Politikk - Norsk

PetterJJ

Ungdomsklubber = taperfabrikker?

Jeg må skynde meg å tilføye at jeg selv vokste opp med ungdomsklubb i byen, og jeg synes det var et fint sted å tilbringe tiden med å se på jentene, danse, spille biljard, kjøpe pizza osv, istedet for å bruke tid hjemme til å lese lekser.

Grei tidtrøyte, fritt for krav, og med kule voksne som var "kammerater", og som gjerne tok en røyk sammen med de tøffe gutta på utsiden.

Heldigvis, kan jeg si i etterkant, hadde jeg foreldre som fulgte opp med krav, både i forhold til lekselesing og andre aktiviteter der det måtte presteres, slik at jeg fikk ikke brukt så mye tid der som jeg da ønsket. (Det er mulig jeg har selektiv hukommelse, men jeg tror ikke jeg tar feil dersom jeg hevder at karaktersnittet var lavere og røykertettheten var høyere blant de faste klubbgjengerne enn blant ungdom forøvrig. Jeg vil heller ikke bli forundret dersom det skulle vise seg at at det også var en høyere andel "fremtidige navere" der.)

Nå opplever jeg, etter å ha oppfostret avkom som hittil har klart seg bra på både skole og andre aktiviteter, at den yngste ikke virker som født eller oppvokst av samme foreldre.

Den lokale ungdomsklubben har plutselig blitt sentrum i universet, og her finnes flust av meningsfeller som også har et avslappet forhold til skolegang, organiserte fritidsaktiviteter og ekstrajobb.

"Leksehjelp" er noe kommunen tilbyr etter skoletid, ikke på skolen, men på ungdomsklubben..... I forrige uke var fruen og jeg innom for å hente vårt barn. Da opplevde vi at nesten alle lå og sov (de var så slitne etter en lang og tøff skoledag forstår du), og hun som var lærer/skoleassistent/miljøarbeider eller hva de nå kaller det, lå henslengt på en sofa og leste i en tegneserie!

Der lå hun også i dag da vi kom innom. Barna sov riktignok ikke denne gangen, for nå spilte de biljard... (de var raskt ferdig med leksene, fordi det var ikke så mye i dag).

At vi heretter trekker vårt barn vekk fra denne aktiviteten er åpenbart. Nå lurer jeg på om vi også skal varsle rektor om det som (ikke) foregår på denne såkalte leksehjelpen.

Det er klart dette blir ekkelt for vårt barn, at foreldrene har "sladret", og det kanskje går utover den kule/snille assistenten. Det får vi nok leve med...

Er det for krast av meg å kalle dette for taperfabrikker?

Jeg har tidligere fått med meg at nedleggelser av ungdomsklubber, fra mange hold brukes som forklaring på hvorfor mange faller ut av skole osv..

1
39 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ungdomsklubbene har som formål å gjøre oppvoksende generasjoner dummere, for å lettere selge dem tåpelige produkter og for(ved å stagnere deres mentale utvikling) å lettere hjernevaske dem via TV med politisk idealisme som kun tåper er dumme nok til å sluke.

Jeg for min del tror at også genene spiller inn, da ingen tvang alle til å gå på ungdomsklubben. De smarte gjorde ikke det i samme grad. De hadde ikke noen annen oppvekst, de hadde høyere IQ enn flertallsbermen.

2
shaukat23B Ungdomsklubbene har som formål å gjøre oppvoksende generasjoner dummere, for å lettere selge dem tåpelige produkter og for(ved å stagnere deres mentale utvikling) å lettere hjernev...

Jeg mistenker også at ungdomsklubbene handlet om "et sted å være" ,altså en ren oppbevaringsplass for å slippe å måtte tenke på at bermen fløy rundt og knuste vinduer og annet hærverk. Man fikk dem opptatt med biljard i stedet.

I stedet burde disse få utvikle seg på fritiden til hva de passer til, idrett eller håndtverkstrening eller andre litt banale ting som passer til generelle retards

1

Konklusjon: Ungdomsklubber er både taperfabrikker men også et sted som naturlig tiltrekker seg tapere.

1

Er sosiale ungdommer som trives i selskap med andre, om det er for å spille bordtennis eller gitar, tapere? Det er i beste fall en drøy påstand, sannsynligvis fra noen som hadde få venner i sin ungdomstid.

1
Grillpatrioten Er sosiale ungdommer som trives i selskap med andre, om det er for å spille bordtennis eller gitar, tapere? Det er i beste fall en drøy påstand, sannsynligvis fra noen som hadde få...

