Politikk - Norsk

Busus

Hva med å sende ranere til Svalbard?

I stedet for å slippe ranere og overfallsmenn ut på gaten igjen etter arrestasjon, hva med å sende dem direkte til Svalbard der de kunne jobbe for å holde varmen i en periode?

1
76 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nei, ikke Svalbard... send de heller til Bjørnøya. Der er det kun en håndfull personer de kan plage. Og der finnes det mange jakthytter de kan bo i, mens de koser seg sammen med det lokale dyrelivet(som f.eks. Isbjørn)...

1

Paa Svalbard er det jo faktisk flere tusen som kan ranes. Send dem da heller til en forskningsstasjon paa Bjornoya eller Jan Mayen hvor de kan gjore en eller annen drittjobb i kulda.

1

Enig i at Svalbard ikke er et godt alternativ med tanke på faren det kunne utgjøre for alle som bor der.

1
Busus Svalbard var et dårlig eksempel, men uansett trenger ingen å miste noen jobb for å skaffe straffearbeid til overfallsmenn og ranere. Det er snakk om å finne på noe som virker avskr...

Vel nå som du har fått tenkt deg om grundig så kan du jo foreslå et straffearbeid der ingens jobb blir påvirket på noen som helst måte.

Altså et straffearbeid der det ikke finnes en eneste som i dag gjør lignende jobb og med straffearbeid blir utkonkurrert av fangene.

For du vil vel ikke straffe folk som ikke har gjort noe som helst galt med å frata dem arbeidet deres?

1

Kan ikke bare den nye regjeringen sette dem i fengsel, da?

Jeg hørte Anundsen i nyhetene i dag (i går) hvor det virket som om pipelen har fått en annen låt enn den vanlige FRP- pipelen.

Det lar seg visst ikke gjøre å fengsle folk som er mellom 16 og 18 år. Det er visst en teit konvensjon å ta hensyn til...

Men slapp av. Anundsen har instruert politiet om at de må konsentrere seg om dette, og legge til side andre ting. Mer penger får IKKE politiet, så det blir jo spennende å se hva politiet velger å nedprioritere for å ha fokus på barneranerne.

Her er det bare å følge med

1
BornOnThe4thOfJuly Vel nå som du har fått tenkt deg om grundig så kan du jo foreslå et straffearbeid der ingens jobb blir påvirket på noen som helst måte. Altså et straffearbeid der det ikke finnes e...

Vel nå som du har fått tenkt deg om grundig så kan du jo foreslå et straffearbeid der ingens jobb blir påvirket på noen som helst måte.

Vel, arbeidet kunne bestå i å hugge steinstøtter lignende de man finner på Påskeøya.

Betalingen kunne f.eks være i form av mat og klær. Oppholdet kunne f.eks vare i 2-3 uker.

Det er ikke arbeidet i seg selv sin samfunnsnytte som er det viktige her, men effekten det har på personen.

1

Kommer ikke til å skje

I det hele tatt virker myndighetene fullstendig handlingslammet, bla grunnet dette latterlige at unge under 18 år ikke skal settes i fengsel.

Resultatet ser vi konturene av nå, folk er i ferd med å organisere seg for å ordne opp selv.

1
BornOnThe4thOfJuly Hvorfor vil du ta fra steinhuggere den jobben?

Denne type argumentasjon er vel noe av det som har ført til problemet som skal løses her. Høres ut som en snever LO/AP-tankegang som ikke ser "det store bildet", men konsentrerer på fagforeningslogikk og glemmer landets beste.

Kan du vise til en steinhugger som lager "Påskeøyastøtter" på øde steder i Norge, der noen er villige til å betale for det? Og hvis ikke, så er vel den nisjen ledig?

1
Busus Denne type argumentasjon er vel noe av det som har ført til problemet som skal løses her. Høres ut som en snever LO/AP-tankegang som ikke ser "det store bildet", men konsentrerer p...

