Politikk - Norsk

ben_nevis

Et Norge uten arbeidsinnvandring?

Av en eller annen ganske så uforståelig grunn ser vi rett som det er utspill som er i mot nærmest enhver form for arbeidsinnvandring.

Men disse kan da umulig ha tenkt over hvordan det ville gått med landet vårt uten arbeidsinnvandrere?

Det finnes faktisk bransjer der nær halvparten av de ansatte er arbeidsinnvandrere,fordi nordmenn har valgt bort dette yrket.

http://e24.no/jobb/i-denne-bransjen-er-nesten-halvparten-av-arbeiderne-utenlandske/22602675

Hva mener dere vi skulle gjort uten arbeidsinnvandring?

2
101 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Helt rett. Likevel vil du gi utlendinger trygd i stedet for å benytte dem til jobber i Norge som vi trenger folk i. Du stemmer jo på AP. De skal jo sammen med tåkehippiene i SV, SP, Venstre, KRF være sosialkontor for hele verdens røverfanter og fattige.

Nylig ble en person knivstukket i ryggen på et asylmottak. Arbeidsinnvandring som bare er det, ja det er fint. Resten av dem er bare å sende tilbake. De er kyniske utnyttere av det norske systemet og den norske naiviteten

1
shaukat23B Helt rett. Likevel vil du gi utlendinger trygd i stedet for å benytte dem til jobber i Norge som vi trenger folk i. Du stemmer jo på AP. De skal jo sammen med tåkehippiene i SV, SP...

Litt mye salat her men ok....

Gi utlendinger trygd i stedet for jobb? Men hvordan i alle dager kan du påstå noe slikt? Det handler da tross alt om at uavhengig om man har skjært laks og heter Per eller Pjotr så skal man selvsagt ha de samme rettighetene.

Knivstikking på asylmottak har ikke noe med denne tråden å gjøre.

1

Faktisk er veldig mange fra land med mørkhudet folk og annen kultur veldig jobbinteresserte, og ikke så late og kravstore som streikende og unnaslutrende franskmenn, briter og nordmenn.

Men de fleste av dem greier seg fint i eget land, og trenger ikke komme hit. Noen kommer hit for å bruke muligheter og at de kan det, er fint. Derfor er det sånn at mange mørke som kommer hit til asylmottakene bare er kjeltringer som hadde sittet i fengsel om de hadde blitt igjen i eget land. Disse bruker Norge for mye penger på.

Norge bør ha fri arbeidsinnvandring men ingen trygderettigheter for utenlandske borgere, heller ikke noen penger til asylsøkere. Hvis de vil prøve lykken her må de bevise det først via å jobbe hardt for lav lønn der det norske samfunnet trenger dem, og så heller bevise gjennom det hvem de er.

1
ben_nevis Litt mye salat her men ok.... Gi utlendinger trygd i stedet for jobb? Men hvordan i alle dager kan du påstå noe slikt? Det handler da tross alt om at uavhengig om man har skjært la...

Det handler da tross alt om at uavhengig om man har skjært laks og heter Per eller Pjotr så skal man selvsagt ha de samme rettighetene.

Det er naivt. Da kan hele verden i praksis flomme til Norge om flere land får problemer i økonomi og krig. Hvorfor tror du mange av EU-tilhengerne og EU-byråkratene faktisk har advart mot at EU skal være mellomheis for verdens folk i alle sammenhenger?

Hvis vi lager et godt marked for de som vi vil ha nytte av her, så får vi skikkelige folk som da også nordmenn får et bedre inntrykk av, og rasismen vil synke.

1

Det finnes faktisk bransjer der nær halvparten av de ansatte er arbeidsinnvandrere,fordi nordmenn har valgt bort dette yrket.

http://e24.no/jobb/i-denne-bransjen-er-nesten-halvparten-av-arbeiderne-utenlandske/22602675

Hva mener dere vi skulle gjort uten arbeidsinnvandring?

Tja, i nøyaktig dette tilfellet ville resultatet vært at vi *trommevirvel*, hadde produsert omtrent halvparten så mye oppdrettsfisk som idag.

Noe som hadde betydd mindre penger til eierne, mindre oppdrettslaks som potensielt kunne ha rømt og mindre skatt og moms til staten pga. mine produksjon. Men vent litt, vi hadde samtidig spart inn en del av dette da disse ikke ville ha vært her og fått trygderettigheter som alle andre Nordmenn. Som en liten bonus, ville det vært lett for Norsk ungdom som ikke fant seg annet arbeid å fått jobb her.

1
Jarnagard [sitat…] Tja, i nøyaktig dette tilfellet ville resultatet vært at vi *trommevirvel*, hadde produsert omtrent halvparten så mye oppdrettsfisk som idag. Noe som hadde betydd mindre p...

Men vent litt, vi hadde samtidig spart inn en del av dette da disse ikke ville ha vært her og fått trygderettigheter som alle andre Nordmenn. Som en liten bonus, ville det vært lett for Norsk ungdom som ikke fant seg annet arbeid å fått jobb her.

