Politikk - Norsk

gonzzzo

Bokbål tilbake på moten ?

Den stolte nazistiske tradisjon med brenning av bøker og meninger man ikke liker er i ferd med å komme på moten igjen. Vår nye justisminister Anders Anundsen misliker Tønsberg Blad så mye at han brente avisa og bruker bilde av udåden som profilbilde på facebook. Hitler begynte sikkert også i det små med å brenne aviser, men han gikk fort over til bøker også, vil det samme skje hos oss ? Kommer vi til å se justisdepartementets stormtropper rydde bokhandlere og biblioteker for uønskede bøker ?

3
65 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hitler begynte sikkert også i det små med å brenne aviser

Ja, en slik antagelse kreves jo egentlig for at tråden engang skal henge på greip. Kudos!

1

Hitler begynte sikkert også i det små med å brenne aviser, men han gikk fort over til bøker også, vil det samme skje hos oss ?

det gjør det nok ikke

men denne avisbrenningen i forbannelse over journalistikken tjener en profilert politiker til liten ære

1

Hitler begynte sikkert også i det små med å brenne aviser, men han gikk fort over til bøker også,

Jeg brenner en kvart avis hver dag - for å få fyr i ovnen. Foreløpig har jeg ikke merket noen trang til at høyrearmen vil opp og fram og ut, men jeg skal si fra når det begynner å skje.

4

Sammenstillingen og tankegangen er ekstrem. Jeg har tatt skjermbilde for å kunne vise hva slags tanker som finnes blant venstreorienterte på nett. Trådstarter har 9000 innlegg bak seg.

1

Hitler begynte sikkert også i det små med å brenne aviser, men han gikk fort over til bøker også, vil det samme skje hos oss ?

Mest sannsynlig. Lukkede asylmottak, som de så fint kaller det. Disse skal fylles med journalister og folkegrupper Anders Anundsen ikke liker.

Veiene skal utbedres for å frakte dem dit raskest mulig. Før det skal de fraktes med snøscooter.

Har du knekt frp-koden?

(Red.adm Dette var skrevet som ekstrem sarkasme, men jeg innser at dette lett kunne sklidd inn som en helt vanlig mening her på VGD. Derfor denne notis.)

1

Den stolte nazistiske tradisjon

Hvis du tror det er noe nazistene startet med så trenger du faktisk å åpne en bok. Rettere sagt en historiebok.

Ellers er jeg vel ganske enig med deg.

1
DrSchwei [sitat…] Neida, og det har vi heller ikke. Han har bare vært justisminster i noen få timer. At han har kommet med tåpelige ytringer innser han nok selv.

Jeg har i utgangspunktet stor sans for Anders Anundsen, men her må han raskest mulig slukke flammene, i dobbelt forstand. Jeg ser i realiteten ikke noen forskjell på Anundsens ”fyr og flamme” og det typiske bokbål.

Her har du ikke noe valg, Hr. justisminister.

1

Han ligner på en ung Mussolini, men bare av utseende. Slike tanker falt ikke Mussolini inn før han ble godt voksen.

1

Selv om hitling unektelig er å trekke det altfor langt, kan vi slå fas at det er fullstendig uverdig av vår justisminister.

Skuffende av en politiker som fremstår som seriøs. Det tyder på dårlig gangsyn at det gjøres etter at valgseiren er et faktum og en ministerplass innenfor rekkevidde.

1
Rhabagatz Selv om hitling unektelig er å trekke det altfor langt, kan vi slå fas at det er fullstendig uverdig av vår justisminister. Skuffende av en politiker som fremstår som seriøs. Det t...

Skuffende av en politiker som fremstår som seriøs. Det tyder på dårlig gangsyn at det gjøres etter at valgseiren er et faktum og en ministerplass innenfor rekkevidde.

Jeg undrer meg faktisk litt over hva denne Anundsen egentlig har gjort som gir ham slik utrolig kred.

Jada, han virker som en sympatisk kar, men hva har han gjort av politiske bedrifter som skulle tilsi denne beundringen?

Såvidt meg bekjent har han kun leda KKK, og det gjorde han jo forsåvidt på en grei måte bortsett fra at han ble litt sveiseblind en periode, men utover det: Hva har han gjort?

Avisbrenninga tilsier vel bare at han er en helt gjennomsnittlig useriøs FrP-er som handler før han tenker.

1
gonzzzo [sitat…] Ikke en hvilkensomhelst politiker heller, han er faktisk våre nye justisminister. Vi kan ikke ha en justisminister som brenner aviser og skryter av det på facebook.

Vi kan ikke ha en justisminister som brenner aviser og skryter av det på facebook.

Frp er partiet som hevder aa elske landet mer enn noen andre. Paradokset er at partiet ennaa er sterkt systemkritisk, at dets medlemmer stadig nekter aa foeye seg etter gjeldende spilleregler og normer, og at de sverger til heller uortodokse metoder. Kjaerlighet og hat er aapenbart to sider av samme mynt.

At justisminister Anundsen overhodet ikke ser noe problem med aa boikotte en avis han ikke liker, og som han mener har drevet en vedvarende svertekampanje mot hans eget parti, boer ikke overraske noen.

This is Frp. Deal with it.

Jeg tror det blir spennende.

1

TS brukar ein tendensiøs overskrift. Det har aldri vorti sett på som ei uetisk handling å brenna aviser. Vart ikkje den gode, gamle høgreavisa Tønsberg blad teken over av A-pressa forresten? A-pressa har som kjent gjort seg feit på subsidiar frå dei RG (pressestøtte og LO). Tønsbergs Blad hadde rota bort (!) ei lysing frå Frp før valet og drivi AP-venleg propaganda med kvass brodd mot Frp.

1

Den stolte nazistiske tradisjon med brenning av bøker og meninger man ikke liker er i ferd med å komme på moten igjen

er bedre å vise sin misnøye ved å brenne en avis, enn feks å hetse/mobbe andres meninger på debattforumer på nettet.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...