Politikk - Norsk

selters

Mer solide bedrifter OG skatteøkning for de rike?

Jeg er for gode betingelser for bedrifter, men jeg ser også med bekymring på at de rike blir rikere og de fattige, i hvert fall relativt sett, men også noen ganger absolutt sett, blir fattigere i Norge. I USA ser man samme utvikling, i enda større grad enn i Norge.

Er det noe motsetningsforhold mellom disse synspunktene? Er det umulig å forene dem?

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det noe motsetningsforhold mellom disse synspunktene? Er det umulig å forene dem?

at de rike blir rikere handler jo om en papir formue, at deres bedrifter blir mer verdt. at byggningen de eier er mer verdt trenger ikke bety at de selv er rikere, bare hvis de selger den, og det samme gjelder med alt annet utstyr som bedriften eier, biler, maskiner, eiendom osv. pengene er ikke realisert, det blir de først hvis de selger og da er det jo ikke noe mer bedrift igjen. jeg skjønner meg ikke på den motstanden som er mot personer som satser å eier bedrifter som klarer å bygge seg opp. de står for store verdiskapninger i samfunnet, men det eneste endel snakker om er hvor griske de er. på hvilken måte er de griske når de sysselsetter tusenvis av arbeidsplasser? og at de istedenfor å betale skatt i bøtter å spann ønsker å bruke noe av de pengene på å utvikle bedriften de allerede eier eller noe nytt, som kanskje skaper flere arbeidsplasser, så flere kan komme seg i arbeid. det må vel være bedre det enn at staten absolutt skal sørge for alt mulig, noe de ikke gjør likevel. at enkelte er fattige i landet er jo ikke de "rikes" feil. selv om mange ønsker å fremstille det slik.

at de finnes mange fattige i norge er ganske sammensatt, noe er vel at samfunnet har satt grensen for fattige lavt (syntes jeg) og det handler ikke minst om boligpriser. det er altfor dyrt å kjøpe bolig i dag, ihvertfall i og rundt byene og det er jo der det er jobber. noen er arbeidsledige og meningen har vel aldri hvert at man skal få like mye av staten i trygd som man får når en jobber. det er derfor viktig at vi får de som er utenfor arbeidslivet inn i jobb, raskt. det vil alltid være noen som er fattige i et samfunn, å bli kvitt det kommer aldri til å skje, ikke i et demokratisk land. da måtte vi blitt et kommunsistisk land, hvor alle fikk bolig og lønn av staten, og alle fikk det samme.

jeg skjønner meg ikke på de som fokuserer på at det blir større forskjeller mellom fattig og rik hva har det med saken å gjøre egentlig? det de burde fokusere på er å hjelpe de fattige slik at de kommer seg ut av den, å tilby dem hjelp så de kan komme tilbake i jobb, gjøre det lettere å billigere å bygge boliger osv. helt feil fokus å angripe de rike. da skulle de isåfall øremerket de skattepengene som de rike betaler til tiltak for å hjelpe de fattige. særlig SV vil jo bare skattelegge de rike for å minske forskjellene, og hva hjelper det egentlig? ingenting utenom at forskjellene mellom de rike å fattige blir mindre, men de fattige er jo likevel akkurat like fattig uansett.

2

Hvis man bare kunne slutte å fokusere på og skremme med at de rike blir rikere - men heller fokusere på og hjelpe de fattige og vanskeligstilte tror jeg mye var gjort?

Jeg tror de som er rammet av å være vanskeligstilt i samfunnet driter i hvor mye mer de rike tjener - men er mer opptatt av hvordan de selv kan få det bedre?

2

Dessverre, jeg tror nok ikke det . . . . .

ALLE verdier som finnes idag ble startet opp med "to-tomme-hender" en gang i fortiden . . . . . . Så det er muligheter for ALLE . . . ., men DET TAR TID.