Den var artig! Akkurat som at nordmenn i samme jobb ikke hadde belastet busjettene våre like mye angående trygderettighet?

Jeg kan gi deg en sjanse til for å du skal kunne vise at du ikke er en av de flere med tynne vikarierende argumenter....

1
ben_nevis Litt mye salat her men ok.... Gi utlendinger trygd i stedet for jobb? Men hvordan i alle dager kan du påstå noe slikt? Det handler da tross alt om at uavhengig om man har skjært la...

Knivstikking på asylmottak har ikke noe med denne tråden å gjøre.

Jo. Asylmottak har ikke noe med arbeidsinnvandring å gjøre, men er et idealistisk og dyrt prosjekt der vi importerer kjeltringer og psykisk syke menn. Det er viktig å vite forskjellen på arbeidsinnvandring og trygdeinnvandring.

NAV behandler mørkhudede og fremmedkulturelle som aper, ved å gi dem store penger med en gang de kommer som underforstått- "Dere duger ikke til noe men vi skal ta vare på dere små barn". Så samles de i ghettoer og blir til gjengkriminelle og trygdesnyltere.

Hvite innvandrere fra Europa derimot stilles krav til og oppfordres til å søke jobb, eller hentes FOR jobb av private selskaper.

2
shaukat23B [sitat…] Det er naivt. Da kan hele verden i praksis flomme til Norge om flere land får problemer i økonomi og krig. Hvorfor tror du mange av EU-tilhengerne og EU-byråkratene faktis...

Det er naivt. Da kan hele verden i praksis flomme til Norge om flere land får problemer i økonomi og krig.

Nå er det faktisk slik at temmelig få ønsker å komme til Norge. De fleste flykninger havner i naboland,og arbeidsinnvandrere fra kriseland foretrekker land som Tyskland og Frankrike.

Det blir litt for mye selvopphøyelse i slike debatter. Lurer på hvorfor.....

1
Slettet-HH-JHG

Hva mener dere vi skulle gjort uten arbeidsinnvandring?

Ta også med alle som har flagget ut.

Uten filipinere og arbeidsinvandring ville vi ha hatt tre jobber hver og en arbeidsledighet på minus femti prosent.

...eller kanskje vi ville ha vært atskillig fattigere både økonomisk og kulturelt.

1
ben_nevis [sitat…] Den var artig! Akkurat som at nordmenn i samme jobb ikke hadde belastet busjettene våre like mye angående trygderettighet? Jeg kan gi deg en sjanse til for å du skal kunne...

Akkurat som at nordmenn i samme jobb ikke hadde belastet busjettene våre like mye angående trygderettighet?

Er det bedre at staten og næringslivet lager dobbelt så mange jobber for mer inntekt til statskassa fra skattesystemet, hvis disse jobbene fylles av noen som har like store trygderettigheter som nordmenn? Hva slags regnestykke blir det hvis landet får økonomiske problemer eller næringslivet går på samme smell som i Sverige? Har du tenkt over DET?

En arbeidsinnvandring er en kjempefordel, men kun hvis de som kommer ikke har noen rettigheter av velferd. De må bevise at de er her for å jobbe, ikke senere bare snylte på norske skattebetalere.

1
ben_nevis [sitat…] Den var artig! Akkurat som at nordmenn i samme jobb ikke hadde belastet busjettene våre like mye angående trygderettighet? Jeg kan gi deg en sjanse til for å du skal kunne...

Den var artig! Akkurat som at nordmenn i samme jobb ikke hadde belastet busjettene våre like mye angående trygderettighet?

Så siden det er så dyrt å ha så mange Nordmenn på uføretrygdt, arbeidsavklaringspenger og diverse annet snacks, så kan vi liksågodt brenne av noen flere kroner på dette mener du?

1

Hva mener dere vi skulle gjort uten arbeidsinnvandring?

Gjort jobben selv er jo et alternativ. Nordmenn vil ikke ha denne type jobber sa du? Joda men vi vil ikke ha lønnsnivået man blir tilbudt når man kan velge en lettere jobb som lønnsnivået er høyere i . Hvis man tør å tenke tanken at en fysisk krevene jobb kan være bra betalt fordi det er en drittjobb så er det alltids noen som vil ha de.

Hvor mye tjener de fiskeskjærerne i linken? Skal jeg tippe 160-170 kr timen. Som voksen arbeidstaker skal man ha uflaks for å ende opp i en like dårlig betalt jobb og hvis man gjør det har man nesten garantert en bedre arbeids dag. En butikk jobb på superen må være en drøm i forhold til å jobbe som skjærer på et fiskebruk.

1
ben_nevis Du tar nok skrekkelig feil. Land som feks Japan står forran en gigantisk forgubbing,og det er den virkelige trusselen mot et lands eksistens. Ikke farvekartet slik noen later til å...

Du tar nok skrekkelig feil. Land som feks Japan står forran en gigantisk forgubbing

Årsaken er at velstående land fører til lenger levetid for de eldre, som også har for gode velferdsrettigheter forhåndsbetalt av skatt. Det høres fint og flott ut at alle skal tas vare på men det går ikke an i lengden.

