Politikk - Norsk

Hakeslepp

Pepperspray

Det hardner til med økning av ran og vold i Norge. Er det kanskje på tide å la peppersprayboksen bli lovlig for alle å kjøpe og medbringe på bytur og på buss og tog?

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kjenner mange som har det allerede. Riktig nok ulovlig enda, men det driter de fleste i. Heldigvis.

Men det må aldri bli akspeptert at folk har med seg slik i fylla. Det tror jeg vil skape mer dritt og det vil vel ingen.

1
Weregretyou Kjenner mange som har det allerede. Riktig nok ulovlig enda, men det driter de fleste i. Heldigvis. Men det må aldri bli akspeptert at folk har med seg slik i fylla. Det tror jeg v...

Er sikker på at det ikke blir problem av å legalisere peppersprayboks. Det må bare kursing og sertifikat til for å få kjøpt pepperspray slik at folk skjønner at den ikke skal brukes uten at det er strengt nødvendig.

At det kan misbrukes i fylla blir som å si at jaktvåpen må forbys fordi jegerne tar seg noen glass på hytta om kvelden og det er farlig når de har våpen og ammo i hytta :-)

Siste voldsepisoden fra i kveld hvor vi hører om alle drepte i en buss i innlandet hvor det tyder på at en fyr har brukt kniv kunne kanskje reddet liv om en eller flere i bussen hadde brukt pepperspray i situasjonen?

1

Pepperspray funker nok mot voldtektsmenn, ranere derimot opptrer stort sett i flokk, og tror det er bedre å bare gi ifra seg verdisakene sine enn å gjøre de ekstra sinte.

Om man skal bruke noe mot dem, så er noe som faktisk oppfattes truende det eneste som funker. Skytevåpen er det eneste forsvarlige.

1
Hakeslepp Er sikker på at det ikke blir problem av å legalisere peppersprayboks. Det må bare kursing og sertifikat til for å få kjøpt pepperspray slik at folk skjønner at den ikke skal bruke...

Er sikker på at det ikke blir problem av å legalisere peppersprayboks. Det må bare kursing og sertifikat til for å få kjøpt pepperspray slik at folk skjønner at den ikke skal brukes uten at det er strengt nødvendig.

At det kan misbrukes i fylla blir som å si at jaktvåpen må forbys fordi jegerne tar seg noen glass på hytta om kvelden og det er farlig når de har våpen og ammo i hytta :-)

Det blir nok et stort problem i Norge. Hva gjelder våpen er dette er meget restrektivt land, og det har vi faktisk tjent meget godt på. Jeg ser ikke for meg at dette blir legalisert med det første. Ikke engang når crazy Siv er i regjering.

Og han over har et godt poeng. Blir du ranet, er det virkelig best å bare gi i fra seg det du har. Hva enn det er du bærer på er neppe verdt konsekvensene som kan komme om man prøver seg på bevæpnede ransmenn.

1

Dette er veldig lett å si, men jeg tror vi har mer å hente på at folk lærer seg å følge bedre med og lærer seg selvforsvar, samtidig som man er ydmyk nok til å bare gi fra seg verdisaker ved ran. Det bør kun benyttes vold i situasjoner hvor man er i ferd med å bli påført skader selv. Ran lopper deg for erstattelige ting du egentlig ikke trenger uansett, voldttekt og vold kan rane deg for liv og helse.

Mer politi i gatene. Mer selvforsvar til folket. Strengere inntaks- og integreringskrav til innvandrere. Av med Ipad og mp3-spillere, opp med blikket. Sist men ikke minst, håp på litt flaks.

1
Uncle-Billy Pepperspray funker nok mot voldtektsmenn, ranere derimot opptrer stort sett i flokk, og tror det er bedre å bare gi ifra seg verdisakene sine enn å gjøre de ekstra sinte. Om man sk...

Om man skal bruke noe mot dem, så er noe som faktisk oppfattes truende det eneste som funker. Skytevåpen er det eneste forsvarlige.

Vel, amerikanerne har rotet seg inn i den våpenkarussellen hvor alle omtrent bærer skjulte håndvåpen for selvforsvar og slik jeg forstår det er det ekstrem høye tall med våpenepisoder i USA, neppe noe hverken vi eller politiet vil ha i dette landet. Pepperspray virker litt mer harmløst til selvforsvar

1

Problemet er at i Norge er ikke bare det ulovlig å gå med våpen, kunne gjerne tenkt meg å gå med kniv, men selvforsvar er også mer eller mindre ulovlig. Så om du tar igjen mot en kriminell er det stor sjanse at du får straff.

1
ehall Problemet er at i Norge er ikke bare det ulovlig å gå med våpen, kunne gjerne tenkt meg å gå med kniv, men selvforsvar er også mer eller mindre ulovlig. Så om du tar igjen mot en k...

Du har rett i det og siden politiet som gjør sitt beste ikke kan være overalt og beskytte oss i vårt langstrakte land så bør vi kanskje ta opp dette temaet og be politikerne gjøre noe med lovverket så vi i det minste lovlig kan ta igjen og ufarliggjøre kriminelle. Det minste vi kan forlange er at pepperspraybokser blir lovlige og ikke regnes under våpenloven slik det er i dag. I trange rom som foreksempel en buss og en person som går amok med kniv mot alt og alle er pepperspray utmerket. Busssjåfører burde hatt pepperspray lett tilgjengelig

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...