Politikk - Norsk

EinarSalbu

Siv Jensen har talt

Siv Jensen sier at oljefondet ikke vil bli splittet opp i flere fond slik Høyre foreslo før valget. Hun vil altså fortsette i samme spor som de rødgrønne som ikke så det som aktuelt å splitte fondet. Men var det bare Høyre som snakket om å dele oljefondet? Nei, det gjorde også FrP: http://www.aftenposten.no/okonomi/Oljefondet-kan-bli-splittet-med-ny-regjering-7266542.html Tror FrP og Siv Jensen at folk flest har korttidsminne? Hvorfor deler ikke regjeringen oljefondet når begge disse partiene tok til orde for det? Er det Venstre og Krf som hindrer dette eller har de blåblå erkjent at rødgrønn forvaltning var best likevel?

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det Venstre og Krf som hindrer dette eller har de blåblå erkjent at rødgrønn forvaltning var best likevel?

hun har en bratt læringskurve, Siv Jensen, og det skal vi være glade for

1

Fra linken i åpningsinnlegget sier Solvik Olsen at de gamlekonservative i Høyre er åpen for å diskutere tematikken, og han nærmest tar æren for ideen bak splittelse av oljefondet. "De andre følger nok etter bare de får tenkt seg om", virker det som han mener. Det fremkommer av linken at Krf også kunne tenke seg to fond til, så hva hindrer den nye regjeringen? Ingenting, den har bare funnet ut hva som er best. Det er ikke bare Siv Jensen som har en bratt læringskurve.

1

Siv Jensen sier at oljefondet ikke vil bli splittet opp i flere fond slik Høyre foreslo før valget

Siden jeg befinner meg langs veien, og dermed ikke får med meg alt som kommer i nyhetene, kunne du ha lagt ved en link til utgangspunktet ditt og?? Ikke bare den andre, som sier at FrP i sin tid luktet på splitte fondet??

Kan være greit å vite om Siv faktisk har sagt det du sier, eller om du tolker noe helt på viddene av hva hun faktisk sier!!

:)

1
EinarSalbu Fra linken i åpningsinnlegget sier Solvik Olsen at de gamlekonservative i Høyre er åpen for å diskutere tematikken, og han nærmest tar æren for ideen bak splittelse av oljefondet....

så hva hindrer den nye regjeringen?

Pål Haugerud, som er ekspedisjonssjef i Finansdepartementet og ansvarlig for eierskapet til oljefondet og oppfølgingen av Norges Bank Investment Management.

Antar at han enkelt og greit har fortalt at det er vanskelig nok å kontrollere en forvalter. At det å opprette flere organisasjoner stort sett ikke fører til annet enn at man multipliserer forvaltningskostnadene. At det er ingen empiri for å tro at flere forvaltere fører til bedre forvaltning. At det rett og slett ikke er noen god ide.

1

De har da vært helt klare på at de ville vurdere dette; at det kanskje ville skje; med mye bruk av ordet "om" i både FT og alle norske aviser som har skrevet om det..

Synd at det ikke ser ut som det blir noen forandring - men ingen krise uansett.

Personlig skulle jeg helst sett at oljefondet bevegde seg ut av aksjemarkedet. Altfor ustabilt over et 100-års perspektiv.

1
fargerik [sitat…] Vi må da forstå at FRP ikke har flertall ;-) Synd at de ikke fortalte det før valget.

Vi må da forstå at FRP ikke har flertall ;-)

Vel, med Krf som også kunne tenke seg en deling, så er det vel kanskje flertall, men jeg tenker nok at FrP og Høyre har funnet ut at de rødgrønnes løsning er best. Velkommen etter. Er det nå vi skal begynne å skrive mange innlegg om FrP og Høyre som hermer etter de rødgrønne?

1
pct_ De har da vært helt klare på at de ville vurdere dette; at det kanskje ville skje; med mye bruk av ordet "om" i både FT og alle norske aviser som har skrevet om det.. Synd at det i...

Personlig skulle jeg helst sett at oljefondet bevegde seg ut av aksjemarkedet. Altfor ustabilt over et 100-års perspektiv.

Enig i at den eksponeringen gir grunn til bekymring. Også i et langt kortere tidsperspektiv enn 100 år.

De bør redusere eksponeringen i all virksomhet som har gått ut på dato. F.eks. virksomhet basert på fossilt drivstoff og forbrenningsmotoren.

De bør fokusere på virksomhet som aldri går ut på dato. F.eks. produksjon av rein energi, mat, klær og (under tvil) våpen :)

1
fargerik [sitat…] SPU har ikke et 100- års perspektiv, men et evighetsperspektiv.

Det hjelper da ikke på bekymringen min mot aksjer det da :P

Evighetsperspektiv blir uansett tullete; ingenting varer evig.

Men det blir en tullete debatt - det er iallfall sikkert at målet er at fondet skal være i all forutsigbar framtid. Da mener jeg at aksjer er en dårlig tanke. Spesielt når man ikke tar aktivt eierskap og bare kjøper små prosenter av store selskaper her og der.

Men så ser jeg jo problemet; utenom statsobligasjoner og aksjer - hvor kan du sette sånne massive verdier og få avkastning?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...