Politikk - Norsk

gjespe

Klarer ikke å betale egen begravelse

Minstepensjonister må droppe egen gravferd på grunn av stive priser.

En begravelse koster sjelden unner 20.000 kr. Ofte må pårørende bla opp det dobbelte for å dekke alle utgifter for å ta farvel med sin kjære.

Kan ikke betale for egen begravelse

Bystyrerepresentant Eirik Tveiten (Rødt), synes det er trist at det skal koste skjorta å gravlegge sine nærmeste. Når man er i en sårbar situasjon ønsker man på ingen måte å forhandle om pris.

Tveiten mener staten burde stått for en universell finansiering av gravferder.

Noe må man være enig i Rødt med også - selv om man stemmer borgerlig?

1
74 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Minstepensjonister må droppe egen gravferd

Stive priser aldri så mye , det blir vel vanskelig .

Men fra spøk til alvor . Er dette virkelig ett stort problem

2
KapteinMark [sitat…] Jeg kjenner ingen som kjenner noen der dette har vært et problem. Som regel er det jo arv i vente for de som skal stå for begravelsen. Men søker man i Vg eller Dagbladet s...

Problemet oppstår nok om man eier en bolig eller lignende, og derfor ikke kan få støtte fra NAV.

Men, dersom det er tilfellet kan man gå i banken for å be om finansiering - slik man noen ganger må når man får store uforutsette utgifter.

Vi må ikke blande sammen manglende evne til å reise penger med manglende kunnskaper om eller vilje til å reise penger. De som ikke evner å skaffe til veie pengene skal få gravferdstøtte.

1

Argumentet dobbeltbeskatning rundt arveavgiften kan vi trygt stryke

En arv er en inntekt og skal beskattes. Skal ovennevnte argument benyttes så er i så fall ALL LØNN dobbeltbeskattet.

Lønnen du får på slippen din kommer vel fra en person/firma som har betalt skatt for den.

1
Poirot Argumentet dobbeltbeskatning rundt arveavgiften kan vi trygt stryke En arv er en inntekt og skal beskattes. Skal ovennevnte argument benyttes så er i så fall ALL LØNN dobbeltbeskat...

Argumentet dobbeltbeskatning rundt arveavgiften kan vi trygt stryke

En arv er en inntekt og skal beskattes. Skal ovennevnte argument benyttes så er i så fall ALL LØNN dobbeltbeskattet.

Lønnen du får på slippen din kommer vel fra en person/firma som har betalt skatt for den.

-----

Lønnen på slippen din skal liksom forestille verdien du har skapt for bedriften den måneden. Tror du verdier oppstår fra intet?? Arven du mottar er det allerede noen som har skapt - og betalt skatt av når så skjedde. At du får verdien overført til deg skaper ingen ny verdi.

1

Minstepensjonister må droppe egen gravferd på grunn av stive priser.

"egen" gravferd??? Det blir vel etterlatte som må ta den støyten,så lenge man hengir seg til å overta arv. Tar men ikke arv er man fri for videre trøbbel med overstående. Aldri hørt om noen som blir liggende oppå?

1

40.000 for en begravelse ? Blir jo slik når man skal kjøre en seremoni der blomster og musikk skal matche hykleriet i seremonien som skal få avdøde til å fremstå bedre en mor Theresa.

Når jeg dør skal de etterlatte bare ha en privat seremoni i kirka der man kan sørge og ta et siste farvel. Jeg kan gjerne begraves i en kasse av kryssfiner. Det betyr ikke noe som helst. Så sees vi på andre siden, om det passer seg slik.

1
Iseran2770 Er det et problem for styrtrike og måtte betale gravferden? Dette er en stønad som utmerket godt egner seg for behovsprøving. De som dør uten å etterlate seg fem øre må dessuten ha...

Dette er en stønad som utmerket godt egner seg for behovsprøving. De som dør uten å etterlate seg fem øre må dessuten ha gått på fylla hele livet.

Er du sikker på det? Før 2012 hadde Jens Stoltenberg 0 i formue. Mener du han har gått på fylla?

1

DET MÅ bli mer konkurranse i begravelses bransjen. de må driver mer rasjonell. når rema og rimi kan konkurere hvorfor kan ikke den bransjen?

1
Harald_Jan [sitat…] Er du sikker på det? Før 2012 hadde Jens Stoltenberg 0 i formue. Mener du han har gått på fylla?

Er du sikker på det? Før 2012 hadde Jens Stoltenberg 0 i formue. Mener du han har gått på fylla?

på papiret har Stoltenberg 0 formue - og dette burde vise denne "fantastiske" Mannen hvor håpløst urettferdig og inkonsekvent det skatteregimet han har stått ansvarlig for har vært.

ingen kred til hykleren Stoltenberg, og heldigvis er jeg pensjonist så jeg dr.....r i sannsynligheten for å bli oppsagt for å ha egne meninger i sosialiststaten! (Slik en annen ble det av en byråktatisk embedsmann med partiboka i orden)

1

Fra vugge til grav, bokstavelig talt.

Alt kan ikke være et offentlig ansvar.

1

Noe må man være enig i Rødt med også - selv om man stemmer borgerlig?

2 ting burde vært en selvfølge gratis..

PASS og Begravelse.

2

Det dør folk hver dag. Noen av de har ingen familie/venner som kan bidra med penger til graven. Staten/kommunen (hvem ?) tar da ansvaret.

En gang så jeg et program på tv fra et sted i Afrika. Der lagde de kister i alle morsomme fasonger, som passet den avdøde. Den døde likte kanskje en spesiell bil, og da lagde de pårørende en kiste som lignet på en bil.

1

Hvor mye bruker folk på bryllup nå til dags? Konfirmasjon? Dåp? Da sitter pengene løst, men når våre nærmeste dør skal vi kreve at det offentlige betaler. Hykleri!

2
Stenia Det dør folk hver dag. Noen av de har ingen familie/venner som kan bidra med penger til graven. Staten/kommunen (hvem ?) tar da ansvaret. En gang så jeg et program på tv fra et ste...

Det dør folk hver dag. Noen av de har ingen familie/venner som kan bidra med penger til graven. Staten/kommunen (hvem ?) tar da ansvaret.

Gravferdslovens § 9, siste ledd:

Dersom ingen sørger for gravferd, skal denne besørges av kommunen hvor avdøde hadde bopel ved dødsfallet, eller om avdøde ikke hadde bopel her i landet, av den kommunen hvor dødsfallet fant sted. Kommunen kan kreve utgiftene ved gravferden dekket av dødsboet.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...