Politikk - Norsk

Slettet-3SQX9W

Hasjlanger fikk 17 år i fengsel.

Hasj er tydeligvis ikke noe som skal legaliseres, tvert imot, hasj skal straffes med lang tid i fengsel.

Nå er det på tid at brukere av hasj også får straff som står i forhold til han som fikk 17 år.

Bruk av hasj bør føre til null rett å inneha førerkort.

Bruk av hasj bør føre til minimum bot på kr 5000,-, og ved gjentagelse fengsel i inntil 5 år.

Det er ikke rett at kun langer skal idømmes straff, bruker har også ansvar og bør derfor også dømmes hardt.

Narkotika er ett av samfunnets største problemer idag, og bør derfor straffes hardt.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10137133

1
99 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Narkotika er ett av samfunnets største problemer idag, og bør derfor straffes hardt.

Helt feil. Det er fortsatt alkohol som troner øverst på problemer samfunnet står ovenfor når det kommer til rusmidler.

Ellers, godt forsøk.

2

Nå er det på tid at brukere av hasj også får straff som står i forhold til han som fikk 17 år.

Du mener det er greit at en offerløs handling, altså bruk av rusmidler skal straffes hardere enn vold, mord, ran og voldtekt?

1

Hvordan man kan få 17 år for å selge et svakere stoff enn alkohol til voksne mennesker; samtidig som man vet at folk som voldtar 9-åringer får såvidt et år?

Hvor er rettferdigheten..?

2

Ikke akkurat noen vanlig hasjsak dette, han er også dømt for inndragelse av 15 millioner kroner står det.

Heldigvis så bryr ikke politiet seg om oss vanlige hasjrøykere, så jeg bekymrer meg i hvertfall ikke.

Og når det gjelder den siste setningen din, så må jeg være ening med fiskespill, narkotika er ikke samfunnets største problem, der topper alkohol, men det er det mange som ikke vil ta til seg, selv om fakta taler de i mot.

1
Slettet-3SQX9W [sitat…] Det vil nok bli tøffere tider for hasjbrukere nå som vi har en regjering som vil bekjempe narkotika.

Tviler jeg sterkt på, verden over blir cannabis politikken mer liberal, selv i USA hvor de generelt har vært ekstremt strenge.

Desto mer forskning som blir gjort og desto mer fakta vi får fra erfaring fra andre land som har løsnet litt på lovene, desto større er sjansen for at vi også løsner litt på lovene.

1

Tja:

Om bruk straffes, vil jo markedet bli mindre. Og prisene vil synke!Og om innførsel og salg straffes mildere, vil jo tilbudet øke, og prisene gå ned!

Og da vil jo ikke narko-baronene kunne tjene så godt som de gjør nå. Det ville rett og slett bli vanskeligere å tjene seg rik på dop-salg!

Og det vil jo tydeligvis ikke våre myndigheter ha noe av...

1

Narkotika er ett av samfunnets største problemer idag, og bør derfor straffes hardt.

Alle rusmidler bør straffes om dette er utgangspunktet ditt, og strafferammer bør rangeres ut ifra hvor problematisk rusen er for samfunnet, om du vil ha noe hold i resonnementet. Alkohol f.eks., må slås ned på hardere enn cannabis, fordi det i tillegg til selve helsefaren også utgjør en betydelig fare for omgivelsene til de(n) berusede.

Straff for rus er jeg prinsipielt imot, men om vi først skal ha det på grunn av hensyn til samfunssskade, skal vi faen ikke en en hel haug med farlige, samfunnsskadelige rusmisbrukere som går fritt, når hele argumentet bak lovgivningen var samfunnsskadeligheten. Smutthull som spesifikt går inn for å legitimere å misbruke ett rusmiddel i et ellers rusfritt samfunn er moralsk forkastelig.

Som nevnt tidligere, folk som er mot all rus, kudos til dem. Folk som er for retten til misbruk av en spesifikk rusgift og samtidig imot all annen kan dra til helvete.

2

Bruk av hasj bør føre til null rett å inneha førerkort.

vil du ha de samme regler for de som drikker alkohol?

1

Hasj er tydeligvis ikke noe som skal legaliseres

Du glemte å si at det er den største hasjsaken i Norges historie. Liten detalj du hoppet over der.

Nesten 1 tonn med hasj. Er ikke akkurat noen gram i lomma dette.

1
pct_ Hvordan man kan få 17 år for å selge et svakere stoff enn alkohol til voksne mennesker; samtidig som man vet at folk som voldtar 9-åringer får såvidt et år? Hvor er rettferdigheten...

Leste du overhodet artikkelen? Straffen ble gitt til den personen som anses som hovedmann i et nettverk; man regnet med at det var snakk om minst 1.1 tonn hasj.

Dette var med andre ord ikke han som står på gatehjørnet og langer noen få gram, men en såkalt "storfisk".

Man kan mene hva man vil om forbudet mot hasj, men det er fortsatt forbudt å omsette det og her er det snakk om storomsetning. I ditt hode er det altså greit å drive det stort med ulovlige varer - "bare fordi det er hasj"?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...