I lengden bestemmer og vinner naturen uansett, men det er verst mulig for de eldre i dag når de mister alle sine rettigheter fordi staten har lovet dem mer enn staten kan holde, og det dermed oppstår kamp om ressursene uansett mellom skattebetalere.

Det er bedre å kalle en spade for en spade, og si at alle må klare seg selv. Da vil de som er verd å ta vare på /som samfunnet har en fordel av at sprer genene sine, være de som overlever best. Dermed blir også samfunnet stabilt i lengden.Det er også nå bevist i forskning at når kvinner kun får 1, eller 2 barn, så er dette genetisk svekkende for framtidige generasjoner. Det vil komme på toppen av at landet allerede beholder unødvendig svake gener.

1
shaukat23B [sitat…] Årsaken er at velstående land fører til lenger levetid for de eldre, som også har for gode velferdsrettigheter forhåndsbetalt av skatt. Det høres fint og flott ut at alle...

Det er bedre å kalle en spade for en spade, og si at alle må klare seg selv. Da vil de som er verd å ta vare på /som samfunnet har en fordel av at sprer genene sine, være de som overlever best. Dermed blir også samfunnet stabilt i lengden.Det er også nå bevist i forskning at når kvinner kun får 1, eller 2 barn, så er dette genetisk svekkende for framtidige generasjoner. Det vil komme på toppen av at landet allerede beholder unødvendig svake gener.

Når jeg leser dette svaret,og de andre du har gitt,så tror jeg kanskje du burde vurdere å flytte til en eller annen fjærn jungel og bygge deg en bambushytte.

Du har en ekstremt primitiv tankegang! Gidder ikke å bruke mer tid på slikt tøv!

1
sl500 [sitat…] Gjort jobben selv er jo et alternativ. Nordmenn vil ikke ha denne type jobber sa du? Joda men vi vil ikke ha lønnsnivået man blir tilbudt når man kan velge en lettere jobb...

En butikk jobb på superen må være en drøm i forhold til å jobbe som skjærer på et fiskebrukk

Det er bare i røde samfunn, fordi fiskeriindustriens normale marked ikke får lov å utfoldes der- For eksempel med "8 timers dag" som maksimalregel.

Grunnen til at det i alle land er attraktivt å jobbe i fiskeriene i korte perioder om gangen, er at det ofte er godt betalt tilslutt i kroner og øre fordi øktene blir veldig lange(dette på grunn av at det varierer hvor jevne fiskerileveransene er- Det er et sesongyrke). Eller hvis man er fisker selv i et fattig land KAN du tjene gode engangssummer på leveranser du gjør.

Hvis man kan jobbe på bruk 13 timers økter på 10 dager i strekk i sesongleveringstid, tjener man gode penger i kroner og øre selv om selve lønnsnivå pr.time ikke er veldig stort (men ganske ok for unge).

1

Greit med arbeidsinnvandring, men når jobben er gjort så er det ut av landet vårt. Blir det problemer med arbeidskraft er det jo bare å sparke våre nye landsmenn ut i jobb - enkelt og greit i følge logikken til innvandringspolitikken til den avgåtte Ap-regjeringa.

1
HyperNova Greit med arbeidsinnvandring, men når jobben er gjort så er det ut av landet vårt. Blir det problemer med arbeidskraft er det jo bare å sparke våre nye landsmenn ut i jobb - enkelt...

Hvis vi snakker om rike land med mange jobber, så vil sånne land alltid være høyt attraktive for alle arbeidsinnvandrere fra alle land, SELV om landet ikke skulle hatt en eneste trygderettighet for tilreisende.

Å gi trygderettigheter til arbeidende fra utlandet ,og penger til asylsøkere i så store summer som nordmenn gjør nå uten at de må jobbe først, det er bare idealisme og ikke veldig lurt.

De aller fleste polakkene dere trenger ville likevel ha kommet hit og jobbet i bygg og andre ting Norge trenger folk til, selv med lavere lønn enn nå og selv med null trygderettigheter.

Problemer oppstår fordi Norge er naive, og folk lar seg ikke be to ganger. Da tiltrekker dere litt for mange som egentlig er her mest for å utnytte systemet. Det gjør at kriminaliteten blant innvandrere øker(de kan drive med kriminalitet lett da Norge ikke har noe politi verd å nevne, samtidig som de mottar penger fra staten bare for å være her) og at rasismen etterpå øker.

1

I et forsøk på å ta denne debatten et steg videre: Hvordan klarte vi oss FØR vi hadde arbeidsinnvandring?

Arbeidsinnvadring er fint for bedrifter som trenger billig ufaglært arbeidskraft, men det også redusert mulighetene for mang en "svakerestilt" Norsk ungdom. Hvem vet hvor mange Norske ungdommer med lette psykiske eller fysiske plager, som har havnet på uføretrygd som følge av at de har blitt utkonkurrert av utenlandske ungdommer?

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...