Politikk - Norsk

ulefos

snakker hun for sine egne interesser?

odelsjenta Sylvi Listhaug som for noen dager siden kunne fortelle at hun ikke ville ta over gården etter foreldrene, varsler nå at hun vil åpne opp for fritt salg av gårder, hvilket vil bety en vesentlig prisøkning og gjøre det vanskeligere for neste generasjon å ta over driftsbygninger og jord

hvem er det som tjener på en slik ordning?

er det ikke nettopp Sylvi Listhaug

har det blitt slik i Norge at statsrådene bestemmer det som passer deres egen lommebok best, er det Berlusconi som er Listhaugs læremester?

1
105 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lærermesteren er kanskje den nylig avgåtte fiskeriministeren?

1

Ingen tvil om at alle bønder, også Listhaug, vil tjene på at markedet bestemmer mer av omsetningspriser.

Fornuft er til alles beste!

1
ulefos jeg håper virkelig ikke hun brukte ministerposten til å berike seg selv, det er en alvorlig beskyldning du framsetter, har du noe som ligner på dokumentasjon?

Du kan jo starte med å dokumentere dine egne påstander. Første punkt vil være å bevise at Listhaug taler på tvers av FRPs eller den nåværende regjeringens landbrukspolitikk eller på annen måte har klart å diktere landbrukspolitikken slik at hun selv skal kunne tjene på en slik omlegging...

1

En fin konspirasjonsteori.

Jeg forventer at vi vil få tilsvarende tråder hver gang regjeringen tar til orde for avgiftslettelser.

For regjeringsmedlemmer og deres familiemedlemmer kjøper helt sikkert biler, kjører gjennom bomstasjoner eller handler på utenlandske nettbutikker.

Selvsagt vil eventuelle endringer man gjør være først og fremst for egen vinning..

Forkastelig.

Det var noe helt annet da ex-likestillingsminister Lysbakken delte ut penger til et underbruk av Sosialistisk Ungdom uten at det ble gjort oppmerksom på at tilsvarende organisasjoner kunne søke om slike midler. Det var jo til en god sak!

3

Merkelig hvordan du alltid antar det værste når det gjelder FrP folk da Ulefos, du virker litt desperat for tiden. Mener det var noe i media angående at listhaug s elste bror skulle ta over gården siden hun ikke hadde interesse for den.

1
ulefos [sitat…] hvordan kan vordende bønder tjene på at de må betale 2 millioner mer for den gården de gjerne vil overta?

Merkelig problemstilling. Hvorfor skal ikke markedet få lov å bestemme dette selv?

Sett fra en annen synsvinkel: Hvorfor skal ikke bonden som ønsker å selge livsverket sitt, få lov å selge til den prisen markedet er villig til å betale? Slik at han i det minste kan få råd til å kjøpe seg et nytt sted å bo?

På samme måte som når du og jeg selger bilen eller leiligheten vår?

1
min_elskede En fin konspirasjonsteori. Jeg forventer at vi vil få tilsvarende tråder hver gang regjeringen tar til orde for avgiftslettelser. For regjeringsmedlemmer og deres familiemedlemmer...

Det var noe helt annet da ex-likestillingsminister Lysbakken delte ut penger til et underbruk av Sosialistisk Ungdom uten at det ble gjort oppmerksom på at tilsvarende organisasjoner kunne søke om slike midler. Det var jo til en god sak!

det var i alle fall ikke for å berike seg selv

1

hvem er det som tjener på en slik ordning?

Bøndene....

Men hva med Vedum? Han hadde også personlig interesse av å hjelpe bønder.

1

Silvio: "Det viktigste er at det er lys i huset, i stedet for at det står tomt slik situasjonen er mange steder i dag, svarer landbruksministeren."

skal vi tro hun går inn for boplikt?

eller frir hun bare til enkle sjeler?

1
ulefos [sitat…] det var i alle fall ikke for å berike seg selv

Og du snakker om alvorlige beskyldninger mot tidligere fiskeriminister!?

Hvilke andre bransjer synes du det er rett (altså i tillegg til landbruket) at staten skal bestemme hva kjøper skal betale for en virksomhet, og ikke hva seler og kjøper blir enig om?

Hvilke andre bransjer mener du at den næringsdrivende også bør få ca. 60% av produksjonen i Statstøtte?

Eller er det kun de selvstendig næringsdrivende i landbruket som skal ha disse statlige reguleringene som bestemmer, hvem og til hvilke pris de kan selge sin virksomhet?

Hvor staten skal bestemme hva de produserer, når, hvilken mengde, pris, og begrenser markedstilgangen gjennom samvirker, og som pålegger noen produkter ekstra forbrukeravgifter for å subsidiere eksporten av andre produkter!

Eller er det bare landbruket som skal styres slik?

1
ulefos [sitat…] du kjenner til at hun er odelsjente, gjør du ikke?

Det gjør jeg selvsagt. Hvilket jo er grunnlaget for din konspirasjonsteori.

Nå har hun og foreldrene allerede uttalt at gården kommer til å bli overtatt av en brødrene og drevet videre, når foreldrene pensjonerer seg.

Nå er ikke jeg noen stor tilhenger av politikeren Listhaug. Men jeg er enda mindre tilhenger av udokumenterte og svært negativt ladede påstander mot folk.

Enten de kommer fra den ene ytterkanten eller den andre.

1
ulefos tull, pengene gikk til et bestemt prosjekt men det er ikke tema for denne tråden, jeg noterer avsporingsforsøkene og forstår at man helst ikke vil snakke om denne saken

tull, pengene gikk til et bestemt prosjekt

Gjør det noe forskjell? Prosjektet var i regi av Sosialistisk Ungdom.

Jeg ser ikke akkurat for meg at du forsvarer den korrupsjonssiktede Høyrepolitikeren i Bergen basert på at pengene han mottok gikk videre til et bra formål for barn i Bergen.

Eller?

1
min_elskede Det gjør jeg selvsagt. Hvilket jo er grunnlaget for din konspirasjonsteori. Nå har hun og foreldrene allerede uttalt at gården kommer til å bli overtatt av en brødrene og drevet vi...

Nå har hun og foreldrene allerede uttalt at gården kommer til å bli overtatt av en brødrene og drevet videre, når foreldrene pensjonerer seg.

i så fall er hun ikke odelsjente, da har hun sagt fra seg odelen, det stemmer ikke med det hun har sagt til pressen

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...