Politikk - Norsk

nostalgikern

Snubletråd om gamle tenner ?...

Man kan jo saktens lure på hvorfor forrige regjering ikke innførte denne ordningen med gratis tannsjekk av de over 75 år før nå et par-tre måneder før valget. De hadde vel hatt anledning før, hvis dette var så viktig for dem, som det nå later til når ordninga blir opphevet av den nye regjering. Mye kritikk over dette, og egentlig virker det jo smålig det regjeringen her gjør, må innrømme det. (Men eksempelvis KrF gikk jo imot at ekstra oljepenger kunne brukes for å dekke opp for deres omsorg for herskerklassene og lederne i u-land, som jo også får/forsyner seg mer eller mindre av de milde gaver fra nord, som kjent, så bl.a. derfor begynte jo regjeringen å lete med lys og lykte etter innsparingstiltak på andre områder). Men det sies fra regjeringshold at det skal gis større bevilgninger til andre "tann-grupper" i stedet.

Gjett om det ikke dreier seg om mer til de narkomane da, Ernas virkelige kjæledegger, de må få kan du skjønne. Så får det være som det vil med gamle slitere som har vært så dumme at de er blitt gamle (og kanskje sågar stelt seg slik at de er minstepensjonister også osv.). Oljerikdommen er ikke for den eldre generasjon helst, den skal helst gå til "de noe yngre"..., og særlig hvis de er helt tannløse, ble det opplyst.

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Mye kritikk over dette, og egentlig virker det jo smålig det regjeringen her gjør, må innrømme det.

Det er jo ikke rakettvitenskap dette. Regjeringen prioriterte annerledes enn den rødgrønne. F.eks fikk Thon og Røkke ca 10 millioner hver i skattelette i forhold til de rødgrønnes forslag til statsbudsjett.

1

Dette må vel kunne kalles en tanntråd ;-)

En snubletråd vil jeg imidlertid ikke kalle det, så lenge det er allerede eksisterende ordning som avvikles. Noe som var en del av budsjettet for 2013 og ikke budsjettet for neste år.

2

Man kan jo saktens lure på hvorfor forrige regjering ikke innførte denne ordningen med gratis tannsjekk av de over 75 år før nå et par-tre måneder før valget.

Det ble vedtatt i budsjettet for 2013 i 2012, og da var det vel ingen som visste hvem som fikk regjeringsmakt i 2013. Tror du det hadde blitt fjernet om de rødgrønne hadde fortsatt?

1
VenstreVingen [sitat…] Det er jo ikke rakettvitenskap dette. Regjeringen prioriterte annerledes enn den rødgrønne. F.eks fikk Thon og Røkke ca 10 millioner hver i skattelette i forhold til de rø...

Når bedriftene får skattelettelser, kan vi si det er eierne som får lettelsene. Dette gjelder både de lettelsene som ble gitt av de rødgrønne og de lettelser som gis av dagens regjering.

Lettelsene gis fordi deler av næringslivet møter vanskeligere tider.

1
onyx Når bedriftene får skattelettelser, kan vi si det er eierne som får lettelsene. Dette gjelder både de lettelsene som ble gitt av de rødgrønne og de lettelser som gis av dagens regj...

Nei, det er ikke bedriftene som betaler formueskatt. Formueskatten er en del av personbeskatningen - det er ikke selskapsskatten.

Skatteprofilen til Regjeringsalternativene er ganske forskjellige, slik de blåblå sitt forslag dokumenterte. Her er en grei graf som viser utviklingen i skattebyrde som andel av bruttoinntekt. Reverseringen begynner allerede 1. januar.

1

Man kan jo saktens lure på hvorfor forrige regjering ikke innførte denne ordningen med gratis tannsjekk av de over 75 år før nå et par-tre måneder før valget.

TS har snublet i egne bein

1
VenstreVingen [sitat…] Nei, det gjør de ikke.

Norsk Industri Brev av 10.2013 Til Finanskomiteen…. For norske investorer er formuesskatten er et stort hinder for nye

investeringer i produksjonsutstyr, fordi arbeidende kapital beskattes svært hardt for mange

norske eiere. Den særnorske skatten på industriens maskiner ved at dette i flere kommuner tolkes

inn i grunnlaget for eiendomsskatten, er også et eksempel på beskatning av arbeidende kapital….

http://www.norskindustri.no/Documents/Finanskomiteen_statsbudsjett_2014.pdf

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...