OM man skal ta store verdier fra de rike og fordele, vil det ha mange konsekvenser - en del av trolig de fleste av de fattige som får mer blir fornøyde med å få noe mer enn de hadde - lønninger i bedrifter blir skyhøye og prisene vi må betale for produktene blir skyhøye . . . . - hvis ALLE skal ha likt uansett - gidder trolig ingen å gjøre en ekstra / bedre innsats enn andre (de får ikke mer allikevel - egoismen)

I næringslivet må kapitalen "arbeide" videre for å sikre videre drift - selv om %-vis avkastning (og verdistigning) er tilnærmet lik fra år til år, vil beløpene øke kraftigere og kraftigere etter hvert som årene går . . . . . . og da selv om alle får %-vis likt tillegg fra år til år blir forskjellen på beløpene større og større . . .

Dette var bare noen tanker

1
riksen77 [sitat…] at de rike blir rikere handler jo om en papir formue, at deres bedrifter blir mer verdt. at byggningen de eier er mer verdt trenger ikke bety at de selv er rikere, bare hv...

jeg skjønner meg ikke på den motstanden som er mot personer som satser å eier bedrifter som klarer å bygge seg opp. de står for store verdiskapninger i samfunnet, men det eneste endel snakker om er hvor griske de er. på hvilken måte er de griske når de sysselsetter tusenvis av arbeidsplasser? og at de istedenfor å betale skatt i bøtter å spann ønsker å bruke noe av de pengene på å utvikle bedriften de allerede eier eller noe nytt, som kanskje skaper flere arbeidsplasser, så flere kan komme seg i arbeid. det må vel være bedre det enn at staten absolutt skal sørge for alt mulig, noe de ikke gjør likevel

Dessverre brukes dette som deler av maktkampen i et samfunn . . . . Der venstresida's "elite" ved SV og delvis LO og AP gjør et nummer av kampen mot kapitalistene - de rike som blir rikere på de "fattiges" bekostning - og fyrer opp under misunnelsen for så å tilegne seg makt for å styre samfunnet

Splitt og hersk kalles den metoden . . . . .

OG når lønningene og deretter produksjonskostnadene blir for høye, slik at landet ikke får solgt varene og må legge ned arbeidsplassene - er det fremdeles de "griske" bedriftseiere som har / får skylda. Og venstresida kan styre med sin splitt og hersk strategi . . . . .

2

Jeg er for gode betingelser for bedrifter, men jeg ser også med bekymring på at de rike blir rikere

Forutsetningen for et privat næringsliv, som vi alle lever av, er at noen tjener mer enn de forbruker.

Det er det som er igjen etter at de rike har dekket egne behov som gjør det mulig å skaffe nødvendig drifts- og investeringskapital til næringlivet.

Så sel bør nok finne andre bedre begrunnede tema for sin bekymring.

1
gjespe Hvis man bare kunne slutte å fokusere på og skremme med at de rike blir rikere - men heller fokusere på og hjelpe de fattige og vanskeligstilte tror jeg mye var gjort? Jeg tror de...

Hvis man bare kunne slutte å fokusere på og skremme med at de rike blir rikere - men heller fokusere på og hjelpe de fattige og vanskeligstilte tror jeg mye var gjort?

Da tror du mye ville vært gjort. På hvilken måte og med hvilke midler? Et poeng må også være å forhindre at folk havner i fattigdom.

1
engafever [sitat…] Da tror du mye ville vært gjort. På hvilken måte og med hvilke midler? Et poeng må også være å forhindre at folk havner i fattigdom.

Et poeng må også være å forhindre at folk havner i fattigdom.

Det er mange grunner til at folk havner i fattigdom. for noen er det uforskyldt, og for andre er det selvforskyldt.

Et sammensatt problem med mange årsaker.

Å fjerne fattigdom vil vi aldri klare. Fattigdom har bestandig eksistert, og slik vil det fortsette uansett tiltak.

Å bekjempe de rike vil i alle fall ikke hjelpe.

1
jeolno [sitat…] Forutsetningen for et privat næringsliv, som vi alle lever av, er at noen tjener mer enn de forbruker. Det er det som er igjen etter at de rike har dekket egne behov som g...

Nei, forutsetningen er at bedriftene bruker pengene til å styrke egenkapitalen og investere i smartere produksjon. Hvis rikingene spiller Monopol og kjøper opp mange aksjer så de får makt til å øke utbyttet, er ikke dette noe som styrker næringslivet.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...