Politikk - Norsk

Langveg

Norsk og svensk muslimdebatt

På mange måtar kan ein skjøna at svenske mediafolk vert uroa over den norske muslimdebatten. Einskildtilfelle og ein viss overrepresentasjon på kriminalstatistikken får mange nordmenn til å gå frontalt laus på muslimar. Faktum er at det store fleritalet er lovlydige og føyer seg etter dei lovene som gjeld i det landet dei bur. Svenskane ser på det som usakleg og nærast rasistisk å skulda muslimar generelt for ditt og datt. Det vore som å skulda jødar flest for å utnytta folk økonomisk av di det i si tid fanst mange pengefolk som tok ågerrenter blant dei. All kritikk av jødedom og jødar er tabu i Noreg, men det same gjeld ikkje muslimar og arabarar. Krav om forbod mot omskjering av gutar spakna snøgt då ein oppdaga at også det mosaiske trossamfunnet var imot eit slikt forbod. Hadde muslimar vori aleine om det, ville forbodet ha komi ganske snøgt.

Forbod mot rasismefarga og fordomsfulle ytringar fører berre til at motsetnadene og rasismen vert endå kraftigare. Svenskane har problem med vald i muslimdominerte sovebyar og er livredde for å pirka borti ei mogleg kruttønne. Dessutan står ikkje-etniske svenskar mykje sterkare i samfunnet og syner at full integrering er mogleg for store delar. Trur også svenskopplæringa er betre og meir effektiv i Sverige enn norskopplæringa for utlendingar i Noreg.

Alle dei som går frontalt ut mot muslimar, bør tenkja seg om. Dei brukar ein alt for grov kam.

4
55 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det vore som å skulda jødar flest for å utnytta folk økonomisk

Jeg tror ikke Sverige skal snakke så veldig høyt om jøder. Jøder fra mange steder i Sverige har måttet flytte nettopp på grunn av muslimer.

Svenskene var også nøytrale under krigen som førte til drap på utrolig mange jøder.

Kanskje de skal være litt forsiktige med sammenligningene sine.

Jeg ser TS skriver at de fleste muslimer følger loven. Det er jo ikke poenget. Poenget er at langt flere muslimer og ikkevestlige er kriminelle enn etniske nordmenn. Det er et faktum man ikke kan late som ikke er virkelighet.

1
WernerVonBraun [sitat…] Jeg tror ikke Sverige skal snakke så veldig høyt om jøder. Jøder fra mange steder i Sverige har måttet flytte nettopp på grunn av muslimer. Svenskene var også nøytrale und...

Jeg ser TS skriver at de fleste muslimer følger loven. Det er jo ikke poenget. Poenget er at langt flere muslimer og ikkevestlige er kriminelle enn etniske nordmenn. Det er et faktum man ikke kan late som ikke er virkelighet.

Om 98% av grannane dine er skikkelege folk og muslimar og 2% bryt lova, er det då rimeleg at religiøs tilknytning og etnisitet vert gjort til eit hovudpoeng? Same haldninga hadde ein i si tid til nordlendingar og samar i Oslo. Mange ville ikkje leiga ut til nordlendingar. "Dei" skulle vera mindre pålitande enn skikkelege folk.

1
Langveg [sitat…] Om 98% av grannane dine er skikkelege folk og muslimar og 2% bryt lova, er det då rimeleg at religiøs tilknytning og etnisitet vert gjort til eit hovudpoeng? Same haldning...

Om 98% av grannane dine er skikkelege folk og muslimar og 2% bryt lova, er det då rimeleg at religiøs tilknytning og etnisitet vert gjort til eit hovudpoeng?

Poenget er at når man ser på fengslene, når man ser på overfallsvoldtekter og ran så ser man at ikkevestlige står for utrolig mye av dette. Med tanke på hvor få de er i forhold til nordmenn så er de veldig overrepresenterte. Da kan man late som om dette i ikke er et problem slik som Sverige eller så kan man prøve å løse det/takle det.

Man må som kjent først innrømme at man har et problem og da er halvparten løst. Sverige har "ikke problemer" og derfor har steder som Malmø blitt en ghetto. Et sted som ikke er trygt.

