Politikk - Norsk

nostalgikern

Meldte seg da inn i Høyre....

Etter at H. ble et slags vinnerparti etter valget, meldte en kjent person i nyhetsbildet seg inn i partiet. Vedkommende hadde inntil rel. nylig visstnok vært medlem i Ap. Man snakker her om et lurt personlig valg. Karrieren gjorde et byks opp til toppen av maktens tinder. Noen vet hvordan det skal gjøres... I 2017 er det valg igjen.

1
46 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vel, det er ikke uvanlig at en som utnevnes til en posisjon som minister eller statssekretær må melde seg inn i det partiet som utnevner ham.

Mannen du tenker på ble tilbudt en jobb han takket ja til. Som endel av pakken måtte han melde seg inn i et parti.

Forøvrig interessant at Høyre rekruterer fra mediebransjen.

1

Jeg ser det som fullstendig uproblematisk at noen skifter parti og at de gjør dette ut i fra egeninteresse. Du skal huske på at avstanden mellom Høyre og Arbeiderpartiet er liten på mange politiske felter.

Personlig så tror jeg det fra Høyres side først og fremst handler om å få inn "NEI" personer som kan utfordre "JA" personer i apparatet.

1

Den type slalomkjøring er blitt helt vanlig blandt folk som vil gjøre lynkarriere innen politikken og komme seg opp økonomisk.

Vi har sett overgang fra SV til Høyre hos voksne personer. For unge gjelder det å melde seg inn i UH eller AUF, legge seg på de samme meninger som toppledelsen i partiene har (ja til markedskrefter og EU) og la seg velge til tillitsverv.

Da er veien kort til verv oppover i partiet, og vips er du interessant for First House og lobbykraften til storkapital og finans. Da er du innen miljøet til storting og departement.

Og i dette miljøet er det viktigere å lytte til lobbyistene enn til velgerne. På denne måten er Norge underlagt EUs lover.

2

hva er så galt med å skifte litt mening? norske partier er ganske så like så det er ikke rart at dette skjer fra tid til annen, og jeg skjønner ikke problemet.

1
McLovin Åmås har doktorgrad i medievitenskap og burde passe meget godt i kulturdepartementet. Det blir noe lettvint å avfeie dette kun som "rekruttering fra mediebransjen", det er ikke akk...

Vel, et det i dine øyne er nedsettende med "rekruttering fra mediebransjen" kanikke jeg ta ansvar for. Ingensteder har jeg uttalt meg om hans kvalifikasjoner.

Det er likevel interessant, av to hensyn: Han er en trent innenfor kommunikasjon og han kommer fra en angivelig rød bransje.

1
Rhabagatz Vel, et det i dine øyne er nedsettende med "rekruttering fra mediebransjen" kanikke jeg ta ansvar for. Ingensteder har jeg uttalt meg om hans kvalifikasjoner. Det er likevel intere...

Ikke nedsettende, men lettvint. Ettersom mediebransjen som sådan omfatter alt fra Paradise Hotel deltakere til mennesker som Åmås.

Åmås har videre vært ansatt hos tanta i mange år, og hans partipreferanse er vel ikke ukjent. Dessuten er det flust av kulturmennesker som stemmer Høyre.

At han er trent i kommunikasjon ser jeg ikke helt relevansen ved.

1
Rhabagatz Men du påstår at jeg "avfeier" ham på en lettvint måte, noe jeg stiller meg spørrende til. Jeg gjør nemlig ikke annet enn å skrive at det er "interessant at H rekruterer fra medieb...

Ettersom mediebransjen omfatter kreti og pleti stusset jeg over ditt utsagn. Hadde du sagt at det forøvrig er interessant at Høyre rekrutterer en person med doktorgrad i medievitenskap hadde jeg ikke svart deg.

Og ikke minst vært enig. Noe jeg forsåvidt også er. Den største forskjellen mellom denne regjeringen og den forrige er enn så lenge at dagens henter inn flere fagmennesker der den forrige rekrutterte fra egne politiske rekker, og satt tildels svært unge mennesker i nøkkelposisjoner for "å lære".

Det tror jeg er en styrke. Så får man se om de tar det politiske maktspillet.

1

Etter at H. ble et slags vinnerparti etter valget, meldte en kjent person i nyhetsbildet seg inn i partiet.

Janne Haaland Matlary ventet riktignok ikke til valget, men da målingene i 2012 begynte å peke mot uungåeligheten av en Høyre-ledet regjering kom hun snikende over fra KrF: "Hvis jeg kan bidra med min kunnskap, spesielt innen utenriks- og sikkerhetspolitikk, vil jeg selvsagt stille opp der jeg kan brukes".

Hennes oppblåste ego hadde vel overbevist henne om at hun skulle bli utenriksminister.

1
WillySlaaen Jeg ser det som fullstendig uproblematisk at noen skifter parti og at de gjør dette ut i fra egeninteresse. Du skal huske på at avstanden mellom Høyre og Arbeiderpartiet er liten p...

egeninteresse

Jammen.. Er det ikke slik at AP skal bestå av individer som drives av en helt upersonlig og uselvisk instinkt da??

Da kan man jo ikke drive å bytte partier av noe så kapitalistisk og egoistisk som egeninteresse!!!

Skamme seg burde hun.. Fysja meg!!

1
axce Den type slalomkjøring er blitt helt vanlig blandt folk som vil gjøre lynkarriere innen politikken og komme seg opp økonomisk. Vi har sett overgang fra SV til Høyre hos voksne pers...

Da er veien kort til verv oppover i partiet, og vips er du interessant for First House og lobbykraften til storkapital og finans. Da er du innen miljøet til storting og departement.

Rimelig kjapp veg til å bli liggende der med knekt nakke og null ære og vil jeg tro.

Antar Listhaug blir nr 1 eller 2, alt avhengig om Horne ryker først.

2

Laila Bokhari påstod først at hun ikke hadde betalt medlemsavgift i AP siden 2010, men det var løgn, jun hadde betalt til og med 2012.

Hun er et sånt innvandreralibi. FRP hadde Gulati, Høyre skaffet seg Bokhari

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...