Politikk - Norsk

GoingKronos

Den nye LO-pampen

Den nye regjeringen har vært på defensiven fra dag 1 og det kan se ut til at de var så opptatt av å bli valgt og forhandle seg frem til enighet at de glemte neste steg. Nemlig det å styre og ta krigen om de politiske løsningene. Når samferdselsminister Ketil Solvik Olsen opptrer som reneste LO-pampen mot Norwegian, hvor det å beskytte norske arbeidstakere er viktigere enn å ha et godt effektivt flytilbud og norske eierinteresser, så er det en fortsettelse av politikken til den forrige regjeringen. Det var ikke LO som stemte inn Solvik Olsen i regjering og det at han løper deres ærend i stede for norske forbrukere som ønsker et billig og godt flytilbud til folk flest.

Det er et flertall på Stortinget for en fleksibel og fremtidsrettet arbeidspolitikk, og da er det ingen grunn til å krype for LO, Nrk og andre som har andre interesser. Det er på tide å få baller og faktisk stå opp for en borgelig politikk.

Og Solvik Olsen er ikke den eneste Frp'er som svikter, den nye energiministeren Tord Lien ønsker høyere strømpris slik at det skal bli mer lønnsomt å produsere fornybar energi. Men de gikk ikke til valg på høyere strømpris, de gikk ikke til valg på å manipulere markedet for å få prisen opp - Frp har alltid snakket om at det må være billig med nødvendighetsvarer, som strøm, bensin osv. Så den nye regjeringen ser ut til å ville velte store ekstra kostnader over på befolkningen via dyrere flybilletter og høyere strømpriser. Snakk om mageplask.

2
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Stemmer dette så er det et skikkelig magaplask. Hva er det forresten som ikke er fornybart med norsk vannkraft?

1

Det var ikke LO som stemte inn Solvik Olsen i regjering og det at han løper deres ærend i stede for norske forbrukere som ønsker et billig og godt flytilbud til folk flest.

Det er jo godt at du bekrefter at det er LO og venstresiden som ønsker å beskytte norske arbeidstakere.

Så lærer du nok engang - som KSO og TL har gjort over natta - at det er forskjell på hva som er privatøkonomisk eller bedriftøkonomisk lønnsomt og hva som er lønnsomt som samfunnet som helhet.

Knaskje du en gang kommer til at det ikke hjelper så mye å spare 1000 kr på flybilletten dersom samfunnet og staten mister storei skatteinntekter fra personalet, eller å spare noen hundre kroner på strømmen samtidig som landet går glipp av milliardinntekter.

For når det går opp for deg at staten ikke er uformelig rar klumpen, men innbyggernes felleskasse, så skjønner du kanskje til og med at tapte inntekter ett sted må tas igjen et annet sted.

2
SIG100 [sitat…] Det er jo godt at du bekrefter at det er LO og venstresiden som ønsker å beskytte norske arbeidstakere. Så lærer du nok engang - som KSO og TL har gjort over natta - at de...

Så lærer du nok engang - som KSO og TL har gjort over natta - at det er forskjell på hva som er privatøkonomisk eller bedriftøkonomisk lønnsomt og hva som er lønnsomt som samfunnet som helhet.

Det er selvsagt lønnsomt for samfunnet at man bruker arbeidskraften effektivt, det er ingen grunn til å bruke norsk arbeidskraft for å servere kaffe på fly fra Oslo til Bangkok. Mange av de som jobber som kabinpersonale har annen utdannelse som vi har bruk for, de velger å være flyvertinne i stede for å jobbe på gamlehjem eller på barneskolen. Nå får vi kanskje de arbeidstakerne tilbake der de faktisk gjør noe nyttig for samfunnet i stede for å øke flyprisene til folk flest.

Det er en grunn til at vi ikke har norske sjøfolk på den internasjonale flåten, det er en grunn til at vi ikke masseproduserer sko og mobiltelefoner i Norge - det er for at det ikke er lønnsomt, verken for forbruker, den ansatte eller samfunnet. Å drive å stikke kjepper i hjulene for norsk flyselskap er håpløst, de burde nettopp kunne forvente støtte fra sin egen regjering.

1

Ketil Solvik Olsen opptrer som reneste LO-pampen mot Norwegian,

Synes det er urettferdig mot LO å beskylde Kjetil Solvik Olsen for å være LO pamp. LO lederne har ikke for vane å bløffe like mye som kollegiet i Frp.

1

Det var jo Høyre som først la seg inn under LO-folden, blant annet ved å fortsette fagforeningsfradraget, slik at LO-huset og pampeveldet kan vokse seg enda større og feitere, på skattebetalernes regning.

Venstre ble etter hvert en enslig stemme som talte mot den sterke fagforeningsmakten i Norge.

Frp har jo alltid vært et populistisk parti, så når det kommer et Dagsrevy-innslag som appellerer til "det enkle segmentets" følelser, så lar man dette og LO-makten råde, i stedet for å holde seg til prinsippene som partiet er bygd på.

1

Blir ikke mye skatteøre til spleiselagskassa(staten) fra sosial dumpede lønner som ofte er svart.

Og Filippinere, Russere, Lavkostlandarbeidere fra eu på land og på skip er underbetalt, og de få ørene som blir i skatt går til andre land.

Det blir demed manko i de Norske skattebetaleres spleiselagskasse, - og ikke mere til subsidier etc. til næringslivet, og heller ikke penger til å betjene oss andre.

Dumt det der med billig utenlands lavtlønnsarbeidere som ikke bidrar til spleiselagskassa(staten).

Redere og næringsliv som vil ha lavkostarbeidere må være såpass voksne at de emigrerer og flytter seg selv og sin virksomhet til disse landene fullt og helt, slik at de slutter å plage og å lage ubalanse i Norske forhold.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...