Politikk - Norsk

Sonar5

Bor vi i ett drittland ?

Spennende diskusjon i dag på Aftonbladets TV (fungerte dessverre dårlig på VG). En journalist kom med nokså nedsettende beskrivelser av Norge og forholdene her.

Satt bare med tanken at det kanskje er nok konflikter i verden om ikke svenskene skal gjøre seg kraftanstrengelser for å bli uvenner med nordmenn også. Mulig at norske journalister også angriper Sverige fra tid til annen, men jeg har følelsen av at dette stort sett går èn vei...

Hva er motivet ? Å kritisere FRP er et klart mål - ingen tvil om det - men dette angrepet var vel strengt tatt negativt til hele Norge. Jeg kjenner meg dårlig igjen i den virkelighetsbeskrivelsen journalisten kom med.

Men forholdet mellom den vanlige nordmann og vanlige svenske - er ikke det aldeles utmerket ? Virker som om journalistene deres ikke er i takt med folket.

1
145 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bor vi i ett drittland ?

I følge en del debattanter på VGD, bodde vi i et drittland før valget. Men nå er det himmelriket på jord.

3

En journalist kom med nokså nedsettende beskrivelser av Norge og forholdene her.

En journalist ja og etter utseende og navn ikke så veldig svensk heller, det pleier å ta et par, tre generasjoner før man har fått gått seg til og kjenner folkesjela i det landet man bor i. Noe jeg forøvrig vet av egen erfaring.

Når fyren av alle ting kaster seg over Norge og nordmenn med sin overfladiske viten er det da ikke noe å bry seg om.

Bare enda en kronidiot.

1

Kanskje var det ikke så galt som noen mente, og kanskje er det ikke blitt så bra som andre nå mener det skal bli. Men kanskje går det ikke under heller slik som mange andre har truet med.

Òg kanskje det er vanskelig å gjøre forskjell på en måned eller to - kanskje derfor det ikke er valg annenhver måned ?

1
GGråstein Bor vi i ett drittland ? I følge en del debattanter på VGD, bodde vi i et drittland før valget. Men nå er det himmelriket på jord.

I følge en del debattanter på VGD, bodde vi i et drittland før valget. Men nå er det himmelriket på jord.

Ja, det var en ganske intens svartmaling fra høyresidens aktiviset. De fleste forhold i dette landet var før valget bare dritt. Svartmalingen var spesielt intens fra Frp´s aktivister. Det var ikke måte på dritt.

Det er rart hvilken forskjell det gjør å få kjøre i sorte biler :)

2

Hva er motivet ? Å kritisere FRP er et klart mål - ingen tvil om det - men dette angrepet var vel strengt tatt negativt til hele Norge. Jeg kjenner meg dårlig igjen i den virkelighetsbeskrivelsen journalisten kom med.

Tenker på alt det han beskyldte Norge og nordmenn for i kritikken sin der han legger skylden på en regjering som har sittet i under en måned mens Norges svar på sosserna, som styrte de 8 forutgående år, ikke ble kommentert overhode. Det viser vel bare denne typens politiske agenda mer enn hans omsorg for sine stakkars villfarne naboer.

3
Sonar5 Kanskje var det ikke så galt som noen mente, og kanskje er det ikke blitt så bra som andre nå mener det skal bli. Men kanskje går det ikke under heller slik som mange andre har tru...

Kanskje det blir bare drittkasting og svartmaling man kan uttrykke sin misnøye med, når det tross alt er det beste landet i verden.

Utlendingers ranking av Norge som godt land å bo og leve i har vært den samme i flere tiår. Vi havner stort sett på topp av alle målinger det er verdt å bry seg om.

Det er vel ikke lettere for Svenskene å kritisere det, enn det var for høyresiden før valget. Derfor må man ty til drittkasting. For saklig kritikk basert på fakta holder ikke.

Metodikken kjenner vi godt. Finn en enkeltsak som de fleste kan være enig om er kritikkverdig. Generaliser så denne saken, og projiser misnøyen på land, folk og regjering.

Beklageligvis så fungerer dette. En tilstrekkelig stor del av befolkningen er enkle nok i sitt tankegods og kunnskapsnivå til å falle for propaganda. For det er hva dette er. Propaganda.

2

Angrepet fra denne "svensken" kommer nok av at "de" hater Norge fordi det enda er mulig å debattere innvandringspolitikk her.

1
tikk Angrepet fra denne "svensken" kommer nok av at "de" hater Norge fordi det enda er mulig å debattere innvandringspolitikk her.

Svenske nynazister har da holdt på med dette lenge. For å skape misnøye de kan bruke til å rekruttere norske enfoldige sjeler til sin agenda.

Det er vanskelig å mobilisere nok misnøye i et samfunn som er så godt som vårt. Det er få som er grunnleggende missfornøyd med sin tilværelse her. Derfor må det brukes propaganda og skapes misnøye.

Det er et felles problem alle radikale og ekstremistiske grupperinger har i Norge.

