Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Her har vi et eks på hvor galt det kan gå med det oppblåste byrokratiet som aldri slutter og vokse

Jeg ser ikke hvordan voksende byråkrati forårsaker dette?

Om noe er det heller et altfor rigid regelverk, men det har ingenting med antallet byråkrater å gjøre.

1

Dersom man har problemer med å¨følge standard anbudsprosedyrer så bør man holde seg unna bransjer der anbud er den vanligste formen for å avgjøre hvem som får kontrakten.

Alle firmaer som sender inn tilbud bør selvsagt ha rutiner som hindrer slike dumme feil.

Kjøper kan nemlig ikke risikere å se bort fra slike feil når de skal vurdere de forskjellige tilbuden fordi det selvsagt ville føre til store erstatningsaker fordi man ikke utelukker de firmaene som har begått formelle feil.

Systemet med anbud er et system det private næringslivet selv har utviklet, også reglene knyttet til dette. Dette regelverket har det offentlige stort sett kopiert direkte fordi det er et velkjent system som stiller de bedriftene som har orden i sine papirer likt. De som ikke har orden i sine papirer sørger nok for å ha det neste gang.

At Kleven ikke klarer å rydde opp i de formelle feilene de har gjort i løpet av 14 dager det var til den nye fristen tyder på at de overhode ikke har kontroll på hva de leverer fra seg.

1
BornOnThe4thOfJuly Dersom man har problemer med å¨følge standard anbudsprosedyrer så bør man holde seg unna bransjer der anbud er den vanligste formen for å avgjøre hvem som får kontrakten. Alle firm...

At Kleven ikke klarer å rydde opp i de formelle feilene de har gjort i løpet av 14 dager det var til den nye fristen tyder på at de overhode ikke har kontroll på hva de leverer fra seg.

Kleven hadde nok rotet til atskillig mer enn dette. Om det bare bare var nummeret på konvolutten som manglet, så hadde de neppe valgt å ikke skrive på nummeret og returnere papirene.

Saken illustrerer i grunnen bare en ting - hvordan journalister ukritisk sluker og publiserer det reneste pølsevev.

Forøvrrig er det jo nesten rørende søtt når Kleven mener at man bør ha enklere anbudskrav for innkjøp av skip i milliardklassenn for kontormateriell eller når man klager fordi man ikke har skjønt hvorfor anbudspapirene skal forsegles.

1
SIG100 [sitat…] Kleven hadde nok rotet til atskillig mer enn dette. Om det bare bare var nummeret på konvolutten som manglet, så hadde de neppe valgt å ikke skrive på nummeret og returner...

Kleven hadde nok rotet til atskillig mer enn dette. Om det bare bare var nummeret på konvolutten som manglet, så hadde de neppe valgt å ikke skrive på nummeret og returnere papirene.

Akkurat min tanke.

Tipper nok dette sies for å dekke over deres egne feil. OG heller prøve å "latterliggjøre" mottaker av papirene.

1

At offentlige anskaffelser er byråkratiske, er det liten tvil om. Men dette handler ikke om byråkrati, og reglene knyttet til dette ligger vel fast i EU.

Høyre og Frp er jo særlige forkjempere for bruk at anbud, så du får adressere dine bekymringer dit. Det ville jo være et paradoks om posisjonen skulle kritisere anbudsreglementet og samtidig generelt ta til orde for at private leverandører er kompetente og effektive.

Feilen som er gjort her er amatørmessig, men det selvsagt tilbyder sitt ansvar. At anbudsregimet er strengt i det offentlige, er allmenn kjent i leverandørbransjen.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...