Politikk - Norsk

Surfandturf

Innfør krav til stemmeretten

Det bør innføres minimumskrav til personer som skal stemme. Et minimum av teoretisk utdanning bør bli obligatorisk for å få lov til å stemme. Alternativt bør stemmer fra akademikere og andre med høyere teoretisk utdanning telle mere enn andre stemmer.

I det minste bør man ta et grunnkurs i samfunnsfag på vgs-nivå, samt muligens Norsk og Etikk i tillegg.

Det er alt for mange som ikke forstår sitt eget beste, som ville stemt annerledes og til sitt eget beste dersom de hadde et minimum av høyere teoretisk utdanning.

Det som er på tide er at de med begrensninger innser at de har begrensninger, og overlater til adkademikere og politikere å drive med politikk.

Akademikere er klokere enn andre, og når akademikere er mindre skeptiske til innvandring så er det fordi de vet mer.

De som stemmer SV _er_ eksempelvis faktisk smarte. Det har alle undersøkelser vist oss.

Det er også en del av de som stemmer AP, men blant AP-velgerne har man også en del som innser sine begrensninger og som IKKE tror de er smarte. De innser at Jens Stoltenberg & co er smartere enn dem, og har tiltro til at de står for de beste løsningene for folk som ikke er så smarte.

FrP-velgerne derimot, har en god del folk med begrensninger tror de er smarte.

Det er farlig, for da innser ikke disse sine begrensninger og tror de kan tenke selv, noe de ikke kan.

Høyere teoretisk utdanning er den største trusselen mot populist-partiet FrP, for dersom prosentandelen i samfunnet som tar høyere teoretisk utdanning økes betraktelig vil partiet til slutt havne under sperregrensen.

Videre vil rasisme og xenofobi visne hen.

3
83 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Et minimum av teoretisk utdanning bør bli obligatorisk for å få lov til å stemme. Alternativt bør stemmer fra akademikere og andre med høyere teoretisk utdanning telle mere enn andre stemmer.

For noe vås! Dagens mest reaksjonære innlegg i VGD, og en oppskrift på å kjøre demokratiske prosesser tilbake til Høyres storhetsperioder på 1800-tallet, hvor man hadde eiendomskrav for å kunne delta i demokratiske prosesser. Høire regnet selvsagt dette som å være et vanntett bollverk for å hindre vanlige arbeidere i å artikulere sine interesser vis-a-vis statsapparatet som de facto var (ihvertfall før bondeopprørerne på 1840-tallet) var et verktøy for deres interesser.

Trist å se at slike tanker lever videre.

2

De som stemmer SV _er_ eksempelvis faktisk smarte. Det har alle undersøkelser vist oss.

Jeg regner med at du vil konkludere med at det er Høire og Venstre - representanter som er de aller smarteste? Og dermed at de må ha den "smarteste" politikken?

1

RV-folk er kanskje de aller smarteste sammen med SV-politikere, men de fleste akademikere enes om at politikken til spesielt RV ikke er en klokeste av den grunn.

AP har den klokeste politikken, noe vi har sett i Norge de siste åtte årene og i alle dekader etter krigen gjennom partiets strålende resultater.

Et grunnfag i samfunnsfag er mere tenkt som et grunnkurs for alle som har lyst til å stemme, alle vanlige arbeidere uten utdanning står da fritt til å melde seg på og det skal ikke koste penger, derfor er dette temmelig ulikt det Høyre drev med.

1
Surfandturf RV-folk er kanskje de aller smarteste sammen med SV-politikere, men de fleste akademikere enes om at politikken til spesielt RV ikke er en klokeste av den grunn. AP har den klokest...

AP har den klokeste politikken, noe vi har sett i Norge de siste åtte årene og i alle dekader etter krigen gjennom partiets strålende resultater.

Et grunnfag i samfunnsfag er mere tenkt som et grunnkurs for alle som har lyst til å stemme, alle vanlige arbeidere uten utdanning står da fritt til å melde seg på og det skal ikke koste penger, derfor er dette temmelig ulikt det Høyre drev med.

