Politikk - Norsk

rundbanan12

Har vi plikt til å engasjere oss politisk?

Har presentasjon om medborgerskap, og en ting jeg kunne trengt litt flere syn og argumenter for enn det jeg selv har klart å fiske fram, er "har vi plikt til å engasjere oss i politikk?". Setter pris på alle meninger og synspunkter. Takk

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

har vi plikt til å engasjere oss i politikk?".

Nei, det har vi ikke.

Skulle jo bli en enkel presentasjon for deg dette hvis du følger mitt enkle svar. Jeg kan imidlertid ikke garantere for god karakter.

1

Vi har ikke plikt til å engasjere oss i politikk, men alle BURDE sette seg litt inn i hva de forskjellige partiene mener.

1

Enig med den kuule Djevelen.

Vi har slett ingen plikt til å engasjere oss. Men vi har rett til det dersom vi er interessert.

Jeg personlig er f. eks. engasjert i at alle som ønsker det kan engasjere seg fritt om hva de vil, også politisk, uten å bli forfulgt, fengslet, forvist eller drept....slik det er i mange land.

1
fargerik Enig med den kuule Djevelen. Vi har slett ingen plikt til å engasjere oss. Men vi har rett til det dersom vi er interessert. Jeg personlig er f. eks. engasjert i at alle som ønsker...

Jeg personlig er f. eks. engasjert i at alle som ønsker det kan engasjere seg fritt om hva de vil, også politisk, uten å bli forfulgt, fengslet, forvist eller drept....slik det er i mange land.

Jeg har blitt "forfulgt" pga mine meninger. Ble nemlig innkalt til avhør til politiet for å ytret mine meninger. Det er jo forfølgelse vil jeg tro :)

Men jeg ble ikke drept eller forvist da. Det er kanskje et stort pluss.

1

Dersom du skal utøve din rett til å stemme så bør du om ikke annet ha en moralsk plikt til å vite hva du faktisk stemmer på.

Konsekvensene av å stemme feil kan være vidtrekkende, så til det demokratiske systemet tilligger et ansvar om en viss rasjonalitet.

Dog kan man også si at det tilligger systemet en plikt til å la folk få den nødvendige informasjonen som skal til for å ta bevisste valg, og der syndes det i stor grad i dag.

2
Kul_Djevel [sitat…] Jeg har blitt "forfulgt" pga mine meninger. Ble nemlig innkalt til avhør til politiet for å ytret mine meninger. Det er jo forfølgelse vil jeg tro :) Men jeg ble ikke drep...

Ja. Vi kan klage på mye her i Norge, men det er mange i mindre demokratiske land som opplever verre ting enn å bli innkalt og avhørt.

Selv om vi er anderledeslandet som er nærmest synonymt med begrepet Demokrati i resten av verden, er det ingen grunn til å lene seg tilbake og slappe av.

2

Vi ikke kan ha et fungerende demokrati uten at borgere flest har en viss kunnskap om hvordan politikk og samfunn fungerer.

Å kreve lavere skatter men samtidig kreve mer velferd av staten er et utslag av manglende evne til å forstå slike sammenhenger.

Å engasjere seg kan bety så mye. Ikke alle har tid til møter i kommunestyret og å lese seg opp på hva som skjer i samfunnet.

Å velge å avtjene verneplikt er også en måte å engasjere seg på, det å ofre et år av sitt liv for å verne om demokratiet er sunt, og lærerikt, man gir ikke så lett slipp på friheter man har gjort seg fortjent til.

Mange velger å engasjere seg i aktuelle saker, som frivillig arbeid.

1

Var det ikke Plato som sa:"Den som ikke engasjerer seg i politikken, må finne seg i å bli styrt av de idiotene som gjør det."

1

Jeg synes vi bør ha en moralsk plikt til å vite hva man gjør med stemmeretten.

Rettigheter er ikke bare noe man skal kjempe for, men noe som skal ivaretas for det det er.

Politikk er hele grunnlaget for samfunnet vi lever i, og er det ikke uansvarlig egentlig ikke å bry seg?

1

"har vi plikt til å engasjere oss i politikk?"

vi har selvsagt ingen plikt til å engasjere oss i politikk. men hva menes med å bli engasjert i politikk? hvis det er å bli medlem i et pati å engasjere seg der så er det veldig få i dette landet som er engasjert i politikk, det kan selvsagt også tolkes som å følge med i den politiske debatten og hva partier står for i sine programmer og hva de uttaler seg om i diverse saker i media. det siste kan selvsagt være lurt med tanke på valg bl.a. men plikt har vi ikke. som en annen her sier så kan han ikke garantere for noe god karakter med et slikt enkelt svar men noe å bygge videre på hvis du gidder.

1

Det er ingen plikt. Men om du ikke engasjerer deg, iallfall såpass at du setter deg inn i hva de forskjellige partier står for og går og stemmer, bør du i alle fall la være å syte over hvordan landet styres.

1

Ja og nei.

Det viktigste er å hvertfall bruke stemmretten. Bruker man den ikke - ja da har man hvertfall ikke lov til å syte over ting i samfunnet.

1

Jeg vil si nei. Det hadde jo selvsagt vært en fordel om flest mulig var engasjerte, men mange prioriterer tiden på andre ting som kan være vel så nyttige som politikk, og det synes jeg egentlig er helt greit. Noen mennesker er bedre egnet til å skape verdier enn å krangle om hvordan man fordeler dem.

1

HAR VI PLIKT TIL Å ENGASJERE OSS?

Jeg, mener vi har en viss plikt til det.

For noen år siden kom jeg i snakk med to eldre enker uttafor valglokalet. De hadde overhodet ingen intresse for politikk, det hadde mennene deres alltid ordnet med, og fortalt dem hva de skulle stemme. Men nå skulle de stemme på C.I. Hagen for det var bare han de forsto når de (politikerne) snakket.

Man har vel plikt på å unngå å komme i den kategorien.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...