Politikk - Norsk

Langveg

Vedgå valnederlaget!

Venstresida tapte valet så det song. I staden for å driva sjølvransaking, er ho berre oppteken av å hakka på den nye regjeringa som knapt har fått virka stort meir enn ei veke. Burde ikkje dei som heng fast ved dei RG, byrja spørja seg sjølve kvifor det gjekk gali og kva dei bør gjera for å "reisa kjerringa"? Dei som kallar seg sosialistar, ser ikkje ut til å ha anna prosjekt enn at alt må bli ved det gamle; ikkje sundagsopne butikkar, ikkje omlegging av jordbruket, ikkje reservasjonsrett for lækjarar i abortspørsmålet, ikkje kristendom i skulen, ikkje private skular og sjukehus, ikkje, ikkje og nei, nei. Har venstresida ikkje noko postivt å koma med?...., .

4
132 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Burde ikkje dei som heng fast ved dei RG, byrja spørja seg sjølve kvifor det gjekk gali og kva dei bør gjera for å "reisa kjerringa".

Jeg har her på forumet i 2005 da de rødgrønne vant.

Det var ikke mye selvransakelse fra de blå da. Det var angrep fra dag en.

Selvsagt kommer regjeringspartiene til å gå i seg selv og analysere seg selv og hvordan de skal bli bedre. Det er da bare naturlig. Fokuset er å vinne valget i 2017.

Samtidig må de jo få lov å være i opposisjon. Det er jobben deres.

2

Så du mener at sosialister skal kaste alt de står for ut av vinduet pga. valgnederlaget?

Populisme overtater man til andre, skjønner du.

1

Har venstresida ikkje noko postivt å koma med?....,

Nå er det vel vår nye regjering som må komme med de positive tingene?

1
VG-Mett [sitat…] Men må måtte populismen vike for realiteten av at man faktisk sitter i en regjering og har ansvar. Hvor mange løfter har regjeringspartiene løpt ifra så langt, mon tro. .....

Hvor mange løfter har regjeringspartiene løpt ifra så langt, mon tro. ... ?

Og når dei held seg til grunnlaget i regjeringsplattforma (reservasjonsrett i abortsaka, ikkje oljeutvinning i Lofoten etc.) så tek ein det som å løpa frå valløfta. Underleg logikk.

2

Dette var vel det første valget der ingen av de relativt store partier visst nok tapte.

AP ble største parti og innkasserte det som en seier selv om de mistet 4,5 prosentpoeng av oppslutningen, et tap på 12,7 % av resultatet av forrige valg

Høyre vant flest nye mandater og innkasserte det selvsagt som en seier. 9,6 prosentpoengs økning er tross alt 55,8 % mer enn ved forrige valg.

Frp kom i regjering og ettersom Jens måtte gå så innkasserte de valget som en seier selv om de tapte 6,6 prosentpoeng (mest av alle) og 28,8 % dårligere resultat enn sist valg.

Krf fikk like stor oppslutning som ved siste valg å innkasserte det som en seier.

SP fikk nesten like mange mandater som sist og innkasserte det som en seier. Dette selv om de tapte 0,7 prosentpoeng og fikk 11,3 % dårligere resultat enn ved sist valg.

Venstre fikk solid oppgang både i stemmer og mandater og innkasserte selvsagt det som en seier. 1,4 prosentpoeng opp som tilsvarer en økning på 36,8 prosent bedre resultat enn ved sist valg.

SV klarte å karre seg over sperregrensen og innkasserte det som en seier. En nedgang på 2,1 prosentpoeng og 33,9 % dårligere resultat enn ved siste valg la ingen demper på seieren.

MDG fikk mandat på Stortinget for første gang og innkasserte seieren. 2,4 prosentpoeng økning og 600 % bedre resultat enn ved siste valg tyder på at de har rett.

Det er fint at Norge produserer så mange vinnere.

3
BornOnThe4thOfJuly Dette var vel det første valget der ingen av de relativt store partier visst nok tapte. AP ble største parti og innkasserte det som en seier selv om de mistet 4,5 prosentpoeng av o...

SV klarte å karre seg over sperregrensen og innkasserte det som en seier. En nedgang på 2,1 prosentpoeng og 33,9 % dårligere resultat enn ved siste valg la ingen demper på seieren.

