Politikk - Norsk

gjespe

De har ansvar for seg selv

Hjelpeorganisasjoner ber om hjelp fra det offentlige til fattige europeere i Oslo. Sosialminister Robert Eriksson (Frp) svarer at Norge har ikke noe ansvar for å tilrettelegge for arbeidssøkende, fattige europeere.

Hvert enkelt individ har ansvar for seg selv

Her er jeg helt enig - kommer man hit for å søke jobb bør man vel kunne forsørge seg?

1
53 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Slettet-NRLUTQ

Når dem ikke finner seg noe fast arbeid i hjemlandet, så forsøker dem seg i andre land. Derfor lever det veldig mange utlendinger på gata i Norge, og vil absolutt ha gratis seng og mat. Norge har egentlig mange nok norske fattige å ta hånd om, uten at det skal komme i massevis fra andre land også.

Veldig mange som kommer til Norge for å arbeide ser ut til å være fra Spania og Hellas, og dem mener at det er så alt for kaldt er oppe i nord. Sånn sett hadde det vært bedre for dem å reise tilbake dit dem kom fra. Da hadde dem i alle fall sluppet å fryse.

1

Skulle Norge sørge for bosteder og penger till opphold for de som kommer hit å søker arbeid ville det nok komme mange hit?

Tenk det motsatte at Spania eller Hellas sørget for husrom og penger til opphold for nordmenn som kom dit - da ville nok mange forlate minusgrader her på vinteren til fordel for varme i syden?

1

Norge har et ansvar for alle som står på gaten uten husly og mat.

Det er mulig det for enkelte er helt uproblematisk for noen at mennesker står i fare for å fryse og sulte ihjel, men for alle med en viss grad av empati er ikke dette uproblematisk.

2

Gjespe, verden er dessverre ikke så rett frem som man skulle tro. Man skal i mine øyne være rimelig desperat for å bryte med venner og familie for å flytte til et ukjent land. Vi er et sivilisert land og bør således hjelpe personer som har behov for det.

Når det er sagt er det viktig at den norske regjeringen samarbeider med andre lands myndigheter om det faktum at vi er i en minkende økonomi slik at det nå er vanskelig med jobb og etablering i Norge.

1

Her er jeg helt enig - kommer man hit for å søke jobb bør man vel kunne forsørge seg?

Selvsagt, vi er ikke sosialkontor og fattighus for hverken europeere eller ikke-europeere. Europa må løse sin sosiale problemer selv.

Når jeg ser på bildet i artikkelen, så ser de heller ikke særlig europeiske ut.

1
Ultima [sitat…] Selvsagt, vi er ikke sosialkontor og fattighus for hverken europeere eller ikke-europeere. Europa må løse sin sosiale problemer selv. Når jeg ser på bildet i artikkelen, s...

Europa må løse sin sosiale problemer selv.

--- Så vi er ikke en del av Europa vi altså.

Det var enda godt folk ikke tenkte som deg under andre verdenskrig,da ville det jo gått særdeles ille med ganske mange flere nordmenn.

Hvordan i all verden har vi klart å bli så egoistiske,så kalde og så empatiløse ?

2
Seavard Gjespe, verden er dessverre ikke så rett frem som man skulle tro. Man skal i mine øyne være rimelig desperat for å bryte med venner og familie for å flytte til et ukjent land. Vi e...

Gjespe, verden er dessverre ikke så rett frem som man skulle tro.

Neida - man skal være human - selvfølgelig skal ingen sulte i hjel på gata - men noe ansvar må de ta selv også?

Hvor går grensen for vår hjelp og hvorfor skal vi her gjøre så mye mer enn andre EU land og hvilke signaler sender det?

Det er jo ikke så lange avstander for en spanjol og reise hjem hvis vedkommende ikke finner jobb her?

Det er noe med mentaliteten jeg ikke er med på - de to ganger jeg sjøl reiste å søke jobb i et annet land - var det en selvfølge at jeg sørget for opphold selv?

1
mcdermott [sitat…] --- Så vi er ikke en del av Europa vi altså. Det var enda godt folk ikke tenkte som deg under andre verdenskrig,da ville det jo gått særdeles ille med ganske mange flere n...

Hvordan i all verden har vi klart å bli så egoistiske,så kalde og så empatiløse ?

Jeg regner med at du med den holdningen allerede har en jobbsøkende spanjol eller greker boende på et rom hjemme hos deg? Hvis ikke finner du noen i køen i Oslo?

1

Her er jeg helt enig - kommer man hit for å søke jobb bør man vel kunne forsørge seg?

Det er ingen uenig i.

Men folk går opp for penger og er her uten returbillett. Og det er her de er på gata.

1
Surfandturf Norge har et ansvar for alle som står på gaten uten husly og mat. Det er mulig det for enkelte er helt uproblematisk for noen at mennesker står i fare for å fryse og sulte ihjel, m...

Det er mulig det for enkelte er helt uproblematisk for noen at mennesker står i fare for å fryse og sulte ihjel, men for alle med en viss grad av empati er ikke dette uproblematisk.

Det er vel de færreste som mener dette er uproblematisk

Men lille Norge kan ikke være sosialkontor for hele verden

1
Surfandturf Dette skal kommunen gjøre.

Mener du at Oslo kommune med sine trange budsjetter skal kompensere utlendinger for å ta arbeidsplassene fra nordmenn, nå som ledigheten er på vei opp? Hvor lenge tror du det tar før Oslo-kassa er bunnskrapt som andre europeiske byer?

Eriksson sier selvfølgelig det eneste fornuftige.

1
baov De som ønsker å hjelpe dem, kan hjelpe dem med egne private penger og husly kost/losji i egen heim. Smak litt på den setningen folkens, - perkekt. Politikere og folk flest skal slu...

Smak litt på den setningen folkens, - perkekt. Politikere og folk flest skal slutte å gi bort skattebetalernes penger.

jeg synes det er en vesentlig forskjell på å oppreholde velferdsordninger for nordmenn og det å brødfå absolutt alle som kommer til norge. førstnevnte er nødvendig for å opprettholde et stabilt og produktivt samfunn. sistnevnte er utelukkende føleri.

1
Surfandturf Dette blir å legge ord i munnen min. Ingen skal gå foran noen. Alle skal ha husly og mat.

Alle skal ha husly og mat.

Det virker jo greit og riktig det - men det er lett å sitte i sofaen og skrive sånn mens en forventer at andre eller kommunen skal gjøre noe med det?

Hvordan skulle det løses i praksis - skulle kommunen lage sovesaler og matstasjoner? Hvor lenge kunne de bli der? Vil det være riktig å gi en billett hjem?

1
mcdermott [sitat…] --- Så vi er ikke en del av Europa vi altså. Det var enda godt folk ikke tenkte som deg under andre verdenskrig,da ville det jo gått særdeles ille med ganske mange flere n...

Det er hverken krig eller hungersnød i Europa. De har mat nok til å brødfø seg selv.

Har du åpnet opp hjemmet ditt for fattige europeere, gir bort 25% av nettolønn...e.ller er det som alltid med sosialister - at de er "rause" på andres vegne?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...