Jeg synes vi skal verne om det gode samfunnet vi faktisk har. Det er vårt beste vern mot radikalisering og ekstremisme.

1

Å kritisere FRP er et klart mål

Et legalt må i henhold til sosialistene herinne.. og ikke bare det.. men et nødvendig mål..skjønner jeg så godet etter deres egen oppslutning:;-)

1

Fyren virker som en sånn nett-hater, altså en som leser ting han ikke liker på nett og så begynner å hate. Ikke så ulikt Breivik - muligens. Når jeg leste artikkelen, satt jeg nærmest og ventet på at det skulle komme en konklusjon på sluttet som oppfordret til at Norge burde bombes.

Når man leser svenske Politisk korrekte (PK), blir de norsk PK'erne smågutter i sammenligning. Vi bor i et bra land med et mye sunnere debattklima enn det svenske.

2
Geirijo Svenske nynazister har da holdt på med dette lenge. For å skape misnøye de kan bruke til å rekruttere norske enfoldige sjeler til sin agenda. Det er vanskelig å mobilisere nok misn...

"Jeg synes vi skal verne om det gode samfunnet vi faktisk har. Det er vårt beste vern mot radikalisering og ekstremisme."

Så dette betyr at vi skal slutte å ha POLITISKE meninger om eksempelvis innvandringspolitikk i dette landet?

Vi skal godta store uttellinger fra skattebetalere på 40 til 60 milliarder årlig og akseptere en demografisk omkalfatrering av landet over tid uten å ha moralsk rett til innsigelser?

Det er dette som er din mening?

1

En journalist

Journalister kommer i alle valører.

Det er en stor misforståelse å tro at journalister vet hva de snakker om.

De fleste av dem gjør ikke det. De må skrive for å rettferdiggjøre sin lønn. Ofte går det på bekostning av saklighet og den image journalister gjerne vil ha rundt sitt yrke.

Jeg har hatt endel med journalister å gjøre. Oftest har de ikke fletta med kunnskap om det saken gjelder. De er allikevel nødt til å dekke saken og gjøre så godt de kan. Av den grunn kan de manipuleres ganske så grundig om du får deres tillit som èn som kan noe om tema de må skrive om.

De gjør det ikke av vond vilje, eller med politisk uvilje. Vanligvis. Det er en funksjon av å måtte dekke et variert nyhetsbilde. De kan ikke ha ekspertise på alle saksområder de blir satt til å skrive om.

Jeg tror mange ikke har denne forståelsen av journalistyrket. Men slik er det faktisk.

1

Jo mer jeg tenker over hva han skriver, jo mer sjokkert er jeg. Tenk å skrive at vi er et gjennområttent land. Det er ganske sterkt. Så går han over til å si at vi ikke har bidratt til verden. Denne antirasisten er ganske rasistisk. Tenk om jeg skulle skrevet en slik kronikk om Somalia, eller Iran, og dets befolkning. Det er rett og slett det verste hat jeg har lest i en avis mot en befolkning. ..og dette er Sveriges største avis?

Jeg fatter ikke at det går an. Vi kan jo le litt av det, for det er vanskelig å ta det seriøst, men det er faktisk ganske alvorlig at den største avisen hetser oss på dette viset. Man skulle tro kronikken er skrevet av en sint ungdomsskoleelev.

Nei...Helt utrolig.

3
Morra-DI-2 Jo mer jeg tenker over hva han skriver, jo mer sjokkert er jeg. Tenk å skrive at vi er et gjennområttent land. Det er ganske sterkt. Så går han over til å si at vi ikke har bidratt...

Jeg fatter ikke at det går an. Vi kan jo le litt av det, for det er vanskelig å ta det seriøst, men det er faktisk ganske alvorlig at den største avisen hetser oss på dette viset. Man skulle tro kronikken er skrevet av en sint ungdomsskoleelev.

Nei...Helt utrolig.

Ikke så utrolig - den svenske PK-mobben er nå i ferd med å prøve å tukte den svenske befolkningen til å velge vekk SD ved neste valg. Bare tenk på at denne typen argumentasjon har svenskene levd med i en årrekke. Bare tenk på hun som mente at Egner var fascist, or Hel Ved boka var nasjonalistisk. Når denne typen argumentasjon dukker opp her i landet blir den latterliggjort av norske journalister, noe som sikkert er uventet for svenskene - de hadde nok ventet litt kollegial backing.

1
Morra-DI-2 Jo mer jeg tenker over hva han skriver, jo mer sjokkert er jeg. Tenk å skrive at vi er et gjennområttent land. Det er ganske sterkt. Så går han over til å si at vi ikke har bidratt...

