Politikk - Norsk

Valerina

Lojalitet, men hvor langt?

Per Sandberg og andre som har kommentert hans bok har i aviser hevdet at FrP må være seg selv eller FrP slik FrP var i opposisjon, frittalende osv. De mener med andre ord at de i Stortinget skal kunne opptre fritt på egen grunnlag uavhengig av det regjeringen og dets medlemmer måtte mene.

De ønsker å være fri til å kritisere når de måtte ønske det uavhengig av den politikken partiet i koalisjon måtte ha gått inn for.

Jeg kan i farta ikke huske at noe parti har gått ut med en slik innstilling når partiet er kommet inn i en koalisjon. Spørsmålet blir: hvem skal den menige velger tro og stole på, en FrP statsråd som fører en politikk koalisjonen går inn for og som kanskje FrPs stortingsrepresentanter er imot? Kan vi komme i en situasjon der regjeringen kommer med forslag som FrP i Stortinget, i ytterste konsekvens kan komme til å stemme ned sammen med opposisjonen?

Eller var det hele bare tenkt å skulle være slik at FrP egentlig bare vil være med på ferden til koalisjonen men få ha retten til å brumme og buldre litt i Stortinget?

Hva tror dere?

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan vi komme i en situasjon der regjeringen kommer med forslag som FrP i Stortinget, i ytterste konsekvens kan komme til å stemme ned sammen med opposisjonen?

Thybring Gjedde sto på TV2 i programmet Aktuelt sist tirsdag, og sa at han kom til å si nøyaktig hva han mente, uansett hva regjeringen eller politiske rådgivere ville han skulle mene. Også i stortinget.

Om en journalist ringte til ham på en søndags kveld og ville ha hans mening om en sak, så kom han til å si sin mening der og da. Han kom ikke til å ringe rundt for å spørre. Og akkurat dette var han sikker på at Per Sandberg ville være enig i.

********

Nei, troll kan ikke temmes, det er sikkert. Skal bli mye moro framover.

1

Ja, det kan bli spennende. Men jeg tror det ikke før jeg ser det. Jeg tror ikke ledelsen i FrP vil tillate at koalisjonen ryker. Jeg tror partipisken vil bli tatt i bruk, mening eller ikke mening.

1

Jeg kan i farta ikke huske at noe parti har gått ut med en slik innstilling når partiet er kommet inn i en koalisjon.

Ingen som husker 2005. SVene på plenen ?

Utfordringene for FRP og SV er på sett og vis like, da de er fløypartier.

1

Jeg tror norsk politikk savner noen som tør og fortelle sannheter og være politisk " ukorrekt ". Vi har vel bare hatt hagen som har gjort dette i særlig grad. Tror ikke det er bra og pålegge noen og følge ett partiprogram fordi det vil utelukke frie meninger om enkeltsaker og folk kan da bare velge på nærmeste helhet.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...