Politikk - Norsk

merkeligdetda

Statoil vil allikevel flagge ut . . . . . .

Vi hører og har hørt fra venstresida hvor bra det er i Norge - og det er det . . . . .

MEN det disse IKKE vil se, er HVOR ømfintlig det norske samfunn er . . . . Og det er ikke lite skremmende . . . .

Som et eksempel på det HØYE kostnadsnivå i Norge - taper norske industribedrifter innen oljesektoren oppdrag til utlandet, Skremmende - Statoil vil nå starte utflagging av 500 arbeidsplasser - - - - er det bare begynnelsen ? Dette kom opp under valgkampen, men så ble det stille under resten av valgkampen - av en eller annen grunn . . . . . (AP hadde styring av Statoil da) Flaggskipet Statoil vil flagge ut arbeidsplasser - da må vel NOE være galt i Norge - for om alt hadde vært best i Norge ville Statoil neppe flagget ut . . . . bortsett fra naturlig etablering av arbeidsplasser i forbindelse med internasjonal virksomhet. Utflagging av arbeidsplasser er noe annet - og et tegn på fare - noe er galt

3
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

. (AP hadde styring av Statoil da)

Tror du virkelig at Ap (dvs. ett av regjeringspartiene i den rødgrønne koalisjonen) overstyrte generalforsamlingen og styret i Statoil før valget?

Jeg blir ganske så matt over de uendelige konspirasjonsteoriene som konstrueres for å få en forvridd verden til å bli logisk i enkeltes øyne.

1

Flaggskipet Statoil vil flagge ut arbeidsplasser - da må vel NOE være galt i Norge - for om alt hadde vært best i Norge ville Statoil neppe flagget ut . . . . bortsett fra naturlig etablering av arbeidsplasser i forbindelse med internasjonal virksomhet.

Kanskje skal du heller se på hvilke arbeidsplasser og hvilken strategi som ligger bak hvis Statoil går til det skrittet.

1
eltorg [sitat…] Tror du virkelig at Ap (dvs. ett av regjeringspartiene i den rødgrønne koalisjonen) overstyrte generalforsamlingen og styret i Statoil før valget? Jeg blir ganske så matt...

Om du leser og forstår i samme operasjon . . . . Jeg skrev: "Dette kom opp under valgkampen, men så ble det stille under resten av valgkampen - av en eller annen grunn . . . . . (AP hadde styring av Statoil da)" Hvor står det noe om generalforsamlingen ? Men det som ble sagt var at det vurderes på nytt - og det er mulig det ble. Og nå er det aktuelt igjen . . . . .

JEG tror dog det hadde vært svært negativt for AP dersom dette hadde blitt et stort tema under valgkampen - og at det derfor ble besluttet å ta det opp til ny vurdering - "under valgkampen"

Men nå er dette bare en liten del av problemet om at større norske bedrifter starter med å flagge ut stillinger

1
eltorg [sitat…] Tror du virkelig at Ap (dvs. ett av regjeringspartiene i den rødgrønne koalisjonen) overstyrte generalforsamlingen og styret i Statoil før valget? Jeg blir ganske så matt...

Jeg blir ganske så matt over de uendelige konspirasjonsteoriene som konstrueres for å få en forvridd verden til å bli logisk i enkeltes øyne.

Du får bli så matt du vil . . . . . . Det er jo din plikt i denne sammenheng.

Men kan du fortelle hvorfor det passet så godt ta opp denne utflagging til ny vurdering etter at den ble kjent under valgkampen ?

1

(AP hadde styring av Statoil da)

Og nå sitter Frp i tilsvarende posisjon, ikke som Ap hadde, men som Sp-statsråden hadde.

1
merkeligdetda Det er et dårlig signal når store bedrifter begynner å flagge ut - men Statoil vil uansett være store i Norge . . . .

Det er et dårlig signal når store bedrifter begynner å flagge ut

Utflagging av norske arbeidsplasser har foregått under hele den rødgrønne regjeringsperioden.

Dette kan den blåblå regjeringen i beste fall bremse, men det vil ta lang tid før vi i nødvendig grad har gjenvunnet konkurransekraften.

