Politikk - Norsk

nostalgikern

Ap-Marthinsen om skattelister

Marianne Marthinsen, Ap-representant i Finanskomitéen, gir seg ikke vedr. debatten om skattelistene. Hun synes det er rart at Høyre går inn for å begrense tilgangen til disse, da denne tilgangen gir folk bedre innsyn i hvordan skattepolitikken fungerer osv.

Det var jo en tråd om temaet her for noen uker siden, men ingen greide der å forklare hvorfor disse listene ikke har "greid" å forhindre at noen av de aller rikeste i landet likevel står oppført både med kr. 0,- i inntekt, og svært mange velstående med kr 0,- i formue. Hva hjelper det om menigmann får innblikk i slikt, da det tydeligvis er ingenting man kan gjøre med dette "fenomenet" ?? I mange herrens år nå har f.eks. Røkke stått oppført med kr 0,- i .... osv.

Og i mange år har f.eks. tidligere statsminister Stoltenberg stått oppført med kr. 0,- i formue. Hvis jeg som privatperson reagerer på slikt, og tenker at dette må dreie seg om skatte-planlegging for å unngå å delta i dette "spleiselaget" som Jens så ofte snakker om, - men hva pokker kan jeg gjøre med disse opplysningene som skattelistene har gitt meg ??? Er det ingen som kan rettlede meg i hvordan jeg skal gå fram ? For det må jo være noe som ikke stemmer her. Og er det ingenting å gjøre med dette, så blir skattelistene bare noe for de med sterke sladrekjerring-gener i seg, det være seg både kvinner og menn.

Og den nye skatte-direktøren var nylig ute og forsvarte skattelistene med at de mottok tips fra folk som ikke fikk ting og tang til å stemme, og han nærmest oppfordret til angiveri, slik jeg oppfattet han, hvis man oppdaget at "noe ikke stemte". (Fint hus f.eks., liten inntekt eller formue da sikkert, men hva med gjeld ?).

Men hjelper det å tipse om f.eks. Røkke da ? Latterlig.

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

da denne tilgangen gir folk bedre innsyn i hvordan skattepolitikken fungerer osv.

Gjør den virkelig det ?

1

Argumentene om skattelister gjelder også for mottakere av ulike former statlig stønad.

Jeg vil kunne vite hvem som mottar statlig stønad slik at jeg kan avdekke svindel, få grunnlag for diskusjon og arbeide i allmennyttens interesse.

1

Skattelistene handler kun om å uthenge fattigfolk offentlig for bygdehvisking og tisking. Det rike sosialistlandets eliter skal feire sin egen fortreffelighet.

1

Norge er vel fremdeles det eneste landet i verden med offentlige skattelister, og dermed det eneste landet der myndighetene serverer offentlige lister med poteniselle innbrudds- og ranofre til de kriminelle.

1

De offentlige skattelistene har ikke hatt den effekten folk trudde de skulle ha. Norges rikeste gjemmer framdeles unna milliarder i bedrifter osv.

1

Er det ingen som kan rettlede meg i hvordan jeg skal gå fram ?

Nå har vel det vært fremme at Stoltenberg hadde kunstig lav inntekt på hytta han overdro. Dvs. at det jo ikke nødvendigvis er du og jeg som fører til endringer, men at medias oppmerksomhet "kan" føre til endringer i skattesystemet.

I tillegg var det jo også noen forsker som mente at det hadde en betydning med at mange ikke torde å ha lav inntekt når de viste at naboen sjekket dem når skattelistene kom ut.

Men hvorfor ikke bare fjerne hva man har av inntekt og så kun publisere hva man har betalt i inntekt og formueskatt.

1

Men hjelper det å tipse om f.eks. Røkke da ?

Røkke er jo ganske gjennomsiktlig og sånn sett forklart godt av mediene.

Har selv en person som jeg vet om som i de siste 5 årene som nesten hver gang har hatt 0 inntekt, 0 formue, 0 skatt og som har en livsstil som tilsier at de tjener minst en million.

Driver med kjøp/salg/restaurering av boliger i så har tydeligvis funnet ett smutthull.

Ellers så lurer jeg på om skattemyndighetene sjekker alle som har 0 inntekt, 0 skatt og 0 formue. Burde jo være mye morsomt man kan finne i den kategorien.

1
VivaLV [sitat…] Røkke er jo ganske gjennomsiktlig og sånn sett forklart godt av mediene. Har selv en person som jeg vet om som i de siste 5 årene som nesten hver gang har hatt 0 inntekt,...

Driver med kjøp/salg/restaurering av boliger i så har tydeligvis funnet ett smutthull.

Ellers så lurer jeg på om skattemyndighetene sjekker alle som har 0 inntekt, 0 skatt og 0 formue. Burde jo være mye morsomt man kan finne i den kategorien.

0 formue er ikke veldig rart om man driver med boliger da. Med såpass lav ligningsverdi på boliger så trenger man ikke mye lån for å balansere ut formuen.

Idiotisk nok så er det boliger man skal kjøpe om man skal bli kvitt formuen her til lands.

Gjorde dette selv for noen år tilbake, kjøpte meg en leilighet i Oslo som jeg tok opp et lite lån på, som nå blir leid ut. (tjener ikke veldig mye på leia etter skatt og andre utgifter, men litt) Resultatet er uansett at jeg slipper formueskatt, samt at jeg har tjent voldsomme penger på boligmarkedet. (da forutsatt at jeg selger idag)

Skal man ha ned skatten til 0, så blir det jo isåfall skjermingsfradraget som slår inn. Men da vil man fortsatt stå med inntekt.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Støre Regjeringen knuser Forskningen

Reversregjeringen går løs på nok et område i sin iver etter å ta Norge tilbake til fortiden. Nå er det SP statsråden for høyere Utdanning og Forskning, som helst ikke vil forske… , iallefall ikke i Os...
Bilde

De prisvinnende hjerneforskerne May-Britt og Edvard Moser er sterkt kritiske til forskningskutt: –

Det er varslet kutt på 842 millioner kroner i Forskningsrådets bevilgninger. Dette får varsellampene til å blinke for flere i akademia.


Bilde www.nrk.no
1
4 svar
Laster...