Politikk - Norsk

merkeligdetda

Stoltenberg er dårlig i regning (Trontaledebatten)

Har Stoltenberg lurt folket i 8 år ? Kan Stoltenberg regne ? Neppe . . . .

Økning på 2,6milliarder til sykehusene pr. år blir mer enn 12 milliarder på 4 år . . . ., sa Stoltenberg fra talerstolen i Stortinget . . . . . Enhver (. . . .) vet jo at 3 x 4 = 12 og for å få mer 12 milliarder på 4år må det være mer enn 3 milliarder i noen av årene. Men ikke Stoltenberg . . . . . .

2,6 milliarder x 4 = 10,4 milliarder

Dette kan vel stå som et eksempel Stoltenberg's uttalelser de siste 8 år . . . . . Slik har han vel lurt folk til å tro på ham i 8 år

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er vel kanskje du som stryker totalt i matte.

Realvekstøkningen (som er 2,4 milliarder for 2014) gjelder selvsagt for alle fire årene. Det vil si at av den lovede styrkingen på 12 milliarder har man allerede første året tatt 9,6 milliarder eller 80% av den lovede styrkingen i perioden.

Det vil imidlertid ikke bare være i 2014 at man styrker budsjettet - det er ingen som har sagt at hele økningen skulle komme for 2014. Øker man ytterligere med 0,8 milliarder neste år er man faktisk allerede i år.

Effekten av økningene gjelder hhv. for 4, 3, 2, og 1 år. Det vil si at om man fordelte det jevnt, ville det tilsvare 1,2 milliarder i året.

Regjeringen har altså foreslått det dobbelte av dette for første året.

Økningen i kronebeløp er forøvrig på 6,5 milliarder eller 5,6%.

1

Kan Stoltenberg regne ? Neppe . . . .

Økning på 2,6milliarder til sykehusene pr. år blir mer enn 12 milliarder på 4 år . . . ., sa Stoltenberg fra talerstolen i Stortinget . . . . .

Hm, - morsomt observert. (Men har slike som Strand & Co. kommentert dette, mon tro ?). Får håpe vår tidligere statsminister ikke skal tilbake til SSB da, da kan vi jo ende opp med mange rare prognoser og beregninger fra det hold :-)

1
eltorg Du linker til gårsdagens debatt. TS skriver om dagens debatt.

Jeg ser det nå - og du har helt rett i at han skriver om dagens debatt - eller rettere sagt omskriver dagens debatt og hva Stoltenberg faktisk sa.

Erna prøvde seg med en spansk en i forhold til opptrappingen for sykehusene med at den nye regjeringen måtte fylle på de 0,6 milliardene pr. år for å få 12 milliarder og at Stoltenberg dermed ikke hadde holdt sine løfter.

Stoltenberg forklarte da det åpenbare faktum at 12 milliarder i perioden ikke betyr at det må trappes opp 3 milliarder første år og 0 seinere, men at en økning som lagt inn på 2,4 milliarder betyr at man tar langt mer av opptrappingen første år en nødvendig for å nå målet på 12 milliarder over fire år.

Videre sa han at dersom man øker bevilgningene med 2,4 millairder hvert år, så blir det mye mer enn 12 milliarder (faktum er at det blir 24). Dette er dette trådstarter har valgt å omskrive totalt.

Om det er noen som skal beskyldes for å ha problem med regneferdighetene i debatten er det altså vår nye statsminister - som tydeligvis allerede har begynt å unnskylde seg for at man ikke klarer å levere det man lovte i valgkampen.

1

Dette kan vel stå som et eksempel Stoltenberg's uttalelser de siste 8 år . . . . . Slik har han vel lurt folk til å tro på ham i 8 år

Jeg tror at Stoltenberg mente at opptrappingen skulle foregå over mere enn fire år. Han regner jo med å sitte ihvertfall 8 år til:)

1

Tror du skal tenke litt mer på denne.

Ta utgangspunkt i at man i dag har bevilget 100 milliarder til sykehusene. Hvis man da øker med 3 milliarder 1. året til 103 milliarder og beholder dette i budsjettet i 4 år (dvs. ikke ØKER budsjettene i år 2, 3 eller 4) så har man på 4 år bevilget 12 milliarder mer til sykehusene.

ØKER man derimot med 3 milliarder HVERT år så har man etter 4 år bevilget 30 milliarder mer.

På denne måten:

I år null: 100 milliarder

I år 1: 103 milliarder.

I år 2: 106 milliarder

I år 3: 109 milliarder

I år 4: 112 milliarder.

Dvs: På 4 år totalt 430 milliarder som er 30 milliarder mer enn om man ikke øket noe som helst.

Regner med at misforståelsen ligger i at du trodde at budsjettet for sykehusene etter 4 år skulle være 12 milliarder høyere.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...