Statoil og Norwegian synliggjør i dag bare en utvikling som ikke kan stoppes.

1
merkeligdetda [sitat…] Du får bli så matt du vil . . . . . . Det er jo din plikt i denne sammenheng. Men kan du fortelle hvorfor det passet så godt ta opp denne utflagging til ny vurdering etter...

Min plikt vet du ingenting om.

Men kan du ikke heller gjøre rede for hvordan Ap kan styre Statoil. Vi som er ansatte i oljeindustrien er særdeles interesserte i akkurat det.

Og jeg skal love og ikke le.

Ellers flagger Statoil ut stabsfunksjoner, altså ikke det som Statoil primært skal drive med.

1

- Statoil vil nå starte utflagging av 500 arbeidsplasser - - - - er det bare begynnelsen ? Dette kom opp under valgkampen, men så ble det stille under resten av valgkampen - av en eller annen grunn . . . . .

Dette er en bekreftelse på at også AP må erkjenne virkeligheten - bare ikke under valgkampen..!

1

Ser ikke problemet. Hvem ville vel ikke ha benyttet seg av billigst mulig arbeidskraft, for å kunne tjene litt mer selv? Slik er i hvert fall jeg.

1
eltorg Min plikt vet du ingenting om. Men kan du ikke heller gjøre rede for hvordan Ap kan styre Statoil. Vi som er ansatte i oljeindustrien er særdeles interesserte i akkurat det. Og jeg...

Men kan du ikke heller gjøre rede for hvordan Ap kan styre Statoil.

Var det ikke underlig at tema "utflagging av stillinger i Statoil" ble borte under valgkampen ? Ville ikke dette kunne skade AP's oppslutning om dette ble en symbolsak med signaleffekt forsterket av AP's politiske motstandere under valgkampen . . . . .

Kan du fortelle hvorfor den forsvant under valgkampen ? Siden du er nærmere kilden enn meg . . . . . Og hvorfor det heller kommer opp nå - noen uker etter at valget er over . . . . .

Og selv om dette er stabsfunksjoner er det skatteinntekter Norge mister . . . . . . Og så vidt jeg ser / leser er det konkurransesituasjonen som blir oppgitt som årsak - men du vet trolig mer om det også . . . .

Interessant å vite . . . . .

1
jeolno [sitat…] Utflagging av norske arbeidsplasser har foregått under hele den rødgrønne regjeringsperioden. Dette kan den blåblå regjeringen i beste fall bremse, men det vil ta lang tid...

men det vil ta lang tid før vi i nødvendig grad har gjenvunnet konkurransekraften. Statoil og Norwegian synliggjør i dag bare en utvikling som ikke kan stoppes.

OM vi i det hele tatt vil være i stand til å gjenvinne konkurransekraften . . . . .

Innen industri der kostnadene er bundet opp mot stor innsats av menneskelige hender vil det være vanskelig MEN innen "robotindustrien / - produksjon" vil kunne klare det. Å ha "robotproduksjon" i lavkostland kan gi / gir STORE kontrollkostnader - og da kan den med hell flagges hjem . . . . . .

1

Utflagging av arbeidsplasser er noe annet - og et tegn på fare - noe er galt

Dette vil det kommer mer av, en og alene pga vårt høye lønnsnivå.

1

Utflagging av arbeidsplasser er noe annet - og et tegn på fare - noe er galt

Ja noe er galt og jeg håper at den nye regjeringen setter foten ned. Kanskje litt "luking" i Statoil administrasjonen ville hjelpe.

1
merkeligdetda [sitat…] Var det ikke underlig at tema "utflagging av stillinger i Statoil" ble borte under valgkampen ? Ville ikke dette kunne skade AP's oppslutning om dette ble en symbolsak med...

Jeg sitter nok ikke nær nok den tidligere Høyre-mannen, nå leder i Statoil, Helge Lund, til å vite hvorfor.

At Ap skulle sette til side SP's oljeminister, sette til side generalforsamling, sette til side styret og instruere Helge Lund hva han skal gjøre i jobben sin, skjønner selv du er en ren konspirasjonsteori uten noe som helst hold i virkeligheten.

