Politikk - Norsk

ElJucan

Norsk skole HAR blitt bedre

Først og fremst, så stemte jeg borgerlig ved høstens stortingsvalg, så jeg har overhodet ingen bakenforliggende agenda med å komme med dette utsagnet.

Men faktum er at skolehverdagen til elevene har blitt mye bedre enn da jeg gikk på grunnskolen på 90-tallet. I dag har hver elev egen pc på videregående, og mye av undervisningen er lagt opp på en mye mer spennende måte enn da jeg selv gikk på skolen, nettopp fordi man har hatt en digital utvikling. Man har Multi og Salaby (programmer i matematikk og samfunnsfag) som gjør det morsommere og lettere for elevene å tilegne seg kunnskaper, og man har nye, oppdaterte skolebøker, som maks er et par år gamle.

På 90-tallet, måtte vi klare oss med ti år gamle lefser som var skrevet i. Husker hvert år, når bøkene ble utdelt første skoledag, så måtte vi viske ut alt forrige eier hadde skriblet i bøkene. Vi fikk "spynorsk mordliste", og i samfunnsfag sto det om land som Øst-Tyskland, Sovjetunionen, Jugoslavia og Tsjekkoslovakia. Husker at det var rimelig spesielt å lese om hvor fint det var i Jugoslavia, når krigen i Bosnia sto på som verst.

Utearealene var heller ikke mye å skryte av. Vi spilte fotball på en asfaltert bane med håndballmål uten nett, eller en brun, skeiv gressplen, med sko og luer som mål. I dag har samme skole to ballbinger som ble bygget for rundt ti år siden.

Så, hvordan kan man si at norsk skole er så dårlig, når dagens elever har så mye mer goder enn vi hadde? Og hvorfor får de så mye mer?

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En ting jeg glemte å nevne, er at elever i dag får låne bøker på VGS, mens vi måtte kjøpe de selv...

1

Så, hvordan kan man si at norsk skole er så dårlig, når dagens elever har så mye mer goder enn vi hadde?

For å vinne valget, selvfølgelig.

Svennebrev utdeles ikke til den nye regjeringen før skolen er blitt ENDA bedre.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...