egen b***...

Høres heller ut som om du må innfinne deg med virkeligheten av at en kvinne eier sin egen kropp.

Ja men hun eier ikke barnet sin kropp som man vil drepe fordi skaperverket er slik at det lille barnet er totalt avhengig av moren i 12 måneder, ikke bare i 12 måneder, men i mange år. Men det er ikke da tillat å drepe barnet. Det er tillat i mors liv, for da er det lettere å kamuflere at det er drap det i virkeligheten er.

Nei dette skal man ikke innfinne seg med, kommer til å kjempe mot det hele mitt liv, så lenge det er puls i meg. Med demokratiske virkemidler.

1
Link-86 [sitat…] Helt greit å være imot abort, men å ikke være skvær nok til å se at abort i enkelte tilfeller kan være for alles beste syntes jeg er korttenkt. Jeg forventer at selv en kr...

Helt greit å være imot abort, men å ikke være skvær nok til å se at abort i enkelte tilfeller kan være for alles beste syntes jeg er korttenkt

Nei det er ikke korttenkt, uansett jeg debatterer ikke slikt med mennesker som kommer drassende med slike argumenter. Fordi 99,99 % av alle aborter er langt unna disse "enkelte tilfellene " dine.

Vi snakker om 15.000 aborter + hvert eneste år.

1

Jeg sitter i kassen på Rema 1000. Jeg er avholdsmann. Er det da OK at jeg nekter å betjene kunder som har kjøpt øl? Jeg hjelper dem gjerne med alle de andre varene, men ølet får de ta gjennom en annen kasse. Jeg kan ikke tvinges til å bidra til at kundene går lukt i fortapelsen.

Dessuten er jeg palestinavenn, så Jaffa-appelsiner slipper heller ikke gjennom min kasse. Eller sigaretter. Eller halal-pølser. Eller genmodifisert mais.

2
GGråstein [sitat…] Hva er vel en tråd uten hitling? Bare kjedelig. Men legene klarer seg veldig bra uten å bli skutt. De trenger ikke engang slutte å være lege, de må bare finne en annen sek...

Men legene klarer seg veldig bra uten å bli skutt. De trenger ikke engang slutte å være lege

Jo de må i praksis det i Norge, for uten allmennpraksis kommer de til kort, dessuten hvem er du som skal kunne kreve noe slikt ? Hva er det som driver slike som dere ? Jeg forlanger at jeg får en lege som har moralsk integritet. Som ikke deltar i denne djevelskapen når jeg skal velge fastlege. Det er mitt krav, og sikkert mange med meg.

Det er slike som deg som er farlige, som skal kunne kreve at slike leger skal stenges ute, fordi dere har deres egen agenda. Men er de første til å skrike som gale, om noen begrenser dine "rettigheter". Men selv vil du lett begrense andre rettigheter med et pennestrøk.

1
_Dial_Square_ [sitat…] Ja men hun eier ikke barnet sin kropp som man vil drepe fordi skaperverket er slik at det lille barnet er totalt avhengig av moren i 12 måneder, ikke bare i 12 måneder, me...

Ja men hun eier ikke barnet sin kropp

Jo, hun eier absolutt den lille celleklumpen som vokser inne i henne egen kropp. Om hun ønsker å fjerne den, er helt opp til henne. Og skal være det.

Menn får bestemme over om en graviditet skal fullbyrdes eller aborteres den dagen vitenskapen lar menn bli gravide - ikke før.

1
_Dial_Square_ [sitat…] Nei det er ikke korttenkt, uansett jeg debatterer ikke slikt med mennesker som kommer drassende med slike argumenter. Fordi 99,99 % av alle aborter er langt unna disse "en...

Jeg kan være enig i ditt resonomang. Desvere brukes nok abort som nødprevensjon av enkelte. Dog syntes jeg man må ha respekt for den 00,01 prosenten og eventuelt flere i liknende situasjon. Man må ha respekt for de som reelt trenger abort som alternativ. Døm heller de som misbruker det.

1
niconi Jeg sitter i kassen på Rema 1000. Jeg er avholdsmann. Er det da OK at jeg nekter å betjene kunder som har kjøpt øl? Jeg hjelper dem gjerne med alle de andre varene, men ølet får de...

Jeg sitter i kassen på Rema 1000. Jeg er avholdsmann. Er det da OK at jeg nekter å betjene kunder som har kjøpt øl?

