Politikk - Norsk

gjespe

Frp stanser bompengeprosjekt

Første bompengeprosjekt er stoppet av Frp - dermed blir prisen på veien 220 millioner kroner billigere - som det skulle koste å drive inn bompengene.

E134 like i nærheten av Seljord er den første veien Fremskrittspartiet fjerner bompengefinansiering på. De rødgrønne har lagt opp til at bilistene skal betale nær en halv milliard i bompenger her, men med Frp i regjering blir dette nå en bomfri vei, sier Ketil Solvik-Olsen.

Frp Stanser bompengeprosjekt

Flott at Frp er godt i gang etter å ha blitt mast på om bompenger siden valget?

2
179 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Som forventet fikk Frp sitt lille symbolpolitikk-prosjekt - fra linken din:

"

Fortsetter likevel å møte seg selv i døra

Men til tross for denne - i folk flests øyne - gladnyheten, vil både nye og gamle bomstasjer fortsette å kreve inn penger fra norske bilister også med Fremskrittsparti-folk i Samferdselsdepartementet.

Stortinget har allerede vedtatt 26 store nye bompengefinansierte veiprosjekter Solvik-Olsen og Hoksrud vil måtte sette i gang i årene frem mot 2017. Allerede førstkommende lørdag skal Ketil Solvik-Olsen klippe snoren på en ny bompengefinansiert bro i Bodø.

I alt har Frp bare i løpet av sine tre første uker i regjeringskontorene vært med på å kreve inn over 420 millioner kroner i bompenger, ifølge TV 2s bom-o-meter."

1

Bra FRP og Solvik Olsen. På tide at noen rydder opp i galskapen.

"Det statlige bidraget skulle kun være på 31 millioner, mens de øvrige 504 millionene skulle betales av bilistene i form av bompenger.

– Og nesten halvparten av disse pengene skulle gått til å dekke innkrevingskostnader og finansieringskostnader for bomselskapet. Det er en meningsløs og dyr måte å bygge vei på, sier Solvik-Olsen."

Hvem i huleste finner på sånt???

1
anyway2 Som forventet fikk Frp sitt lille symbolpolitikk-prosjekt - fra linken din: " Fortsetter likevel å møte seg selv i døra Men til tross for denne - i folk flests øyne - gladnyheten,...

Så så Anyway2, artikkelen er ikke helt ferdig...

"– Ikke symbolpolitikk

I denne budsjettomgangen er E134 mellom Seljord og Åmot etter det NRK får opplyst det eneste planlagte bompengeprosjektet Frp får gjort om på.

– Vi vil jobbe med mange prosjekter, men det tar tid. Nå har vi sittet tre uker i regjering, og dette er det første tydelige eksempelet på at betyr noe hvem som styrer Samferdselsdepartementet . Det er også mange prosjekter som er i emning, og vi skal gå gjennom alle prosjekter som fins. Det går nok en grense for hvor mange tidligere vedtak vi kan rydde opp i, men vi skal gjøre så godt vi kan, sier Ketil Solvik-Olsen.

Du er ikke redd for at dette bare vil fremstå som symbolpolitikk?

– Når folket i 2017 igjen skal gå til valgurnene får de gjøre seg opp en mening om hvor mange prosjekter og endringer som dette vi faktisk har fått til, sier den fremdeles ferske samferdselsministeren."

1

Hva er viktigst å bruke penger på, byråkrati eller asfalt?

Vegvesenet som har 6000 ansatte, kjøpte i fjor konsulenter for 2,4 milliarder kroner, ansatte nye 390 akademikere og brukte kun 800 mill. på asfalt.

Norske akademikere sitter og koser seg i det offentlige, høy lønn, lite ansvar hvis noe, mye fri og bruker konsulenter så snart de ikke skjønner noe og det er tydligvis ofte.

1
Premonition Hva er viktigst å bruke penger på, byråkrati eller asfalt? Vegvesenet som har 6000 ansatte, kjøpte i fjor konsulenter for 2,4 milliarder kroner, ansatte nye 390 akademikere og bruk...

Hva er viktigst å bruke penger på, byråkrati eller asfalt? Vegvesenet som har 6000 ansatte, kjøpte i fjor konsulenter for 2,4 milliarder kroner,

Tror du Frp nå skal sparke folk i Vegvesenet?

- eller at Frp skal hindre Vegvesenet å kjøpe tjenester fra det private?

1
anyway2 [sitat…] Tror du Frp nå skal sparke folk i Vegvesenet? - eller at Frp skal hindre Vegvesenet å kjøpe tjenester fra det private?

- eller at Frp skal hindre Vegvesenet å kjøpe tjenester fra det private?

Det er forskjell på å hindre og redusere konsulentutgifter på 2,4 milliarder - detta skjønner du helt sikkert tror jeg?

Du mener vel ikke det er bedre å bruke 220 millioner på innkreving av bompenger - slik de du stemte på la opp til?

Er du ikke glad i dag - nå kan du kjøre på bomfri Frp vei fra Seljord og vestover - flott ikke sant?

1
anyway2 Som forventet fikk Frp sitt lille symbolpolitikk-prosjekt - fra linken din: " Fortsetter likevel å møte seg selv i døra Men til tross for denne - i folk flests øyne - gladnyheten,...
Slettet-DT9T0G

I alt har Frp bare i løpet av sine tre første uker i regjeringskontorene vært med på å kreve inn over 420 millioner kroner i bompenger, ifølge TV 2s bom-o-meter."