Jeg har til gode å se SVere kalle valgresultatet en seier. Men de er selvsagt glade for at SV klarte sperregrensen.

Ellers er jeg enig i oppsummeringen.

1
BornOnThe4thOfJuly Dette var vel det første valget der ingen av de relativt store partier visst nok tapte. AP ble største parti og innkasserte det som en seier selv om de mistet 4,5 prosentpoeng av o...

AP ble største parti og innkasserte det som en seier selv om de mistet 4,5 prosentpoeng av oppslutningen, et tap på 12,7 % av resultatet av forrige valg Høyre vant flest nye mandater og innkasserte det selvsagt som en seier. 9,6 prosentpoengs økning er tross alt 55,8 % mer enn ved forrige valg.

Tenk deg at vi to konkurrer mot hverandre på hundremeter og jeg slår deg med tre sekunder det første året...

Året etter setter du personlig rekord og jeg vinner med kun 5 tiendeler...

Er det du eller jeg som har seiret det andre året?...

1

Vi har aldri sett maken til dårlige tapere i dette landet, ikke i min levetid i alle fall

1
KongBob Jeg trodde det ville bli bedre her nå etter valget med tanke på den evinnelige sutringa til de sedvanlige vgd-frp'erne... Men nei da... Nå skal plutselig regjeringen fredes for all...

Nå er jeg på dette vinnerlaget som havnet i regjering.

Jeg er likefullt ikke på parti med trådstarter og hans likesinnede. Jeg har aldri forventet en "revolusjon" i Norge i form av 6-felts motorveier som man kan kjøre drita i 130 km/t på.

Eller leggetid før ni for alle kulørte borgere av landet.

Folk flest vil faktisk ikke merke stor forskjell fra rødgrønt til blått, fordi veldig mye av det som gjør Norge til Norge er felles politikk og/eller nedfelt i lovverket.

Det spennende blir jo om trådstarter og likesinnede nå vil

1. Hylle det Norge som de inntil valget så på som et "helvete", selv om alt er som før.

2. Om de etterhvert vil begynne å bli utålmodige overfor alle endringene de har trodd skulle skje dersom FrP kom til makten.

Når kommer denne billige bensinen, og svenske priser på brennevin? Når sperres alle muslimer med radikale meninger inne? Når blir det arbeidsplikt for sosialklienter?

Når går de lei av å vente på noe som ikke vil endres?

3
Langveg [sitat…] Og når dei held seg til grunnlaget i regjeringsplattforma (reservasjonsrett i abortsaka, ikkje oljeutvinning i Lofoten etc.) så tek ein det som å løpa frå valløfta. Underl...

Det er logikken din som er særdeles sviktende...

Ett parti i valgkampen garanterte ovenfor velgerne at de ville sette et ultimatum i de kommende regjeringsforhandlingene at bommene skal vekk... Timer etter valget løp de vekk fra det løftet og er nå i en regjering som ikke vil fjerne bommer, men faktisk innføre markant flere...

Man må være sveiseblind for å påstå at dette ikke er løftebrudd... Ikke engang komiske Ali ville prestert noe lignende...

1

Bare for din informasjon:

Vi har søndagsåpne butikker. Jordbruket er i stadig omlegging. Vi har kristendom i skolen. Vi har både private skoler og private sykehus.

Alt dette i perioden da de rødgrønne styrte landet (de du kaller sosialister; altså enda en feil).

Dette blir nå videreført av den nye regjeringen med noen justeringer, noe som er helt vanlig når vi får en ny regjering.

Altså ingenting nytt i forhold til hvordan dette har vært tidligere. De rødgrønne tapte valget fordi vi har tradisjon med å skifte regjering i Norge etter hvert valg. Det var ganske uvanlig at de rødgrønne satt i 8 år. De gjorde med andre ord ikke så mye galt, det er bare at tradisjonen er slik i Norge.

Mange av de trådene som er laget etter valget går på hva FrP sto for i opposisjon og hva de har solgt for å komme i regjering. Det som noen kaller for å spise kameler.

Og så vil det naturlig nok trekkes frem uttalelser fra tillitsvalgte i et parti som virket å være dømt til et liv i opposisjon og hvor det derfor ikke hadde så mye å bety hva disse tillitsvalgte skulle få seg til å si.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...