Nei ikke dra slike sammenligninger. Når du sammenligner dette med å selge øl, det som foregår i de stengte rom på norske sykehus som ikke tåler dagens lys, da er det kvalmende.

Du må nok finne litt andre dimensjoner på dette om du skal sammenligne. Men det skal jeg ikke gjøre fult ut. Men man kunne lett dradd paralleller til andre måter å drepe mennesker på, og det å nekte å delta i det. Men som moderator ikke vil tåle debatteres her inne.

1
Link-86 Jeg kan være enig i ditt resonomang. Desvere brukes nok abort som nødprevensjon av enkelte. Dog syntes jeg man må ha respekt for den 00,01 prosenten og eventuelt flere i liknende s...

Jeg skal ikke dømme noen, det skal Gud. Jeg vil ikke fordømme noen heller, det er den norske stat som har legalisert denne galskapen. Men ikke noe menneske kan skylde på staten når den tid kommer.

Uansett mitt krav er at jeg skal kunne velge et menneske som lege som ikke deltar i dette her. Det er min like store rett, som de som skal kunne velge en som vil gi de denne tjenesten.

1
OldNick [sitat…] Skal man ha en jobb, så kan man ikke kreve å ha "rett" på å ikke utføre deler av den jobben. Samme hvor "moralsk overlegen" man måtte tro man er.

Igjen forstår du ikke forskjellen på det å drive drap på mennesker, og det å selge øl, da har du et større problem enn du tror. Det er bare en retorisk barnslig sammenligning uten kontakt med virkeligheten. Det er umodent å komme med slikt i en debatt. Du har ikke forstått alvorligheten som selv leger som deltar i dette forstår, men allikevel aksepterer.

1
_Dial_Square_ Jeg skal ikke dømme noen, det skal Gud. Jeg vil ikke fordømme noen heller, det er den norske stat som har legalisert denne galskapen. Men ikke noe menneske kan skylde på staten når...

Jeg skal ikke dømme noen, det skal Gud. Jeg vil ikke fordømme noen heller, det er den norske stat som har legalisert denne galskapen. Men ikke noe menneske kan skylde på staten når den tid kommer.

Der trykker du vel på problemet. Om man setter gud forran sine egene valg vil det bli interessekonflikt. Desverre kan man ikke sette gud som valget i alt her i livet. Det er ting jeg missliker også, men jeg setter ikke mine egene eller religiøse grunner forran som unnskyldning.

1
_Dial_Square_ Igjen forstår du ikke forskjellen på det å drive drap på mennesker, og det å selge øl, da har du et større problem enn du tror. Det er bare en retorisk barnslig sammenligning uten...

Igjen forstår du ikke forskjellen på det å drive drap på mennesker, og det å selge øl, da har du et større problem enn du tror.

Leger har rett til å reservere seg mot å UTFØRE aborter, og denne retten er ikke til diskusjon nå. Her er det kun spørsmål om fastleger skal kunne reservere seg mot å utfylle et skjema som henviser til abort. Det å fylle ut et skjema kan absolutt sammenlignes med å selge øl.

1
GGråstein [sitat…] Leger har rett til å reservere seg mot å UTFØRE aborter, og denne retten er ikke til diskusjon nå. Her er det kun spørsmål om fastleger skal kunne reservere seg mot å utfy...

Det kan det ikke, det forstår du om du har normalt omløp i toppen. Dette kan mere sammenlignes mere med utvelgelsen som foregikk under 2 verdenskrig enn salg av øl i butikk. Igjen mennesker som kommer med slike sammenligninger i slike helt grunnleggende moralske og etiske spørsmål er mennesker som totalt mangler evnen til å tenke og stille kritiske spørsmål eller som mildt sagt er umodne.

1
Link-86 [sitat…] Der trykker du vel på problemet. Om man setter gud forran sine egene valg vil det bli interessekonflikt. Desverre kan man ikke sette gud som valget i alt her i livet. Det...

Desverre kan man ikke sette gud som valget i alt her i livet. Det er ting jeg missliker også, men jeg setter ikke mine egene eller religiøse grunner forran som unnskyldning

Man kan sette Gud fora alt om man vil, om man ikke vil har man tatt ett valg. Det som er problemet er at de som forlanger at denne industrien skal hjelpe de i alle situasjoner, nekter andre som ikke vil delta i dette å kunne ha leger som de stoler på, og som ikke deltar i denne djevelskapen. Flott at KRF har vunnet frem, og at de borgerlige har klart å endre praksisen.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...