Politikk - Norsk

EinarSalbu

FrPs store hamskiftet.

FrP har rett og slett foretatt et hamskifte. "Bøllene" som før beskrev bompenger som vår tids landeveisrøveri, fagforeningsledere som pamper- i nedsettede betydning, norsk landbruk som kommunistisk, voldtatte kvinner som halvveis skyldig og beskrev de andre politikerne som noen som kun var interessert i å kjøre svarte biler og mele sin egen kake for å få seg høyer internasjonale stillinger osv. Den ene etter den andre går nå tilbake på hva de har sagt- de er blitt reine pusekattene. Hvorfor? Rett og slett fordi FrP- politikere med få hederlige unntak har oppført seg som ubehøvlete bøller. Nå har de fått ansvar og tonen blitt en helt annet, ja de har rett og slett skiftet ham. FrP har plutselig forstått at med ansvar følger også evnen til å ha dialog med alle parter, som godt kan eksemplifireres ved at Robert Eriksson ikke lenger skal kalle fagforeningsledere for pamper, Listhaug synes ikke lenger at landbruket er kommunistisk, og skal jeg tippe vil Bård Hoksrud aldri mer kalle bompenger for landeveisrøveri. Jeg tror det er FrPs bøllekultur som tross alt har skaffet partiet en grunnstamme av velgere og jeg tror denne grunnstammen nå vil svikte partiet. FrP er rett og slett blitt politisk korrekte, over natten.

3
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dine observasjoner deler jeg forsåvidt, men disse er vel basert på noen få uker med regjeringsforhandlinger og én dag i regjering. Vi får se hvordan det blir når det første støvet har lagt seg, og regjeringen har kommet skikkelig igang. Du påpeker at FrP-velgerne blir skuffet - de blir de kanskje ift. til løftene man har kommet med. Men hvor skal denne "grunnstammen" av velgere gå? Jeg tipper noen av de går til "sofaen", mens andre forblir trofaste. De får ihvertfall ikke mer FrP-politikk av å stemme på andre partier.

1

Dialog har jo vært som et skjellsord å regne i FrP- kretser. Andre politikere som har ønsker å ha dialog har blitt latterliggjort. Nå er FrPerne der selv. Har de ikke forstått dette før nå eller har det bare vært en måte å sanke stemmer fra lettlurte som trodde at FrP- politikernes tøff i tryne- holdning var FrPs ekte politikk og meninger?

1

Jeg tror det er FrPs bøllekultur som tross alt har skaffet partiet en grunnstamme av velgere og jeg tror denne grunnstammen nå vil svikte partiet. FrP er rett og slett blitt politisk korrekte, over natten.

jeg tror også dette vil svi på meningsmålingene og at Erna i første omgang kan gni seg i hendene, det varer nok heller ikke så lenge

1
oel Dine observasjoner deler jeg forsåvidt, men disse er vel basert på noen få uker med regjeringsforhandlinger og én dag i regjering. Vi får se hvordan det blir når det første støvet...

Du påpeker at FrP-velgerne blir skuffet - de blir de kanskje ift. til løftene man har kommet med. Men hvor skal denne "grunnstammen" av velgere gå? Jeg tipper noen av de går til "sofaen", mens andre forblir trofaste. De får ihvertfall ikke mer FrP-politikk av å stemme på andre partier.

De går tilbake dit de kom fra når de oppdager at de bevisst er ført bak lyset av høyrepopulistene. For de fleste vil det bety tilbake til Ap.

1

"Bøllene" som før beskrev bompenger som vår tids landeveisrøveri, fagforeningsledere som pamper- i nedsettede betydning, norsk landbruk som kommunistisk, voldtatte kvinner som halvveis skyldig og beskrev de andre politikerne som noen som kun var interessert i å kjøre svarte biler og mele sin egen kake for å få seg høyer internasjonale stillinger osv. Den ene etter den andre går nå tilbake på hva de har sagt- de er blitt reine pusekattene

...og nå kan vi føye til at vår nye justisminister tidligere mente at fartsgrenser er veiledende. "Overhode ikke noe jeg ville uttalt i min nåværende posisjon som statsråd", sier Anundsen nå. Det virker ikke som om han har skiftet mening, sånn egentlig. Er han egnet til å være justisminister når han åpenbart ikke har skiftet mening om fartsgrenser? Er det andre lover og regler han synes er veiledende så synes jeg han skal redegjøre om dem.

1

FrP er rett og slett blitt politisk korrekte, over natten.

Ingenting har endret seg, men dem man kan si er "løse kanoner" er holdt unna. Det er bra.

Jeg merker meg ellers at venstresiden åpanbart aldri uttaler noe de i ettertid ville sagt annerledes, eller legger ut noe på uhøytidelige sosiale forum, som de ikke like godt kunne lagt ut i pressen. Så flinke dere er.

Personlig uttaler jeg ting både på jobb og i det private daglig, som jeg ville formulert annerledes i ettertid.

1

Ulefos i vår komune klarte SV og kjøre komunen på robek lista men takk for at FrP og høyre fikset økonomien. SV politikk fungere ikke og det har folket sett og derfor sitter du og drikker gravøl hele døgnet

1

Frp havner i samme fella som SV; de er vant til å sitte i beinhard opposisjon og kunne skylde på makthaverne over alt som er galt. Det har vært grunnmuren i partiet helt fra det ble stiftet. I en slik situasjon så kan du si og gjøre nært sagt hva du vil. Det vil uansett ikke få noen konsekvenser. Dette har Frp nytt godt av i mange år og det har gitt dem mange velgere.

Nå er de plutselig på andre siden av bordet, og må selv stå til ansvar for de mangler og problemer som kommer til å oppstå. De kan ikke lenger si og gjøre det de vil, fordi de nå må opptre ansvarlige. Frp kan heller ikke lenger skylde på alle andre når noe går galt. Frp-velgere må på samme måte bli vant til at velgere fra andre partier kommer til å pirke og plukke på partiet og regjeringen deres NÅR de vanskelige sakene etter hvert kommer. Frp-velgere er vant til å være de som pirker og plukker på andre. Spørsmålet da er om de forblir lojale til partiet eller om de finner et nytt protestparti.

Det er en formidabel overgang for et protestparti, og det blir spennende å se hvordan partiet og deres velgere kommer til å takle den nye hverdagen.

2

I opposisjon spisser man retorikken. Frp har ikke bare levd et politisk liv i konstant opposisjon, de har ogsaa vaert Stortingets fremste systemkritikere. At retorikken naa doeyves er helt naturlig. Jeg forstaar ikke hvorfor folk gjoer et saa stort nummer ut av dette.

1
JohnBlack I opposisjon spisser man retorikken. Frp har ikke bare levd et politisk liv i konstant opposisjon, de har ogsaa vaert Stortingets fremste systemkritikere. At retorikken naa doeyves...

Jeg forstaar ikke hvorfor folk gjoer et saa stort nummer ut av dette.

Fordi det - i enkelte kretser - forhatte FrP sitter i regjering. Man har brukt så mange år på å demonisere partiet - da er det lett å glemme hvor spake SV ble når de fikk taburetter.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...