Politikk - Norsk

kennethnilsen

Stor ståhei for ingenting!

Er det bare jeg som ikke skjønner hvorfor det Norske statsbudsjettet får så stor oppmerksomhet ?

Det er to kroner hit, og to kroner dit - og så tar vi 4 kroner tilbake. All politikk i Norge handler jo egentlig bare om signalsaker. Jeg ser at noen blir opprørt over at man fjerner ordningen med gratis frukt i skolen, og at NRK lisensen øker med 45 kroner i året.......

Hva er det som er galt med oss, er det utgjevnings tanken som gjør at mikroskopiske endringer får stor spalteplass: det minner meg om tiden som 8 åring, når jeg stod og skulle dele en flaske brus likt med min lillebror, mens han stod nervøs ved borkanten og lurte på om han virkelig skulle få like mange mm som meg.

Nei: Norsk politikk er storm i et vannglass. De store reformene har vi kanskje ikke ikke behov for, men det skal hele tiden "smøres tynt" utover, slik at flest mulig kunder...(velgere) skal bli fornøyd.

Det vi har behov for i Norge, er noen som tar tak i de store prosjektene, og tør å si at vi må sette alle de uviktige sakene til side for å få det til ( Hvis det er viktig for å ikke skape inflasjon).

1
81 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Et ok statsbudsjett, er skritt i riktig retning. Skatten ned, sosialistenes håpløs forslag om økt skatt på bolig 2 med tilbakevirkende kraft er kastet på skrothaugen, og skattelette fra 28 til 27%.

Bra H og frp.

1

Jeg og min familie får rundt 20.000 mindre å rutte med neste år. Så det blir 20.000 kroner dit og 300 kroner hit i stedet for 2 kroner hit og 2 kroner dit.

1
BreckRoad2 Et ok statsbudsjett, er skritt i riktig retning. Skatten ned, sosialistenes håpløs forslag om økt skatt på bolig 2 med tilbakevirkende kraft er kastet på skrothaugen, og skattelett...

Et ok statsbudsjett, er skritt i riktig retning. Skatten ned, sosialistenes håpløs forslag om økt skatt på bolig 2 med tilbakevirkende kraft er kastet på skrothaugen, og skattelette fra 28 til 27%.

Det er dette jeg mener, de har gjort mange velgere fornøyde med 1% lavere skatt, kutte ut en bomstasjon, og tillatelse av Segway.

De fleste har det veldig bra i dette landet, men det er mange tikkende bomber som de fleste regjeringer ikke vil ta i, og håpe at den neste må ta tak i. Dårlige skolebygninger, og ineffektivt helsevesen og politi er bare noen eksempler på saker man må ta store grep for å fikse. Det nytter ikke å flikke, eller håpe at det ikke koster penger.

1
kennethnilsen [sitat…] Det er dette jeg mener, de har gjort mange velgere fornøyde med 1% lavere skatt, kutte ut en bomstasjon, og tillatelse av Segway. De fleste har det veldig bra i dette land...

Det er dette jeg mener, de har gjort mange velgere fornøyde med 1% lavere skatt, kutte ut en bomstasjon, og tillatelse av Segway.

Så glemmer du samtidig at trygdeavgiften har gått opp 0,4 %. Trygdeavgiften regnes på bruttolønn, mens inntekstskatten går på nettolønn. I realiteten har skatten kun gått ned med ca 0,4 prostent...

2
eerun Det var jo synd og kjempebra mener nå jeg. Hadde blitt ennå bedre om en stemme teller som en stemme også, kommer nok det også etter hvert:) Dette blir nok hardt å være sosialist nå...

Hvilket sugerør eerun? Jeg betaler mer for mat, strøm, klær, bil, forsikring og sannsynligvis like mye for bolig som deg, og jeg har verken sykehus eller politistasjon i byen min med 20.000 innbyggere. Og nå skal vi fratas en av de få økonomiske fordeler vi har, tillegget på barnetrygda.

1
Tioman2 [sitat…] Så glemmer du samtidig at trygdeavgiften har gått opp 0,4 %. Trygdeavgiften regnes på bruttolønn, mens inntekstskatten går på nettolønn. I realiteten har skatten kun gått...

Det er vel det jeg mener med å dele ut 4 kroner og ta 4 kroner tilbake. Jeg orker bare ikke å følge med på denne stormen...

Vi er et folk som bruker mye tid og krefter på å spare 30 kroner på full tank - og kaster 25% av maten vi kjøper.

