Politikk - Norsk

baov

Skattebetalerne betaler Hegnars opsjonsfest

Når selskaper som subsidieres med ca 680 mill pr år, gir opsjonsfest (12050 000 X dagens pris kr 3.50 = kr 42175000)til sine private investorer, - er det vel i realiteten skattebetalerne som betaler hele kalaset. Trengte de egentlig disse subsidiene/almissene fra skattebetalerne? Et slikt spørsmål ville vel Hegnar spurt om hvis bøndene brukte subsidiene slik?

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

rne? Et slikt spørsmål ville vel Hegnar spurt

Da er vel Hegnar god for 3-4 milliarder nå?

1

Trengte de egentlig disse subsidiene/almissene fra skattebetalerne?

Det du egentlig spør om er vel om vi trenger en Hurtigrute langs kysten?

De vant konkurransen om en jobb som staten la ut på anbud, og får derfor betalt for det. Du kan da ikke forvente at Hurtigruten AS skal drive veldedighet.

1

Nå er jeg litt usikker på hva du mener . . . . Jeg regner med at du mener pressestøtte / momsfritak når du skriver subsidier . . .

Bør pressestøtten forsvinne ? Er det bare Hegnar som ikke lenger skal nyte godt av pressestøtte ? Bør Dagbladet og Klassekampen beholde pressestøtte ?

Nå er jo Hegnar en dyktig forretningsmann . . . .

1

Oj, f... er det hurtigruta du mener . . . . . Disse subsidier er jo på linje med annen befordring . . . . og det er jo ikke noe galt i at de har snudd et underskuddsforetagende til overskudd - du hadde vel neppe kommentert dette om de ikke hadde klart å jobbe det opp til overskudd. Ligger det et snev av misunnelse over at noen klarer å tjene penger der andre har feilet ?

Hurtigruta er en nødvendig transportvei og en turismagnet som det er vanskelig og uforutsigbart å drive . . . . .

Ære være de som klarer det . . . .

1

Begrunnelsen for subsidiene ligger vel ikke i driften i seg selv, men i at man skal ha x antall anløpssteder.

Hvis man kutter i antall ulønnsomme anløpssteder kan man også kutte i subsidiene.

1
merkeligdetda Nå er jeg litt usikker på hva du mener . . . . Jeg regner med at du mener pressestøtte / momsfritak når du skriver subsidier . . . Bør pressestøtten forsvinne ? Er det bare Hegnar...

Nå er jeg litt usikker på hva du mener . . . .Jeg regner med at du mener pressestøtte / momsfritak når du skriver subsidier . . . Bør pressestøtten forsvinne ?Er det bare Hegnar som ikke lenger skal nyte godt av pressestøtte ?Bør Dagbladet og Klassekampen beholde pressestøtte ?

Profitten såpass stor at en kan dele ut penger til private investorer, så er det suspekt å gi slike selskaper. Inndirekte blir det skattebetalerne/subsidiene som deles ut opsjon-utbyttefesten.

Det samme for pressestøtte hvis det deles ut utbytter, opsjoner og millionlønninger.

Og dessuten har vel Hurtigruta mistet sin praktiske betydning og ubetytelig samfunnsnytte, - nå er det bare gammel vane eller symboltraffikk med nå en få turister.

1

Trengte de egentlig disse subsidiene/almissene fra skattebetalerne? Et slikt spørsmål ville vel Hegnar spurt om hvis bøndene brukte subsidiene slik?

He - he -

TS er uvanlig naiv om han virkelig tror Hegnar & co får utbetalt penger (våre skattepenger) på samme vis som bøndene.

1
baov [sitat…] Profitten såpass stor at en kan dele ut penger til private investorer, så er det suspekt å gi slike selskaper. Inndirekte blir det skattebetalerne/subsidiene som deles ut...

Og dessuten har vel Hurtigruta mistet sin praktiske betydning og ubetytelig samfunnsnytte, - nå er det bare gammel vane eller symboltraffikk med nå en få turister.

Tydeligvis ikke, siden staten satte båtruten Bergen-Kirkenes ut på anbud, og var villig til å betale mye for å få noen til å gå den.

Hadde det vært lukerativt å drive denne ruten som du tror, så er det rart at ingen andre vil gjøre det gratis evt mye rimeligere enn Hurtigruten AS.

1
merkeligdetda Nå er jeg litt usikker på hva du mener . . . . Jeg regner med at du mener pressestøtte / momsfritak når du skriver subsidier . . . Bør pressestøtten forsvinne ? Er det bare Hegnar...

Er det bare Hegnar som ikke lenger skal nyte godt av pressestøtte ?

Finansavisen får ikke lenger pressestøtte. Reglene ble endret og da datt FA og DN ut.

Ser at H har redusert pressestøtten med ca 28 millioner for neste år. BRA!

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...