Jeg konstaterer at du ikke klarer å komme med noe du kan sette disse fangene til av straffearbeid.

Jeg anser heller ikke det som landets beste at folk mister jobben sin fordi staten utkonkurrerer det private næringslivet ved å bruke strafffanger til en billig penge. Det virker for meg å være ganske så urettferdige konkurranseforhold overfor det private næringslivet.

Du har allerede sagt at staten var villig til å betale for det så der har du kjøperen din. Som du kanskje vet skal alle offentlige innkjøp ut på anbud. Også kjøp av store steinstøtter.

1
o_m_2 Kommer ikke til å skje I det hele tatt virker myndighetene fullstendig handlingslammet, bla grunnet dette latterlige at unge under 18 år ikke skal settes i fengsel. Resultatet ser...

I det hele tatt virker myndighetene fullstendig handlingslammet, bla grunnet dette latterlige at unge under 18 år ikke skal settes i fengsel.

Resultatet ser vi konturene av nå, folk er i ferd med å organisere seg for å ordne opp selv.

Det er greit for min del dersom vitner eller forbipasserende gir dem grisebank, rett skal være rett.

Men det løser ingen ting, siden disse rakkerne bare blir sluppet ut på gata igjen.

Og da er de sannsynligvis enda mer helter, enda tøffere i de patetiske gjengene de tilhører.

Kanskje en tanke kunne være å dømme dem til å ta plikttjeneste i forsvaret, og la dem ta hele tiden som helvetesuke? De kunne kanskje lære litt disiplin der?

1
Uncle-Billy Spikre paller er jo et velkjent uttrykk, men mener du at de som jobber på kjøkkenet tar jobben ifra utdannede kokker også?

Jeg regner med at fengslene har kokker så det går nok greit. Ellers lager de mat til seg selv.

Men etter hva jeg vet er det frivillig.

Også det å spikre paller.

Men selvsagt så vil også dette medføre urettferdige konkurranseforhold overfor det private næringslivet og bør selvsagt opphøre.

Jeg er ikke så veldig for at staten bedriver konkurransevridende virksomhet på bekostning av det private næringslivet. Er du?

1
BornOnThe4thOfJuly [sitat…] Uten kokker overhode? Hvem er det som bestemmer maten i norske fengsler? De innsatte selv?

Nei. Det blir levert mat, og det er innsatte som tilbereder det.

De innsatte må ta det som blir levert.

De på kjøkkenet trenger ikke stresse for å komme til mølla før kornet er malt, og muslimene kan klage seg grønne og blå dersom de ikke får halalmat.

Hvem trenger kokk?? Jeg skulle lett lage mat til et par hundre fanger.

1
fargerik Nei. Det blir levert mat, og det er innsatte som tilbereder det. De innsatte må ta det som blir levert. De på kjøkkenet trenger ikke stresse for å komme til mølla før kornet er mal...

Nei. Det blir levert mat, og det er innsatte som tilbereder det.

De innsatte må ta det som blir levert.

De på kjøkkenet trenger ikke stresse for å komme til mølla før kornet er malt, og muslimene kan klage seg grønne og blå dersom de ikke får halalmat.

Så det er noen kokker som er ansatt i det private næringslivet som sørger for å maten.

Er det virkelig ingen som passer på at maten de får blir tilberedt på ordentlig måte?

Synd dersom innsatte uten kunnskap om å kunne lage mat skulle ødelegge maten i sin kjøkkentjeneste.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Er Støre edru . . . .

Nå lurer jeg virkelig på hvor ofte Støre fyller opp med spritflasker på benken . . . . . . og om han er edru når han uttaler seg . . . . . .. . Han ser jo ikke edru ut på bildet :) Når han sier: "At d...
Bilde

Bedrifter frykter å gå konkurs etter høye strømpriser: – Det skal vi leve med

– At det går noen bedrifter konkurs i en økonomi som går bra, det skal vi leve med, sier statsministeren.


Bilde www.nettavisen.no
1
4 svar
Laster...