Politikk - Norsk

saleve

Hvem arbeider regjeringen for ?

Arbeider dagens H FRP regjering bare for å ivareta interessene til sine egne velgere eller til fordel for alle i Norge ?

Finnes det skrevne eller uskrevne regler for dette ?

2
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Arbeider dagens H FRP regjering bare for å ivareta interessene til sine egne velgere eller til fordel for alle i Norge ?

For alle, selvfølgelig!

1

Man arbeider for å ivareta sine velgeres interesser som man gjerne mener er til det beste for landet.

2

Alle regjeringer jobber i praksis for egne velgere, men sier retorisk at de jobber til landets beste.

Det gjelder alle regjeringer.

1

Det er vel ikke så stor forskjell på hva de sier til sine velgere og det de selv mener er best for landet.

1
protus Husk at velgerne er så forskjellig, noen har bare vektlagt enkeltsaker, så går en enkelt sak, andre mer overbevisste, og noen er meget reflekterte.

Sant det, men man ser likevel tendenser. Det er en grunn til at veldig få i for eksempel kulturbransjen stemmer Frp, nettopp fordi Frp alltid har ønsket å slanke kulturbudsjettene over det ganske land.

Det samme kan sies med veldig mange sektorer i samfunnet; næringslivsfolk stemmer ofte høyre, offentlig ansatte Ap osv. Det er jo fordi disse får gunstigere betingelser og større del av kaka dersom deres partier kommer til makten.

2
saleve En regjering må alltid prioritere og er det ikke da sannsynlig at den prioriterer til fordel for egne velgere ?

Det er vel litt forskjellen på borgelige og sosialister. Sosialistiske velgere er stort sett opptatt av hvor mye penger de kan få fra staten og da er det viktig at regjeringen gir etter for kravene - derfor utgiftene løp løpsk under Stoltenberg og han brøt sin egen handelsregel når det kom til å bruke oljepengene på forbruk i stede for invisteringer.

Borgelige velgere er ikke opptatt av å få masse penger, de vil mest være i fred og at staten ikke skal stå i veien for deres liv og næring.

Så vil jeg påstå at det er et gode for alle i Norge å prøve å gjøre mennesket mer selvstendig og at de i stede for å få penger fra staten faktisk skaper egen lykke. Det å kunne mestre noe og tjene egne penger gir livet mening, og jo flere som gjør det jo bedre er det både for enkelte og for samfunnet.

1
BreckRoad2 [sitat…] Nei. Velgerne har 1. prioritet.

Velgerne har 1. prioritet.

Hvilke velgere da? Offentlig ansatte som vl ha mer i lønn? Næringslivstopper som vil ha mindre i skatt? Kulturpersonligheter som vil ha bedre kunstnerstipend? Alle disse er velgere, kan Frp og Høyre love mer penger til alle disse?

Velgere har ofte ulike behov. Alle kan ikke få alt.

1
Zen0n Jeg tror at dersom man klarer å se bort i fra sine egne politiske solbriller, så vil man innse at alle regjeringer primært jobber for egne velgere, men gjør det i den tro at det ga...

Nei, jeg tror ikke et sekund at Stoltenberg tror det er best for Norge å bruke oljepengene på sosiale goder til folk - men han gjorde det for å bli gjenvalgt og for makt, for han vet selvsagt at å gjøre folk avhengig av staten gjør at han får mer makt enn om vi hadde levd i et samfunn der folk klarer seg selv.

1

Arbeider dagens H FRP regjering bare for å ivareta interessene til sine egne velgere eller til fordel for alle i Norge ?

frp arbeider ikke for å ivareta sine velgeres interesse selv om partiets velgere sikkert tror det. Men det oppdager jo velgerne deres etter hvert....

1

Personlig er jeg fortsatt naiv nok til å tro at politiske partier tror på politikken sin og at det å få mest mulig av den gjennomført er til det beste for landet...

1

Arbeider dagens H FRP regjering bare for å ivareta interessene til sine egne velgere eller til fordel for alle i Norge ?

Må jo naturligvis primært jobbe for egne velgere, etter rettere sagt det programmet de gikk til valg på.

Folk stemte jo på det programmet fordi de trodde politikerne ville jobbe for å mest mulig av det gjennom

Men historien viser jo nå, nok en gang for øvrig, at det man sier før og etter valg er to forskjellige ting

Og det er vel derfor det hører til unntakene at regjeringene får fornyet tillit ved neste valg.

1
GGråstein Hvilke sosiale tiltak tror du Stoltenberg egentlig var imot men kun gjorde for å skaffe velgere? - Full barnehagedekning? - Nye sykehjemsplasser og oppgradering av gamle? - Økt sat...

Hvilke sosiale tiltak tror du Stoltenberg egentlig var imot men kun gjorde for å skaffe velgere?

Jeg tror det er mer at han ønsket å bruke pengene andeledes. Vi vet jo at han egentlig var for en sykelønnsreform, så det er opplagt at han ser at den er for god og ikke fungerer slik den skal. Men det er politisk umulig pga LO.

Vi kan også anta at han ønsker å gjøre endringer i helsevesenet, Støre snakket når han ble utnevnt som helseminister om at vi måtte bestemme hva vårt offentlige helsevesen skal dekke, er det riktig å bruke millioner på en pasient som får noen måneder lengere dødsleie? Er det riktig å bruke millioner på desentraliserte fødestuer når vi i stede kan transportere gravide til et toppmoderne fødestue?

I tillegg så har man inntrykk av at man kan få politiet til å prioritere det som er viktig, men pga feministene så innførte man f.eks sexkjøpsforbud som Stoltenberg var i mot. Og det var jo også mye derfor at man først nå pga 22.juli får en gjennomgang av strukturen i politiet, for det var for politisk kostbart å dra rundt til småkonger å si at vi sentraliserer og fokuserer på at kvaliten blir god. Det samme kan også sies om kommunereformen som aldri kom under Stoltenberg, jeg er ikke i tvil om at han mener at det er latterlig å ha 428 kommuner i Norge.

Og så tror jeg han som økonom kanskje forstår at det er meningsløst å gi barnetrygd til millionærer eller for den del gratis barnehage til de samme. Men det blir mest spekulasjoner, men jeg tar utgangspunkt i at den egentlige Stoltenberg var han som styrte i 2001.

1

Arbeider dagens H FRP regjering bare for å ivareta interessene til sine egne velgere eller til fordel for alle i Norge ?

I praksis er det vel ingen motsetning her. De arbeider vel for alles beste. Får nå er det selvfølgelig de borgerlige som vet "hva som er best for alle" som de R/G med stor selvfølge visste hva som var best for alle da de styrte....

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...