Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er arveavgiftsfritaket en skattebombe?

Nei, da dette gjelder bare ved salg av næringsvirksomhet man har arvet, noe som for det første rammer de aller færreste (spesielt sett opp mot alle de som nå slipper den tidligere arveavgiften) og som videre heller ikke er spesielt urimelig eller urettferdig og således ikke kan defineres som skattebombe, da det nok er rimelig innenfor folks rettsoppfatning at ved salg av slik virksomhet må selger faktisk betale skatt.

1

Hvordan kan man nå best sikre seg etter at nye regler er innført?

De aller fleste - da altså 99% eller noe slikt - vil gjøre det smart i å vente til over nyttår.

Det er kun enkeltsaker hvor det lønner seg å gjøre det før året er omme. Det gjelder kun på utleieboliger, aksjer og næring - og der i noen saker.

Det letteste eksempelet blir vel at din mor kjøpte 1 aksje for 20 år siden. Da var den verdt kr 100 - nå er den verdt 2000. Om du venter til neste år må du ikke betale arveavgiften på 10% - men du må betale gevinstskatten på aksjen med din mors grunnlag. Da altså betale 27% gevinstskatt på 1900 i gevinst. Gjør du oppgjøret før året er over vil du bare måtte betale 10% arveavgift av 2000.

Men dette tar jo basis i at du faktisk vil selge; om du vil beholde aksjen/utleieboligen/næringen - så må du betale 0% i skatt neste år.

Det viktigste med denne skatteendringen er at ingen blir tvunget til å selge familiearven. Da det selvfølgelig ikke blir utløst noe skattekrav om gevinst før etter salget.

1

Er arveavgiftsfritaket en skattebombe?

Bøndene strever ikke bare med et "symboljorde" i Vestby om dagen, de tilpasser seg også nye skatteregler ved arv, og overfører gårdene til neste generasjon, nå før nyttår. Hegnar avslører hvorfor, og hvordan en av bøndenes skattefordeler antakelig forsvinner.

http://www.hegnar.no/okonomi/article748170.ece

1

Hvordan kan man nå best sikre seg etter at nye regler er innført? Hva mener du

Tja, skatten kan jo fjernes, mot at også avskrivninger fjernes.

Da blir det mere hyl enn i et grisefjøs.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...