Politikk - Norsk

WernerVonBraun

Statsministeren varsler lukkede mottak

Solberg varsler økt bruk av lukkede asylmottak.

Busstragedien i Årdal gjør det nødvendig å se nærmere på behandlingen av asylsøkere, fastslår statsminister Erna Solberg.

Du må ha avtaler med land for å returnere asylsøkere, og reisepapirene til den enkelte må være i orden. Det nytter ikke å dumpe mennesker et sted og håpe på at de blir tatt hånd om, sier Solberg til NTB.

Lenger ned i saken står dette: Vi har sagt at vi skal bruke lukkede mottak mer. Hjemmelen i Utlendingsloven for dem som kan ilegges frihetsberøvelse, er den samme som i dag. Men den kommer til å bli praktisert hyppigere enn hva som har vært tilfellet til nå, sier hun.

Jeg mener at hun som statsminister kan forandre loven slik at samtlige som søker asyl må være på lukkede avdelinger til de evt. får innvilget søknaden. Først da kan de gå ute blant nordmenn. Og får de innvilget opphold så ønsker jeg at det skal stilles en rekke krav som oppfordrer til at de blir integrert.

Og kanskje det aller viktigste kravet jeg har er at personer som søker asyl må returnere til hjemlandet hvis situasjonen forandrer seg og det blir trygt for de å reise tilbake til landet de kommer fra.

Samtlige som reiser på ferie til hjemlandet de har søkt asyl fra bør miste tillatelsen til å bli i Norge øyeblikkelig.

Noen som er enige/uenige?

7
244 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fra linken din - det er uredelig av deg å ikke sitere hele avsnittet:

"Tvert imot varsler hun at den rødgrønne linjen langt på vei vil bli opprettholdt.

– Det finnes ingen andre oppskrifter. Du må ha avtaler med land for å returnere asylsøkere, og reisepapirene til den enkelte må være i orden. Det nytter ikke å dumpe mennesker et sted og håpe på at de blir tatt hånd om, sier Solberg til NTB."

Hva synes du om at Frp sitter i en regjering som viderefører den RG regjeringens politikk i innvandringsspørsmål?

2
anyway2 Fra linken din - det er uredelig av deg å ikke sitere hele avsnittet: "Tvert imot varsler hun at den rødgrønne linjen langt på vei vil bli opprettholdt. – Det finnes ingen andre op...

Hva synes du om at Frp sitter i en regjering som viderefører den RG regjeringens politikk i innvandringsspørsmål?

Jeg håpet faktisk ikke at du skulle ødelegge tråden med FRP-hatet du sprer, men jeg skal svare deg så godt jeg kan. Dette gjelder faktisk Erna Solberg. Hun hører til Høyre.

Du la kanskje merke til dette? Vi har sagt at vi skal bruke lukkede mottak mer.

Alt i verden handler ikke om FRP anyway.

3

Nå må du ikke falle ned til samme nivå som vedkommende. La oss vri dette mot tema.

Hva mener du om mine forslag/krav til asylpolitikken?

1
WernerVonBraun Nå må du ikke falle ned til samme nivå som vedkommende. La oss vri dette mot tema. Hva mener du om mine forslag/krav til asylpolitikken?

Hva mener du om mine forslag/krav til asylpolitikken?

- Jeg mener at hun som statsminister kan forandre loven slik at samtlige som søker asyl må være på lukkede avdelinger til de evt. får innvilget søknaden. Først da kan de gå ute blant nordmenn. Og får de innvilget opphold så ønsker jeg at det skal stilles en rekke krav som oppfordrer til at de blir integrert.

Støtter ønsket om utvidet bruk av lukkede mottak samt at det skal stilles reelle krav til de som får opphold.

- Og kanskje det aller viktigste kravet jeg har er at personer som søker asyl må returnere til hjemlandet hvis situasjonen forandrer seg og det blir trygt for de å reise tilbake til landet de kommer fra.

