Det kornet vi produserer brukes stort sett til dyrefôr. I en krisesituasjon ville sauene og kyrene våre måtte spise gress i stedet. Det hadde gått utover veksthastigheten på dyrene, men neppe skapt annet enn et lavere produksjonsvolum.
Dyr lever mer enn godt nok på grøntfor, det er tross alt slik de er skapt.
Blodig grønn biff;
Kjøtt fra gressfôret storfe har en sterkt økende popularitet i USA, der mange restauranter reklamerer med gras fed beef.
Kjøttet inneholder mer omega 3 enn kjøtt fra dyr som spiser kraftfôr.
Gressfôret storfe er økologisk og ofte av rasen Aberdeen Angus. Kjøttet har også en høyere grad av marmorering (isprengt fett i kjøttet), som gjør det særlig mørt. Det finnes rundt 2500 Angus-dyr i Norge.
Et argument for gressfôrede dyr er at de spiser det vi mennesker ellers ikke kunne spist, at det er god ressursutnyttelse. I kraftfôr er en stor del av råvarene importert soya.
Helsemyndighetene er klare på at omega 3 er svært gunstig for folks helse, men Innsikt presenterte sist fredag en artikkel der ferske rapporter sår tvil om dette er entydig.
Gressfôret fe kan kjøpes i butikker med særlig kvalitet i utvalget, slik som Jacob’s og Maschmanns Matmarked i Oslo. Se også horgengaard.no