Her er en kommentar med litt mer presise sitat av hva han sier. Det er ikke helt uten relasjon til kjente forhold ved det norske samfunn:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/11/13/norge-er-et-egoistisk-land-som-behandler-de-fattigste-som-dyr

Man må bare ikke la seg blokkere av en provoserende stil. Han har oppfattet noen kjente problemområder i det norske samfunn. Men les ikke det som at jeg er enig med fyren :)

Det er imidlertid verdt å reflektere litt over hva han sier. Det er ikke så fullstendig bak mål som det ser ut ved første blikk.

2
GGråstein Bor vi i ett drittland ? I følge en del debattanter på VGD, bodde vi i et drittland før valget. Men nå er det himmelriket på jord.

He he, ja.

Norge var for kort tid siden et sosialistisk diktatur med en statstyrt presse og et ekstremt konspiratorisk AP som styrte alt og alle ved hjelp av udemokratiske virkemidler.

Nå som de som mente dette sitter i regjering får vi tro at virkelighetsoppfatningen har endret seg.

At det vekker oppsikt i utlandet at FRP sitter i regjering burde ikke være noen stor overraskelse, selv om reaksjonene fra Sverige er overdrevet.

1

Idioten som kaller seg svensk burde vært tiet i hjel...

Selv svenskene begynner å få nok.

1
GGråstein Bor vi i ett drittland ? I følge en del debattanter på VGD, bodde vi i et drittland før valget. Men nå er det himmelriket på jord.

I følge en del debattanter på VGD, bodde vi i et drittland før valget. Men nå er det himmelriket på jord.

Var det noen av debattantene som før valget sa seg enig i den svenske venstreekstremistiske hat-retorikken av Norge? Det må du gjerne dokumentere.

Eksempler:

* Thorbjørn Egners Kardemommeby har et kvinnesyn og mangel på mangfold som er skadelig for barn. Og en ideologi som nærmer seg det høyreekstreme. Det mener den svenske teaterinstruktøren Sofia Jupither.

* "Historikeren" Henrik Arnstad som i boken Älskade Facism kobler ABB, nasjonalisme og 17. mai.

* «En trussel» mot likestilling og integrering av innvandrere, det sier den svenske etnologen Jonas Engman om Lars Myttings suksessbok «Hel Ved".

1
Geirijo Her er en kommentar med litt mer presise sitat av hva han sier. Det er ikke helt uten relasjon til kjente forhold ved det norske samfunn: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/11/1...

Han har oppfattet noen kjente problemområder i det norske samfunn. Men les ikke det som at jeg er enig med fyren :)

Vet du hva!! Jeg kan godt lese en kronikk om Norge sett utenfra, men når det er så utrolig kunnskasløst, fordømmende, og rett og slett drittkasting, så gidder jeg faktisk ikke å reflektere over om han har sett et problemområde. Han har jo tatt problemområder og vridd dem om til ugjenkjennelig, samtidig som han tar det som alle nordmenns sitt syn.

Jeg er faktisk sur. Hvordan våger de å skrive så mye dritt om oss??

By mannen på øl? Han er jo en drittsekk. Rett og slett.

1
aegi2 [sitat…] Bingo.... Han er nok som noen vgdere som peprer vgd og ler seg skakk i hjel over at folk svarer

Han er nok som noen vgdere som peprer vgd og ler seg skakk i hjel over at folk svarer

Tror bare han storkoser seg ved reaksjonene, ja. Fra sportsjournalist til aktet samfunnsdebattant på et par år.

Han sa det jo også i debatten at mange av formuleringene var kun ment for å provosere - i et forsøk på å vise oss hvordan det var å være på "andre siden", eller noe i den retning.

1

«Norge er et egoistisk land som behandler de fattigste som dyr»

Svensken provoserer. Men tenker vi litt etter hva spesielt Frp og høyresiden har klart å lire ut av seg i debatten omkring asylsøkere, romfolket og diverse sosiale grupperinger nederst på rangstigen, så ser man hvor svensken har sin oppfatning av Norge fra.

Med Frp og Høyre i regjering så forsterkes utlandets oppfatning av at dette faktisk er hva det norske folk står for. De ville jo ikke valgt en slik regjering uten å være enig i slike holdninger.

Jeg laget en tråd i valgkampen relatert til dette: "Frp svekker Norges anseelse i utlandet".

Det forundrer ikke meg at det nettopp er Frp´s aktivister som lar seg opprøre mest av dette. Skyldfølelsen krever fornektelse og indignasjon.

Høyresidens langvarige svartmaling og drittkasting før valget har gjort inntrykk. Og utlendingen tror åpenbart mer på det som ble servert enn vi gjør selv.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Er Støre edru . . . .

Nå lurer jeg virkelig på hvor ofte Støre fyller opp med spritflasker på benken . . . . . . og om han er edru når han uttaler seg . . . . . .. . Han ser jo ikke edru ut på bildet :) Når han sier: "At d...
Bilde

Bedrifter frykter å gå konkurs etter høye strømpriser: – Det skal vi leve med

– At det går noen bedrifter konkurs i en økonomi som går bra, det skal vi leve med, sier statsministeren.


Bilde www.nettavisen.no
1
4 svar
Laster...