Finner det ikke rimelig at personer som har bodd, jobbet og integrert seg i landet gjennom mange år skal kastes ut.

- Samtlige som reiser på ferie til hjemlandet de har søkt asyl fra bør miste tillatelsen til å bli i Norge øyeblikkelig.

Gitt at det fortsatt er konflikt / situasjonen er den samme som da de ble innvilget asyl, bør denne type feriereiser helt klart få konsekvenser ja.

1
WernerVonBraun [sitat…] Jeg håpet faktisk ikke at du skulle ødelegge tråden med FRP-hatet du sprer, men jeg skal svare deg så godt jeg kan. Dette gjelder faktisk Erna Solberg. Hun hører til Høyre...

Alt i verden handler ikke om FRP anyway.

Du ønsker at Erna skal føre den politikken Frp lurte dere med før valget, men nekter å diskutere at Frp nå i praksis viderefører den RG linjen...

Dere på ytre høyre er noen snodige skruer...

2
UVox [sitat…] - Jeg mener at hun som statsminister kan forandre loven slik at samtlige som søker asyl må være på lukkede avdelinger til de evt. får innvilget søknaden. Først da kan de g...

Finner det ikke rimelig at personer som har bodd, jobbet og integrert seg i landet gjennom mange år skal kastes ut.

De søker jo asyl for sikkerhet. Hvordan har dette blitt permanent? Det må da være en mål for personen selv å vende tilbake til sitt hjemland vis situasjonen forandrer seg?

Bra vi er enige om at de som reiser hjem på ferie ikke bør få bli i Norge. Det er hva jeg kaller pose og sekk.

2

Dette står det i artikkelen som trådstarter linker til. Vi kan mislike det så mye som vi vil, men sålangt ser det ut som at anyway2 har alt på det tørre:

*Busstragedien i Årdal gjør det nødvendig å se nærmere på behandlingen av asylsøkere, fastslår statsminister Erna Solberg (H).*Men noen kjapp løsning på hvordan norske myndigheter skal håndtere dem som har fått avslag på asylsøknaden, men likevel oppholder seg i landet, har hun ikke.

Tvert imot varsler hun at den rødgrønne linjen langt på vei vil bli opprettholdt.

– Det finnes ingen andre oppskrifter. Du må ha avtaler med land for å returnere asylsøkere, og reisepapirene til den enkelte må være i orden. Det nytter ikke å dumpe mennesker et sted og håpe på at de blir tatt hånd om, sier Solberg til NTB.

Les også: – Nesten halvparten av asylsøkerne i Norge har psyskiske lidelser

Hun vil videreføre arbeidet med å få i stand returavtaler, intensivere innsatsen for å få avklart asylsøkeres identitet og lokke flere til å reise frivillig.

Heller ikke når det gjelder lukkede mottak blir det vesentlige endringer.

– Vi har sagt at vi skal bruke lukkede mottak mer. Hjemmelen i Utlendingsloven for dem som kan ilegges frihetsberøvelse, er den samme som i dag. Men den kommer til å bli praktisert hyppigere enn hva som har vært tilfellet til nå, sier hun.

1

Jeg mener at hun som statsminister kan forandre loven slik at samtlige som søker asyl må være på lukkede avdelinger til de evt. får innvilget søknaden.

Nå er det bare FrP som står for en slik linje.

Og, om hun skulle gå inn or noe slikt, ville det være Stortinget som mtte vedta det, og da ville hun måtte ha støtte av et annet parti.

1

Hører og vet om mange som reiser på ferie til hjemlandet. Hvor forfulgt er egentlig disse menneskene? Bør det ringe noen bjeller et eller annet sted?

Forventer lite av hjernevaskede, dogmatiske rødvinsdrankere, men av de andre da?

1
WernerVonBraun Kan du være så vennlig å ikke bidra til avsporinger i denne tråden. Jeg ønsker din mening og det er en selvfølge at FRP er med på avgjørelser siden de styrer sammen med Høyre, men...

