Politikk - Norsk

ulefos

kravet til utforming av leiligheter

For noen år siden kom det nye bygningsforskrifter som sier at leiligheter skal utformes slik at også rullestolbrukere kan bruke leilighetene, årsaken til disse kravene er at utforming av leilighetene ikke skal hindre folk i å bo i sin egen bolig på sine gamle dager.

Dette får Siv Jensen til å uttale: "De nye kravene er latterlige"

Jeg kan ikke forstå hvorfor man skal bygge bad som er små at man ikke kan få snudd en rullestol der inne, og jeg tror at litt nytenking fra boligentreprenørene er det som skal til for å gjennomføre dette uten unødige ekstrakostnader.

Og så til spørsmålet om kamelspising, er dette enda en kamel som FRP må svelge, og hva sier FRPs støttespillere i dag, etter at de i noen år har idiotforklart de rødgrønne som innførte disse forskriftene, som FRP nå vil videreføre

2
81 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Et helt feilaktig krav og jeg håper H & co får endret på dette og andre byggeforskrifter som har medført veldig mye dyrere leiligheter og hus de siste 8 årene.

2
ulefos [sitat…] det gjør de altså ikke, Sanner slo utvedtydig fast at ingen endringer kommer

Sanner slo utvedtydig fast at ingen endringer kommer

Du må nok slå deg til ro inntil en eller annen i Det Ufeilbarlige Partiet har sagt hva de skal mene.

Velgerne som er så flinke til å tenke sjæl synes det er greiest om Partiet forteller dem hva de skal tenke sjæl.

Om en uke eller to vil vi nok se at brorparten av dem synes dette er knakende gode lover og forskrifter, og dette er noe de selvsagt har ment i alle år.

1

FRP nå vil videreføre

Det er Sanner (han representerer som kjent ikke FrP) som nå har uttalt/bestemt at dette skal videreføres i sin nåværende form. Representanter for byggenæringen har uttalt at de er litt skuffet over hans raske avgjørelse på dette feltet. Det rare er at Staten fant ut at kravene ble for dyre mht. studentboliger (som de jo selv oppfører/koster). Der er kravet at bare 20 % av boligene skal være tilrettelagt for rullestolbrukere. Nå er det jo mengder med ledige boliger, samt boliger generelt, som er bygget etter 2010-bestemmelsene fra Sp-statsråden & Co., så de handikappede har visst mye å velge i sånn sett allerede.

Små leiligheter som er populære for de unge som skal inn på boligmarkedet (slike i størrelsesorden 30 - 45 m2) de må lages større pga. forskriftene. Og 4 m2 ekstra størrelse utgjorde i følge talmannen for byggenæringen fort kr 200 000,- i ekstra kostnad for de unge da. Fire kvadratmeter... Virker som dette ble vel rigide og kostnadsdrivende bestemmelser den gang.

1

I det store og det hele er dette ikke det som haster mest. Men et lite poeng i den fordyrende boligboligtikken som har blitt ført siste årene.

1

årsaken til disse kravene er at utforming av leilighetene ikke skal hindre folk i å bo i sin egen bolig på sine gamle dager.

Hvorfor skal du lyve?

1

For noen år siden kom det nye bygningsforskrifter som sier at leiligheter skal utformes slik at også rullestolbrukere kan bruke leilighetene, årsaken til disse kravene er at utforming av leilighetene ikke skal hindre folk i å bo i sin egen bolig på sine gamle dager.

Dette får Siv Jensen til å uttale: "De nye kravene er latterlige"

Man har mer idiotiske krav enn at toalettet må være stort nok.. Men det er forsåvidt et problem da også, da en 29kvm leilighet blir fort 35 om badet må være større. Da blir det fort noen leiligheter færre per blokk som gjør at boligene må selges dyrere for å nå profittmålet..

Det kravet som kanskje er mest tull, er at man nå trenger båreheis for å kunne få lov til å lage blokker med 4 etasjer eller flere. (da altså en heis hvor du har plass til en båre på 2.1 meter) 3 etasjers blokker krever vanlige heiser.

Det er jo slike krav som dette som hindrer billig boligutbygging av mindre leiligheter for nye voksne.

De aller fleste blokkene i Oslo ville vært ulovlig å bygge idag; om de ikke allerede var bygd.

1

Jeg kan ikke forstå hvorfor man skal bygge bad som er små at man ikke kan få snudd en rullestol der inne,

Nei men da er det bra at ingen hindrer deg i å bygge bad som er så store, ikke sant?

Så kan du la være og hindre de som ikke vil, å bygge mindre.

2
Uncle-Billy [sitat…] Nei men da er det bra at ingen hindrer deg i å bygge bad som er så store, ikke sant? Så kan du la være og hindre de som ikke vil, å bygge mindre.

Problemet blir da at det blir en mangel på leiligheter for funksjonshemmede og at de da enten må bo hjemme hos sine foreldre eller flytte til sykehjem og det er ikke bra. Jeg mener da ikke at alle leiligheter skal tilpasses funksjonshemmede, men det bør ihvertfall bli nok leiligheter til at det ikke blir mangelvare.

1
Link-86 Kaster inn en link fra forsiden på nrk nå: http://www.nrk.no/okonomi/andre-regler-for-staten-enn-private-1.11318689 Statlig dobbeltmoral på sitt beste.

Og hvordan mener du dette er statlig dobbeltmoral?

Sanner sier jo klart og tydelig at bygging av studentboliger er underlagt de samme reglene for både private og offentlig, og da de regnes som boliger der folk bare bor i en kort periode av sitt liv har de andre krav enn boliger beregnet som bolig gjennom et livsløp.

I tillegg er Sanner inne på at de i samarbeid med bransjen vil forenkle byråkrati og regelverk for å sikre at man kan bygge boliger billig og fortsatt ivareta ønsket om universell utforming.

1

Problemet er at dette fordyrer boligene betraktelig, basicly fordi det fører til at boligarealet blir større. Det sørger også for at førstegangskjøpere sliter veldig med å komme seg inn på boligmarkedet.

Her bør man stikke fingeren i jorda og se på hvor mange som faktisk er funksjonshemmet og trenger plass til rullestol. Slik jeg forstår det, er det kun 1% av befolkningen som er rullstolbrukere og følgelig bør ikke da 100% av boligmassen tilpasses disse. Om man sier at kun en prosentandel av boligene i f.eks en boligblokk er tilpasset rullestolbrukere, bør det være godt nok.

1

Hvor ofte bytter folk flest leiligheter/bosteder i løpet av et langt liv? Ganske ofte vil jeg tro. Man finner garantert statistikker på dette. Det er også ganske normalt å flytte når man nærmer seg alderdommen, eller pensjonsalder. Det er tillatt å tenke litt fremover i tid, forutse dårlige ben og rygg og flytte før det er for "sent". Vi trenger ikke 100% dekning av boliger tilrettelagt for seniorer og funksjonshemmede.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...