Det er i beste fall en drøy påstand, sannsynligvis fra noen som hadde få venner i sin ungdomstid.

He he. Det blir selvfølgelig vanskelig å hevde at jeg egentlig er en sosial fyr, her jeg sitter med over 3000 innlegg på vgd...

1

Jeg har tidligere fått med meg at nedleggelser av ungdomsklubber, fra mange hold brukes som forklaring på hvorfor mange faller ut av skole osv..

I Sverige lager jo ungdommen krigslignende tilstander i visse bydeler fordi ungdomsklubbene ikke er åpne lenge nok, sier noen.

1
Grillpatrioten Er sosiale ungdommer som trives i selskap med andre, om det er for å spille bordtennis eller gitar, tapere? Det er i beste fall en drøy påstand, sannsynligvis fra noen som hadde få...

Er sosiale ungdommer som trives i selskap med andre, om det er for å spille bordtennis eller gitar, tapere?

Fjollete bortforklaring. De er på ungdomsklubber for å gjøres til tapere. Og de som trekkes dit lettest frivillig er også de minst intelligente.

1

En tråd formet av en som kanskje forsøker å bortforklare egne feilgrep med en ungdomsklub.

Klubber skaper ikke tapere men sosial omgamgskrets. Skal vi følge TS logikk er voksne som møtes for en kveld på byen eller et par som går ut på middag , også tapere.

En tråd som beveger seg langt fra virkeligheten. Kanskje Halloween ?

1

og hun som var lærer/skoleassistent/miljøarbeider eller hva de nå kaller det, lå henslengt på en sofa og leste i en tegneserie!

DEt som sjedde her var at hun som jobbet der ikke gjorde jobben sin, det er ike slik det skal fungere.

1
Poirot En tråd formet av en som kanskje forsøker å bortforklare egne feilgrep med en ungdomsklub. Klubber skaper ikke tapere men sosial omgamgskrets. Skal vi følge TS logikk er voksne som...

Klubber skaper ikke tapere men sosial omgamgskrets. Skal vi følge TS logikk er voksne som møtes for en kveld på byen eller et par som går ut på middag , også tapere.

Tull. Poenget er kanskje at en ungdomsklubb ikke er noe seriøst prosjekt for unge, bare en oppbevaringsanstalt. At det har "sosiale" formål er bare vås. Voksne som møtes på en pub er allerede voksne... Barn og ungdom er i sterk lærefase i utgangspunktet, og å ikke bruke dette bedre er bortkastede muligheter for både ungdommen og samfunnet.

Selv om det skulle være rett at den verste rælen var de på ungdomsklubben, så er likevel så å si alle andre alternativer bedre for dem (av tiltak) enn at de skal stå og henge som noen sløvinger og stagnere helt.

Her er det forskjell på Norge og andre land, det skal være sikkert. Norge tar etter USA og blander så inn hippie-sosialismen. Blir en håpløs blanding. Ikke rart unge mennesker i Vesten har fallende IQ, for det har de.

1

Hovedproblemet nå er at samfunnets normer ikke er særlig utviklet for HVORFOR man skal ha teknologi og vitenskap. I dag er teknologi mest bare for underholdnings skyld og profitt, mens vitenskap læres mest bare for å få en jobb som ett eller annet (ingeniør eller psykolog for eksempel).

Dette er noe som egentlig holder igjen samfunnets nivå som sivilisasjon fordi alt handler om kortsiktige formål og ikke om langsiktig suksess eller utvikling. Formålet med vitenskap må være mer VITEN for progressiv utvikling av mennesket, og formålet med teknologi må være en mer EFFEKTIV sivilisasjon i forhold til anvendt VITEN.

Det er veldig mye av samfunnets muligheter som kastes vekk i dag, selv for det enkle ungdomsflertallet på ungdomsklubbene...

1
shaukat23B Hovedproblemet nå er at samfunnets normer ikke er særlig utviklet for HVORFOR man skal ha teknologi og vitenskap. I dag er teknologi mest bare for underholdnings skyld og profitt,...

Hvis vi greier å bli kvitt fattigdom, så må vi altså erstatte dette "seleksjonspresset" med noe ANNET. Hvis ikke forfaller utviklingen. Dette skjønner fortsatt ikke politikere og folk flest. Unge mennesker må ha et press på seg som får fram utviklingstrangen og utnytter hjernen vår. Ungdomsklubber ser ut som en feriekoloni for orangutanger.

2

Jeg har tidligere fått med meg at nedleggelser av ungdomsklubber, fra mange hold brukes som forklaring på hvorfor mange faller ut av skole osv..