Slike tilstander ønsker jeg ikke å se i Norge og jeg ønsker at vi skal kunne kalle en spade en spade. Dessverre så er eneste løsning på dette å stoppe innvandringen. La oss gjøre et prosjekt. Norge stopper innvandringen mens Sverige fortsetter slik som de gjør nå. Så venter vi i 50 år og ser hvilket land som det går best med.

1
WernerVonBraun [sitat…] Poenget er at når man ser på fengslene, når man ser på overfallsvoldtekter og ran så ser man at ikkevestlige står for utrolig mye av dette. Med tanke på hvor få de er i fo...

Du har aldri spurt deg sjølv om du kan henda gjer problemet langt større enn det er? Vil hevda at så vel Noreg som Sverige er trygge samfunn for folk flest. Kriminalitet i Oslo er t.d. gått ned dei siste åra. Drapsstatistikken er stort sett stabil.

1
Langveg Du har aldri spurt deg sjølv om du kan henda gjer problemet langt større enn det er? Vil hevda at så vel Noreg som Sverige er trygge samfunn for folk flest. Kriminalitet i Oslo er...

Du har aldri spurt deg sjølv om du kan henda gjer problemet langt større enn det er?

Problemet er stort. Problemene er også store i Sverige, men dere er for redde for å påpeke hva roten til dette problemet er. Dere vil heller skylde på dere selv, at dere har for mye fremmedfrykt, at dere ikke "gjør nok" for innvandrerne deres og derfor blir Svensk ungdom ranet av innvandrere, svenske jenter blir voldtatt av muslimske menn osv.

I Norge gjør vi forsøk på å belyse problemenes grunn. Det er i alle fall et steg på vei mot en løsning. I Sverige sitter dere på gjerdet å venter på at ting skal bli bedre.

1
Langveg Du har aldri spurt deg sjølv om du kan henda gjer problemet langt større enn det er? Vil hevda at så vel Noreg som Sverige er trygge samfunn for folk flest. Kriminalitet i Oslo er...

Vil hevda at så vel Noreg som Sverige er trygge samfunn for folk flest.

Stedene i både Norge og Sverige hvor det er mest kriminalitet som ran, overfallsvoldtekter og vold er stedene hvor det bor flest ikkevestlige. Det vet dere og det vet vi. Sverige er hakket verre enn Norge selv om dere later som om dere har full kontroll.

1

Krav om forbod mot omskjering av gutar spakna snøgt då ein oppdaga at også det mosaiske trossamfunnet var imot eit slikt forbod.

Hva? hvem? Jeg er fortsatt like engasjert for et forbud, og ser at jeg ikke er alene om det. Er for eksempel ikke så lenge siden sist barneombudet uttalte seg for et forbud, og vil si debatten har pågått friskt i mediene også etter at det ble advart mot at jøder ble fordrevet fra riket om man innførte forbud.

1
WernerVonBraun [sitat…] Stedene i både Norge og Sverige hvor det er mest kriminalitet som ran, overfallsvoldtekter og vold er stedene hvor det bor flest ikkevestlige. Det vet dere og det vet vi....

Når den heilt dominerande delen av muslimar ikkje gjer kriminelle handlingar - Tilhøvet er kan henda som 0,5 til 100 -, er det eit stivt stykkje å hevda at årsaka til kriminell åtferd er religion og etnisk bakgrunn. Årdalsdrapa hang saman med mannens situasjon, ikkje hans religion - dessutan er han visst kristen. Svenskane har rett i å meina at etnisitet og religion ikkje er noko viktig moment. Det viktige er den sosiale, økonomiske og psykiske situasjonen individet er i. Kjønn og alder er langt viktigare indikasjonar enn religion/etnisitet om ein først skal gå etter sekundære indikasjonar. Men menn flest og ungdomar flest gjer ikkje kriminelle handlingar, slik at årsaka må ein leita etter i heilt andre tilhøve.

1

Overrepresentasjon medfører ikke rett til diskriminering. Liberalisme 101.

Kollektivistjævlene vil aldri lære!

1

Alle svenske turister og media som kommer til Norge får besøke Groruddalen og Stovner først så skjønner de at muslimene er godt integrert i Norge og trives såpass mye at etniske Nordmenn flytter ut.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...