Spesielt er det også at SP's oljeminister ga et klart OK til Statoil for å flagge ut arbeidsplasser. For dette er jo ikke noe nytt i Statoil.

1

Utflagging av arbeidsplasser er noe annet - og et tegn på fare - noe er galt

Det er et tegn på at en viksomhet, eller deler av den, kan være mer lønnsom å drifte i utlandet. Dette på grunn av lavere lønnsnivå i andre land enn Norge.

Det er et tegn på at den sektoren Statoil representerer, altså oljesektoren, driver lønningene i Norge i været. Den beste måten å unngå dette problemet på, er å redusere takten av oljeutvinning. Statoil er ikke pådriver av dette.

Det er et tegn på at lederne i Statoil er drevet av bonustenking og tanken på profittmaksimalisering ("blåruss"). De interesserer seg nada for Norges arbeideres ve og vel, bare de selv får høye bonusutbetalinger, som følge av økonomiske resultater.

1
eltorg Jeg sitter nok ikke nær nok den tidligere Høyre-mannen, nå leder i Statoil, Helge Lund, til å vite hvorfor. At Ap skulle sette til side SP's oljeminister, sette til side generalfor...

At Ap skulle sette til side SP's oljeminister, sette til side generalforsamling, sette til side styret og instruere Helge Lund hva han skal gjøre i jobben sin, skjønner selv du er en ren konspirasjonsteori uten noe som helst hold i virkeligheten.

Spesielt er det også at SP's oljeminister ga et klart OK til Statoil for å flagge ut arbeidsplasser. For dette er jo ikke noe nytt i Statoil.

Regjeringen hadde med sine 67% FULL kontroll over Statoil. Istedenfor er det Statoil som har styrt regjeringa gang etter gang.

Hva Norge skal med 67% eierandel når de ikke bruker den er for meg en gåte. Dette ordner de blå-blå på ved å selge seg NED i Statoil.

De kan selge seg helt ned til 25% for å beholde selskapet i Norge, mener jeg det er.

Slik det nå er oppfører Statoil seg som en gjøkunge her i Norge. De har flere fordeler og blir behandlet med silkehansker og velvilje fra politikere, menigmann.. ja helt opp på domstolsnivå foregår en beskyttelse av Statoil fordi man sitter med den villfarelsen at alt som er godt for Statoil også er godt for meg og deg! En absurd tilnærming til et nå multinasjonalt selskap.

I dag fikk Statoil en bot på 10 miller. Først ble det henlagt, men etter press ble det gjenopptatt. Hadde dette vært et utenlandsk selskap så ville det ha blitt kasta hodestups ut av Norge, det ville blitt ilagt en vannvittig bot.

Man må få en reell konkurranse på norsk sokkel. Selge seg ut av selskapet, eller hakke det opp i biter. Det vil også hjelpe på den korrupsjonskulturen i selskapet som aldri har blitt skikkelig tatt tak i.

1
TrudeX [sitat…] Enig i den. Det var et svik.

Ja, jeg er faktisk veldig moderat.. svik er det riktige. Den rød-grønne regjeringen kjøpte seg kraftig opp i Statoil. Når de ikke bruker denne eiermakten er det et svik. Det er altså de 33% eiere i Statoil som styrer skuta. Hvor finner man andre selskaper der 33% av eierne styrer 100% av selskapet? Dette vil si at disse 33% av eierne har fått 3 aksjer for hver aksje de kjøpte.

Norge har INGEN nytte av eierskap i Statoil. Det som gir penger inn i kassa er skattetrykket, ikke å være eier. Istedenfor er det Statoils eiere som har fått fordeler på norsk sokkel og styrt regjeringa der de vil.

Helge Lund og co har virkelig godtet seg under den rød-grønne regjeringen.

1

Statoil tjener altså ikke nok,det er en påstand som grenser til blank løgn.At de vil tjene ennå mer ved å bruke ansatte(i lavere stillinger må vite) for å tjene ennå mer er vel bare naturlig for statoils fattige fillete ledelse...eller?

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...