Kjenner meg ikke igjen i noe av det du skriver igrunnen.

Kanskje fordi her hvor jeg bor saa har barna/ungdommen dette tilbudet bare en gang i uka. Noe jeg synes er passe. Dermed gaar det ikke ut over hverken lekser eller andre ting

1

At vi heretter trekker vårt barn vekk fra denne aktiviteten er åpenbart. Nå lurer jeg på om vi også skal varsle rektor om det som (ikke) foregår på denne såkalte leksehjelpen.

Ja det synes jeg virkelig at dere skal. Det er aldri dumt å få sannheten på bordet.

Men ikke fortvil om virkeligheten viser seg å være en helt annen enn den dere tror.

Ellers har jeg den erfaringen at gløgge og aktive unger klarer å være med på det meste - uten å miste grepet om skolearbeidet. Derfor er mitt råd, slipp ungen fri, la h*n selv få ha styringen over egen fritid. Sett heller naturlige grenser når det gjelder innetid og sengetid, mat og måltider. Og innfør nulltoleranse for mobbing og kontakt med politiet.

Med andre ord, frihet under ansvar.

Ungene våre er langt klokere enn vi foreldre tror, - har jeg erfart. Jeg lover, de karakterene som står på ett vitnemål er langt mindre viktige enn den menneskelige karakteren ditt barn tilegner seg.

2

Er det for krast av meg å kalle dette for taperfabrikker?

Ja, ungdomsklubben har mye godt for seg. Har selv jobbet på ungdomsklubb, noe som var veldig berikende.

Problemet ditt ligger hos denne leksehjelperen, som ser ut til å ta noe lett på det. Jeg ville kanskje snakket med henne, forklart hva du har sett og hvordan du oppfatter det. På rolig og voksent vis. Vis hun ikke er interessert i å lytte, så kan du jo ta det videre til de ansvarlige.

1
shaukat23B Nei, retards kan i beste fall bli håndverkere. Noen håndverkere er smarte men det er de få som også vet mye om andre ting.

Noen er slik ja(er jo rørlegger selv så jeg har jo møtt på noen)

En annen ting er at samfunnet er fullt av mennesker som kanskje har universitets-udannelse, men som heller ikke kan en dritt om noe som helst annet en det emnet og faget de har Phd i...

Merkelig fenomen det der.Man er tydeligvis ganske smart når man greier å komme seg gjennom en slik utdannelse, men så svikter man på alle andre områder.Det har jeg også sett mange ganger.

Finnes vel knapt et menneske som er god i alt, men noen er alså kun gode i en enkelt ting.

1

At ungdomssklubber er åpne hver dag er selfølgelig ikke noe å trakte etter og erfaringen fra stedet er at den kun har åpent en gang i uka , Torsdag eller Fredag.

Å kalle dette for taperfabrikker er så langt bak mål det kan komme.

Og en ting til : Å stå forran barnet ditt med pekefingre å kommandere dem til å gjøre lekser er det enkleste grepet man gjør for å få dem til IKKE å gjøre dem.

Men det skjønner ikke TS.

1
Poirot At ungdomssklubber er åpne hver dag er selfølgelig ikke noe å trakte etter og erfaringen fra stedet er at den kun har åpent en gang i uka , Torsdag eller Fredag. Å kalle dette for...

Å kalle dette for taperfabrikker er så langt bak mål det kan komme.

Det var ett synspunkt.

Selv synes jeg det kan være uheldig at barn i ung alder blir passiviserte og vant til at "kommunen ordner opp for meg, alt skal være gøy og jeg slipper å måtte prester noe"

Når det gjelder leksetips innser jeg at det som fungerer på noen barn ikke fungerer på andre, og jeg ser jeg stadig må justere pedagogikken..

2
pfrog567 [sitat…] Der kan foreldrene hjelpe til.

Det burde vært slik.

Men hvis en tar seg en tur på diverse sosiale medier og diskusjonssider, så ser man voksne folk som sliter med å skrive forståelig norsk (og ja, jeg snakker om etnisk norske). Svært mange av disse er faktisk foreldre.

Og da ser jeg poenget med tilrettelagt leksehjelp. Det kan være en god investering for å slippe nye generasjoner av trygdemottakere.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
37 svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
7 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Med gjeld skal gjeld fordrives

Har man ikke bolig i Norge så kommer man til kort. For det er nøkkelen til å få gjeld. Og gjeld skal følge deg inn i pensjonist tilværelsen. Lykken er gjeld. Har du nok gjeld så har banken utfordring...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...