Politikk - Norsk

nometalhorse

Norsk politi lite effektive

Våre naboland får 50 prosent mer politikraft ut av hver ansatt enn det politidirektør Odd Reidar Humlegård gjør med sine 8000 politiutdannede tjenestemenn.

Det er Politianalysen som har kommet frem til dette.

Dette burde bekymre både deg og meg, norske politikere og Politiets Fellesforbund.

Når vi samtidig vet at tilliten til Politiet har svekket seg så bør det gjøres noe, og Politiets Fellesforbund bør kjenne sin besøkelsestid.

2
31 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Politiets Fellesforbund.

Går som vanlig inn for å hevde at alt handler om mangel på penger.

Når var sist gang politiets fellsforbund var samarbeidsvillige for å øke bemanningen i helgene ?

1

Vi kan ikke ha særlig mer effektift politi tror jeg for det stopper nok opp i resten av justissektoren. Politiet kunne nok arrestert hundrevis av narkobrukere og butikktyver hver dag men gjør det ikke så det er nok en grunn til at lovgivningen ikke kan følges opp. Valget blir nok på hva ressirsene skal brukes til pg ikke på behovet loven definerer.

1

Tviler ikke i det hele tatt!

Den eneste gangen man ser noe til politiet er når man drikker øl og kler seg naken på offentlig sted!

Noe er riv ruskende galt.

Sitter bare de inne på kontorene sine og ser på cowboyfilmer?

2

Når vi samtidig vet at tilliten til Politiet har svekket seg så bør det gjøres noe, og Politiets Fellesforbund bør kjenne sin besøkelsestid.

Å høyne pensjonsalderen for politiet er det første de bør begynne med. Hvorfor i all verden skal politifolk gå av med pensjon ved fylte 57 år?

Hvis de hadde hatt vanlig pensjonsalder, tenk på hvor mange "gamlinger" som kunne tatt papirarbeidet inne, og dermed fått flere ute i felten.

For slik som det er nå, så ser man bare de yngre politifolka ute. Sjelden man ser noen som er over 30 år, bortsett fra innsatslederene og knapt det..

2

Dette burde bekymre både deg og meg, norske politikere og Politiets Fellesforbund.

Ja det bekymrer og er ganske oppsiktsvekkende tall - mye ligger nok i fagforeningens mange krav. Ellers har jeg inntrykk av at politifolk sjelden er de skarpeste knivene i skuffen - det viser seg gang på gang?

Her må Høyre/Frp ta tak og stille mer krav.

1
pfrog567 [sitat…] Å høyne pensjonsalderen for politiet er det første de bør begynne med. Hvorfor i all verden skal politifolk gå av med pensjon ved fylte 57 år? Hvis de hadde hatt vanlig pe...

Å høyne pensjonsalderen for politiet er det første de bør begynne med. Hvorfor i all verden skal politifolk gå av med pensjon ved fylte 57 år?

Hvis de hadde hatt vanlig pensjonsalder, tenk på hvor mange "gamlinger" som kunne tatt papirarbeidet inne, og dermed fått flere ute i felten.

Helt enig. Dette gir ingen mening i dag, og jeg husker forrige foreningsleder unnskyldte seg med at 60-åringer ikke kunne patruljere i gatene.

Men som du sier - det behøver de da heller ikke gjøre.

1

Dette burde bekymre både deg og meg, norske politikere og Politiets Fellesforbund.

det bekymrer tydeligvis ikke myndighetene noe særlig, dette har hvert kjent en stund men ingenting gjøres. vi så det når bussen ble kapret, hvordan var politidekningen på vestlandet? meget dårlig, en patrulje på 6 kommuner og stoooore områder. det går på ren flaks at det ikke har skjedd mer enn det har gjort. på nyhetene i går så kom det frem at politiet ved en tidligere anledning hadde spurt brannvesenet om de kunne rykke ut på et innbrudd, sier vel litt om hvordan ståa er i politiet rundt om i distriktene

1

Problem reaction solution. Fins bare en måte å lage en politistat på. Det er å skape kaos og "svakt og forvirret politi". Så skriker folket "mer politi, helst også et diktatur. Vi er i panikk, løs problemene og vi godtar alt". Politiet nølte og somlet bevisst i Utøya/Oslo-hendelsene med Breivik. Ikke bare litt ironisk(seremonialisme) at han hadde på seg politiuniform....

2
Unnskyldningen [sitat…] Går som vanlig inn for å hevde at alt handler om mangel på penger. Når var sist gang politiets fellsforbund var samarbeidsvillige for å øke bemanningen i helgene ?

Politiets fellesforbund er en fagforening for politifolk. Det er altså politifolk som har organisert seg for å bedre sine egne arbeidsvilkår. Hvorfor i alle dager blir de her omtalt som en organisasjon som har mulighet til å styrke politibemanningen???

1

Som så mange andre tråder er også denne forårsaket av at vi er med i EU og en del av EUs grenseløse frie flyt. Her gjelder det sterkt økende behov for politiressurser, fengsler, osv.

Våre politikere har ikke tatt konsekvensen av dette økende behovet, og vi bommer totalt ved å skylde på politiet.

Å øke ressursene for politi, fengsel, interneringsleirer, saksbehandlerapparat, osv. er kun kompenserende tiltak pga. at EU-systemet er feil. I framtiden vil vi hele tiden jage etter å komme ajour med kompenserende tiltak.

Hvorfor heller ikke gå til rota av elendigheten, ved å melde oss ut av EØS og Schengen, og så handle med EU slik resten av verden gjør, bilaterale handelsavtaler?

1

Ikke legg skylden bare på politiet, har en kjenning som jobber som lensmannsbetjent, og han føler tiden går med til å være namsmann, reise rundt å begjære tvangsauksjoner, levere stevninger, jobbe i forliksrådet, reise rundt på bygda og avskilte traktorer,sitte i konfliktrådet, reise rundt med dokumenter for husleienemnda, og så får han til slutt bittelitt tid til å være politi.

Alle disse sakene han er ute på bygda å gjør, kunne lett vært utført av en annen offentlig etat, som f.eks Sverige

1

Lignende innlegg

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
1 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
3 svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Laster...