Jeg har aldri levnet sosialistene nevneverdig refleksjonsevne, men den drittregjeringen som nettopp har gått av etterlater seg 26 - tjueseks - nye bompengeprosjekter. Gjør samfunnet en tjeneste, kom deg ut av medias debattfora.

2
oel Bra FRP og Solvik Olsen. På tide at noen rydder opp i galskapen. "Det statlige bidraget skulle kun være på 31 millioner, mens de øvrige 504 millionene skulle betales av bilistene...

– Og nesten halvparten av disse pengene skulle gått til å dekke innkrevingskostnader og finansieringskostnader for bomselskapet. Det er en meningsløs og dyr måte å bygge vei på, sier Solvik-Olsen.

Slik vil resten av partifloraen finansiere norske veier, og slik har resten av partifloraen finansiert veibygging i altfor lang tid.

Galskap.

1

Første bompengeprosjekt er stoppet av Frp

Flott, da er det bare 999 999 bommer igjen.

Minner litt om symbolpolitikk, men som Solvik Olsen sier, så får man gjøre opp regnskapet etter 4 år. Jeg holder ikke pusten for å si det sånn.

1
gjespe [sitat…] Det er forskjell på å hindre og redusere konsulentutgifter på 2,4 milliarder - detta skjønner du helt sikkert tror jeg? Du mener vel ikke det er bedre å bruke 220 millione...

Det er forskjell på å hindre og redusere konsulentutgifter på 2,4 milliarder - detta skjønner du helt sikkert tror jeg?

Og noen skjønner ikke hvorfor vi kan bygge vei uten bom.

Tro hva totalsummen på konsulentutgifter har vært i de siste 8-10 årene.

1

Klarer de å fjerne en bom annehver eller tredjehver måned så skal jeg være storfornøyd. Nå tror jeg ikke de får til det, men starten er iallfall bra nok den.

1

Det er nok å ta av. At Frp måtte få noe å vise til, var forventet. Men jeg tviler på at det vil merkes i den store sammenhengen.

En kort vegstrekning på fjellet mellom Oslo og Bergen er altså blitt bompengefri. Det betyr at skattebetalere over hele landet har fått regningen. Bare en meget liten del av disse skattebetalerne kommer noen gang til å bruke den vegen. Er det rettferdig?

Hvem er det som tjener på dette? Det er det først og fremst transportører på strekningen som gjør. De som gjør profitt på å bruke veg. De tunge brukerne, som står for den største vegslitasjen og vedlikeholdskostnadene.

Jeg har ingen tro på at skattebetalerne får sine bidrag tilbake i lavere transportkostnader på matvarer og annet de har bruk for. Det øker kun profitten til dem som profitterer på veger betalt av skattebetalerne.

Dette er subsidiering av privat næringsliv. De får finne seg i samme kritikk vi så ofte ser rettet mot bøndene. Det private næringslivet er i Norge like avhengig av statens bruk av skattekroner, som dem de samme liker å henge ut. Det bør de merke seg.

1
gjespe [sitat…] Selvfølgelig må noen forsøke å bagatellisere dette å kalle det symbolpolitikk - vi snakker om en besparelse på 220 millioner og en bomfri veg for trafikanter - kunne man i...

kunne man ikke berømme det?

Jeg skrev flott.

Jeg er bompengemotstander, men har innsett at det ikke blir så stor forandring med Frp i regjering på dette området.

Men som sagt. Vi får se etter 4 år (hvis de overlever så lenge) hva de har fått til. For tidlig å komme med noen dom ennå, men så langt så virker det ikke spesielt lovende.

1
Kul_Djevel [sitat…] Jeg skrev flott. Jeg er bompengemotstander, men har innsett at det ikke blir så stor forandring med Frp i regjering på dette området. Men som sagt. Vi får se etter 4 år (h...

Jeg er bompengemotstander, men har innsett at det ikke blir så stor forandring med Frp i regjering på dette området.

Veksten i bompengeprosjekter kommer til å stoppe opp. Det er en stor forandring til det bedre. Med rødgrønt styre ville andelen bompenger ha økt kraftig i årene som kommer, det vil ikke skje med den nye regjeringen.

1
Geirijo Det er nok å ta av. At Frp måtte få noe å vise til, var forventet. Men jeg tviler på at det vil merkes i den store sammenhengen. En kort vegstrekning på fjellet mellom Oslo og Berg...

Det betyr at skattebetalere over hele landet har fått regningen. Bare en meget liten del av disse skattebetalerne kommer noen gang til å bruke den vegen. Er det rettferdig?

Er ikke det som de rødgrønne kaller spleiselaget? Vi er alle med å investerer i landet vårt?

Forstår jeg deg rett synes du det er bedre å bruke 220 millioner på innkreving av omtrent like mange millioner?

1
silas [sitat…] Veksten i bompengeprosjekter kommer til å stoppe opp. Det er en stor forandring til det bedre. Med rødgrønt styre ville andelen bompenger ha økt kraftig i årene som kommer...

Her tror jeg du tar feil. Det står bompengeprosjekter i kø for oppstart i denne regjeringsperioden. Det er prosjekter som allerede er vedtatt. Det fleste med også Frp sine stemmer.

Veksten vil fortsette. Og øke med forsert vegutbygging. Noe Frp sier at de vil medvirke til.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...