Kan du være så vennlig å ikke bidra til avsporinger i denne tråden.

Avsporingen her er reaksjonen på at noen påpeker den tvilsomme siteringen din.

Du utelater at "...varsler hun at den rødgrønne linjen langt på vei vil bli opprettholdt...." - da m¨å du tåle at noen påpeker det og trekker neon konklusjoner.

At dere ser rødt når en viss debattant skriver noe, gjør det ikke til en avsporing!

1
Rhabagatz [sitat…] Avsporingen her er reaksjonen på at noen påpeker den tvilsomme siteringen din. Du utelater at "...varsler hun at den rødgrønne linjen langt på vei vil bli opprettholdt.......

Avsporingen her er reaksjonen på at noen påpeker den tvilsomme siteringen din.

Man skal aldri klippe ut hele avisreportasjen man linker til. Hvis jeg ikke husker feil står dette t.o.m. i VGDs reglement.

Hva er tvilsomt med det? Jeg har da linket til saken. Antyder du at jeg prøver å skjule noe?

Og nei, avsporingen er at anyway skal vri dette over til en FRP hat-tråd.

1

Jeg tror det når jeg ser det. Jeg mistenker at det ikke finnes verken vilje eller evne blant noen av stortingspartiene, FrP og Høyre inkludert, til å gjennomføre noen betydelig foranding i norsk innvandring/asyl politikk.

1
WernerVonBraun [sitat…] De søker jo asyl for sikkerhet. Hvordan har dette blitt permanent? Det må da være en mål for personen selv å vende tilbake til sitt hjemland vis situasjonen forandrer seg?...

De søker jo asyl for sikkerhet. Hvordan har dette blitt permanent? Det må da være en mål for personen selv å vende tilbake til sitt hjemland vis situasjonen forandrer seg?

Etter, la oss si ti-femten-tyve år, bosatt i nytt land sier det seg selv at det ikke alltid vil være hverken den beste eller mest naturlige løsning å flytte tilbake til sitt opprinnelige hjemland.

En slik politikk, tilbakesending straks situasjonen igjen er trygg, vil dessuten ikke bidra til noen øket vilje til å bidra eller integrere seg i samfunnet. Hvorfor legge ned noen innsats så lenge de vet at de har tidsbegrenset opphold?

1

Hele asylinnstituttet burde avvikles helt.

Dette ble opprettet i kjølvannet av den andre verdenskrig, i hensikt å primært hjelpe dissidenter og avhoppere fra det kommunist-okkuperte Øst-Europa.

Det kan umulig ha vært de som skapte flyktningkonvensjonens hensikt (Det er vanskelig å tro at de kunne forestille seg det engang) at den skulle legetimisere større og endeløse folkevandringer fra den tredje verden til den vestlige verden.

I det lange løp gjør det ingen forskjell fra eller til om vi tar inn 5, 10 eller 20.000 i året, hvorvidt vi har åpne eller lukkede mottak eller om de virkelig tror på Allah eller ikke.

Den uungåelige konsekvensen av denne innvandringen, asylinnvandring inkludert, er at den innfødte, germansk-norske befolkningen vil bli gradvis byttet ut med fremmede og at dette landområdet som har tilhørt vårt folk i utallige generasjoner og som er våre etterkommeres fødselsrett vil bli overtatt av andre folkeslag.

Hvis du syntes dette er uproblematisk eller til og med ønskelig, så er det helt greit men vær ærlig om det.

1

Jeg mener at hun som statsminister kan forandre loven slik at samtlige som søker asyl må være på lukkede avdelinger til de evt. får innvilget søknaden.

Det er ikke statsministeren som vedtar lover i dette landet. Det er Stortinget. Og der har hun ikke flertall for en slik lovendring. Ikke er hun interessert i en slik endring heller.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...