2
kennethnilsen Det er vel det jeg mener med å dele ut 4 kroner og ta 4 kroner tilbake. Jeg orker bare ikke å følge med på denne stormen... Vi er et folk som bruker mye tid og krefter på å spare 3...

Vi er et folk som bruker mye tid og krefter på å spare 30 kroner på full tank - og kaster 25% av maten vi kjøper.

Jeg bruker penger på dette.

Hver mandag er det ca 2 kroner billigere pr liter. Da fyller jeg opp ca 60 liter i snitt. 120 kr pr uke, det gir meg over 6000 pr år. Bedre måte å spare på finnes ikke.

1
BreckRoad2 [sitat…] Dette er viktige skritt videre. Fremtiden ser mye mer lys ut nå enn om sosialistene hadde vunnet.

Det jeg skriver her har ingen forankring i politisk retning - selv er jeg politisk blå/grønn.

Men om jeg fikk spørsmålet om de skulle gi meg 1000 kroner i skattelette, eller 1000 kroner mer til minstepensjonistene, ville jeg valgt det siste.

MEN VI SNAKKER FORTSATT OM DE SMÅ SKRITTENE I VERDENS RIKESTE LAND.

1
BreckRoad2 Om du måler disse to mot hverandre kan nok det stemme. Men det er også andre VEDLIG bra skattereduksjoner, som fjerningen av arveskatten og en reduksjon i formueskatten på ca 9%. S...

Om du måler disse to mot hverandre kan nok det stemme.

Men det er også andre VEDLIG bra skattereduksjoner, som fjerningen av arveskatten og en reduksjon i formueskatten på ca 9%.

Det er ganske naturlig å måle disse to mot hverandre da begge to er direkte relatert til inntekt.

Hvordan vet du at skattekuttene neste år vil fortsette med større tyngde? FrP ønsker jo dette, men 4,8 milliarder i skattekutt er omtrent i rute med Høyres ambisjon om å kutte med 25 milliarder over 4 år.

Og så skal Schei Grande og Hareide (som ikke ønsker skattelettelser) kjøpes inn. Tror du får vente til neste år før du konkluderer.

1
Grillpatrioten Skatteklasse II fjernet, finnmarkstillegget på barnetrygden er fjernet i tillegg til andre små økonomiske tap for vår del.

Dette blir er et ganske misvisende utgangspunkt for en debatt da mange av disse endringene som slår negativt ut for enkelte også lå inne i de rødgrønnes forslag (f.eks. fjerning av skatteklasse II). Det samme ser vi når folk trekker frem 45 kr økning i NRK-lisensen men greit glemmer at de rødgrønne la opp til en økning på 60 kr, i tillegg glemmer du også at de rødgrønne ville sette opp el-avgifter men dette er nå fjernet.

Regnestykket totalt sett vil for det store flertall være et greit pluss sett i forhold til 2013-budsjettet, i tillegg har man begynt å ta tak i endel viktige samfunnsendringer som på sikt vil være viktig for det norske samfunn. Da snakker vi om økte bevilgninger til kompetanse i skolen, politiet, håndtering av asylsaker, mer til helsevesenet og 1,5 mrd ekstra til samferdsel (deriblant mer til vedlikehold av bane og vei), 100 mill ekstra i basisbevilgninger.

Det er alltid begrenset hva en ny regjering kan flikke på det første budsjettet (de blåblå gjør vesentlig mer endringer enn f.eks. det de rødgrønne gjorde i 2005) og det er alltid noen snubletråder man må fjerne som selvsagt på papiret vil se meget negativt ut (som 11 mnd studiestøtte i år og skattelettene som forsvant i 2005). Det viktigste er at det signaliserer en ønsket endring i retning mer investering vs forbruk, og det er svært gledelig for samfunnet selv om enkelte grupper selvsagt ikke får det løftet de kanskje håpet på allerede i år.

1
BreckRoad2 [sitat…] Jeg bruker penger på dette. Hver mandag er det ca 2 kroner billigere pr liter. Da fyller jeg opp ca 60 liter i snitt. 120 kr pr uke, det gir meg over 6000 pr år. Bedre måt...

Hvis du kaser 10% istedet for 25% av maten du kjøper, utgjør dette 9 000,- i året av et matbudsjett på 60 000.

Men jeg tror ikke du skjønte selve poenget mitt - men kan legge til at jeg har gjort det samme som deg som rutine - og da bruker man ikke mye tid og krefter på dette. Men går jeg tom for bensin på torsdag, så lar jeg ikke bilen stå..

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...