AP den klokeste politikken? Hva får deg til å si det når du tidligere satte likhetstegn mellom utdanningsnivå og tilgang til demokratiske prosesser? Det er jo ikke Ap`ere som har høyest utdanning?

Grunnkurs i samfunnsfag? Har du aldri gått på grunnskolen og VGS?

1

Det som er på tide er at de med begrensninger innser at de har begrensninger, og overlater til adkademikere og politikere å drive med politikk.

Svært mye i ditt innlegg tilsier at du ville falle for eget grep.

4

Videre vil rasisme og xenofobi visne hen

Ved å i realiteten nekte store deler av innvandrerbefolkningen stemmerett?

1

I det minste bør man ta et grunnkurs i samfunnsfag på vgs-nivå, samt muligens Norsk og Etikk i tillegg.

Enda et gullkorn :)

Hva synes du om krav til f.eks språkbeherskelse?

1
odtj [sitat…] Ved å i realiteten nekte store deler av innvandrerbefolkningen stemmerett?

Dette er snarere et tiltak for å heve kompetansen og utdanningsnivået i samfunnet enn å nekte folk stemmerett.

Mangel på utdanning fører bare negative ting med seg.

Alle som kvalifiserer for å kunne stemme skal ha et tilbud om utdanning innen samfunnsfag.

Skal man stemme skal man vite hva man driver med. Og ikke la seg friste av populistiske forslag.

1

Det som er på tide er at de med begrensninger innser at de har begrensninger, og overlater til adkademikere og politikere å drive med politikk.

Du sitter åpenbart altfor mye aleine og tenker.

3

Det bør innføres minimumskrav til personer som skal stemme.

Var dette et forsøk på revansje for at du gikk i baret med din tråd: "Regjeringen vil stramme inn ytringsfriheten" ?

1

Enig, første kravet er om du ikke klarer å forsørge deg selv så er du ikke i stand til å ta avgjørelser for fellesskapet. Det gjør også at ungdom, studenter og annet pakk ikke lengere kan stemme utfra teorier i stede for ekte livserfaring. I tillegg så bør det være krav til samfunn og språkkunnskap.

Slenger vi på plettfri vandel så begynner det å høres bra ut.

2
Surfandturf Dette er snarere et tiltak for å heve kompetansen og utdanningsnivået i samfunnet enn å nekte folk stemmerett. Mangel på utdanning fører bare negative ting med seg. Alle som kvalif...

Dette er snarere et tiltak for å heve kompetansen og utdanningsnivået i samfunnet enn å nekte folk stemmerett. Mangel på utdanning fører bare negative ting med seg. Alle som kvalifiserer for å kunne stemme skal ha et tilbud om utdanning innen samfunnsfag.

Jeg er sterkt imot stemmerett for 16 åringer. Krav om samfunnsfagutdanning på vgs nivå vil kunne sette en stopper for det, så hvorfor ikke. Norsk og etikk på vgs nivå derimot, det høres litt mye ut.

1
odtj [sitat…] Jeg er sterkt imot stemmerett for 16 åringer. Krav om samfunnsfagutdanning på vgs nivå vil kunne sette en stopper for det, så hvorfor ikke. Norsk og etikk på vgs nivå deri...

Er enig i at det kanskje blir litt mye. Men jeg mener at skal man stemme skal man ha et minimum av kompetanse og viten til hva man driver med.

Samfunnsfag er på ingen måte et ekstremt eller urealistisk krav å sette.

Jeg er nemlig ikke imot almen stemmerett.

1

Gjennom år med høyere utdannng har jeg møtt en del som lot seg fascinere av sosialitisk og kommunistisk tankegods.

Det jeg merket meg var at de svært sjeldent hadde empati med andre mennesker, i tillegg skjønte de veldig lite av hvordan økonomi fungerer mtp å skape vekst og arbeidsplasser.

En overdreven nærmest sykelig tro på at man vet best var også noe jeg merket meg blant disse.

Utenfor universitetets fire vegger er de temmelig verdiløse

2

Artium er eksamen fra allmenlinja på videregående skole. Det er den eneste linja (bort sett fra noen speiallinjer som idrett, musikk, dans og drama o.l. som gir full studiekompetanse) som gir folk skikkelige kunnskaper om samfunnet.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...