Politikk - Norsk

merkeligdetda

Nå slipper ALLE arveavgift ikke "bare" Stoltenberg

Den nye Regjeringen skal etter ryktene fjerne arveavgiften . . . .

En avgift som til nå er betalt av oppsparte midler etter beskatning - som vanligvis går fra foreldre til barn . . . .

Og da er det ikke "bare" Stoltenberg som slipper unna arveavgiften . . . . . Nå blir det likt for alle . . . .

3
77 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Og da er det ikke "bare" Stoltenberg som slipper unna arveavgiften . . . . . Nå blir det likt for alle . . . .

Ja det kan jo være greit og husker arvesaken du henviser til. Likt for alle er greit nok.

Forslaget kan høres ut som musikk og alle tror de vil bli rikere. Men er dette en så god løsning? Folk flest arver ikke så uforskammet mye. De syns det å slippe arveskatt er som å vinne i lott. Så helt greit at innslaget før arveskatt settes høyere. Det kan bli greit.

Men nå er det veldig mange som har gedigne formuer. Om alle slipper arveskatt kommer forskjellene i Norge å bli betraktelig større. For når så mye penger kommer i omløp er det trolig at prisstigningen blir formidabel.

Boliger kan skvette opp til det dobbelte etc. Og plutselig var den lille summen noen arvet skattefritt helt uvesentlig og egentlig fattige re enn før. Foruten de som kun arver gjeld eller ingen ting da.

For dem ser fremtiden mørk ut. Tror ikke forslaget er så lurt. Et høyere bunnfradrag holder. Over kan den godt øke for min del.

1
trondergutt Synes det burde vært andre ting å ta tak i før arveavgiften
Slettet-DT9T0G

Slapp av. Den nye regjeringen har utrettet mer på tre uker enn de rødgrønne klarte på åtte år, bortsett fra full barnehagedekning (gitt ett opptak i året). La dem få trekke pusten etter valget før vi begynner å mase. Det fantes lite kritikk mot JS de første to årene fra 2005 til 2007 og flere debattanter har fullstendig oversett alle lovnadene fra samme både i 2005 og i 2009.

1

Hvordan er det med arveavgift for de som mistet en forelder i år? Jeg mistet min mor i juni, og ordnet med privat skifte. Jeg har ikke sendt inn arvemelding til skatteetaten enda. Må jeg betale arveavgift? Finnes det noen smutthull? Det er snakk om 1.5 millioner i arveavgift, som jeg heller kan bruke på andre ting.

2
Premonition Greit at den forsvinner. Andre ting som kan fjernes er omregistreringsavgiften.

Andre ting som kan fjernes er omregistreringsavgiften.

Og ikke minst dokumentavgiften ved kjøp av bolig.

Kjøp av bolig til 2 millioner utløser altså en dokumentavgift på 50 000 kr.

Det kan høres lite ut sammenlignet med selve boligprisen, men det er likefullt fullstendig galskap at staten skal ha 50 000 kr for å "behandle dokumenter".

Alle vet selvsagt at dette ikke kan relateres til kostprinsippet ved selve dokumentbehandlingen. Derfor burde de kalle det det er, nemlig legalisert RAN.

1

Akkurat det samme lurer jeg på. Er veldig typisk at det gjelder for dødsfall etter 01.01.2014. Føles blodig urettferdig ihvertfall.

1
trondergutt Gi heller de som ikke arver skattelette i stedet....

Det vil alltid være forskjeller, noe du også er enig i.

Mener du at når foreldre dør uten at etterkommerne arver, ja da skal dette tigge til skattelette. Blir vel litt dumt det tenker vi.

Du er vel klar over at det ikke trenger å være penger en arver. At etterkommerne skal kunne bruke verdier som hus / eller drifte en liten bedrift videre uten å måtte låne penger er fornuftig.

1
SirOwen [sitat…] Og ikke minst dokumentavgiften ved kjøp av bolig. Kjøp av bolig til 2 millioner utløser altså en dokumentavgift på 50 000 kr. Det kan høres lite ut sammenlignet med selve...

Alle vet selvsagt at dette ikke kan relateres til kostprinsippet ved selve dokumentbehandlingen. Derfor burde de kalle det det er, nemlig legalisert RAN.

Dette er ikke et RAN, det dette er er en såkalt skjult skatt som har vært akseptert. Samme gjelder for omregistrering av bil.

Personlig ser jeg det som logisk å se totalt skattetrykk etter brukte inntekter. At det er moms og div avgifter forstår jeg til en viss grad, men at grensenære strøk handler for over 12 milliarder sier jo litt om forskjellene, dvs, en svensk arbeidstager betaler ikke mer prosentmessing en meg i skatt.

1
knutset [sitat…] Dette er ikke et RAN, det dette er er en såkalt skjult skatt som har vært akseptert. Samme gjelder for omregistrering av bil. Personlig ser jeg det som logisk å se totalt...

Dette er ikke et RAN, det dette er er en såkalt skjult skatt som har vært akseptert. Samme gjelder for omregistrering av bil.

Akseptert av hvem? Samtlige jeg har snakket med, ønsker begge disse avgiftene dit peppern gror. Og mtp beløpsstørrelsen, anser jeg det som et ran, ja.

Man skal ikke undervurdere hva slike skjulte skattekrav gjør med den alminnelige tilliten til våre folkevalgte. Skatter og avgifter er selvsagt en nødvendighet.

Men å ta inn tusenvis av kroner for å omregistrere en bil, er tilnærmet galskap.

De andre bilrelaterte avgiftene tatt i betraktning.

1

En ny vei uten bompenger, og nå kanskje arveavgiften på vei ut også. Og mer til utsending av asylsøkere

Litt fornuftig fra den nye regjeringen ser det ut til

1

Skulle bare mangle for det er viktig for mennesker at deres livsverk skal overtaes av hvem de selv velger og overføre dette til og ikke fordeles på alle som skattepenger. At dette ikke alltid har vært tilfellet i norge er ren og skjær undertrykking og skam.

1

Arver man verdier over 1 mill, har man selvsagt råd til arveavgift, det er frivillig å arve.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Er Støre edru . . . .

Nå lurer jeg virkelig på hvor ofte Støre fyller opp med spritflasker på benken . . . . . . og om han er edru når han uttaler seg . . . . . .. . Han ser jo ikke edru ut på bildet :) Når han sier: "At d...
Bilde

Bedrifter frykter å gå konkurs etter høye strømpriser: – Det skal vi leve med

– At det går noen bedrifter konkurs i en økonomi som går bra, det skal vi leve med, sier statsministeren.


Bilde www.nettavisen.no
1
4 svar
Laster...