Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er hysteriske tiltak fra borgerlige politikere i Oslo, som skal demonstrere handlekraft. Det er flaut å være vitne til at antatt voksne folk lar seg gripe av panikk på den måten.

Politiet har allerede tatt flesteparten av barneranerne, og satt igang tiltak i samarbeid med barnevern, foreldre, skoler og diverse fagetater.

Politiet kan dette. De borgerlige politikerne i Oslo kan det ikke. De raver rundt i populistisk hysteri, mer opptatt av å finne noen å skylde på, enn å treffe rasjonelle tiltak.

Det blir en politioppgave å roe dem ned. Slikt skulle ikke være nødvendig tidsbruk for politiet. Politiet har nok å gjøre. De burde ikke behøve å roe ned borgerlige politikere ute av balanse.

1
Geirijo Dette er hysteriske tiltak fra borgerlige politikere i Oslo, som skal demonstrere handlekraft. Det er flaut å være vitne til at antatt voksne folk lar seg gripe av panikk på den må...

Politiet har allerede tatt flesteparten av barneranerne, og satt igang tiltak i samarbeid med barnevern, foreldre, skoler og diverse fagetater. De kan dette

Det er ikke så mye de får gjort. http://www.osloby.no/nyheter/krim/--Barneranerne-faller-mellom-to-stoler-7252744.html

1
Geirijo De får eksponert hva politikerne virkelig bør ta tak i. De får finne en stol til å sette mellom de to stolene, slik at barneranerne ikke faller mellom to stoler. Det vil hjelpe mer...

De får finne en stol til å sette mellom de to stolene, slik at barneranerne ikke faller mellom to stoler.

Det er jo bare å gjøre fengselstolen større, de vet hva de gjør og skal selvsagt straffes som voksne. Og vi må få opp strafferammen på ran, slik at de ikke er på gata igjen etter noen måneder.

1
Grillpatrioten Oslo er allerede en trygg by.

For folk flest er den nok det. Men det synes som om Oslo er full av paranoide islamofobe som ser spøkelser på hvert gatehjørne.

De får ta seg en tur ut av byen og oppleve litt sus i trær og fuglekvitter. Det kan virke beroligende å se at hverken Norge eller verden har gått i hundene.

1

Geir siden du veit bedre enn politikkerne, så kan vell du komme fram med løsningen på ransbølgen i Oslo ?..

1
GoingKronos [sitat…] Det er jo bare å gjøre fengselstolen større, de vet hva de gjør og skal selvsagt straffes som voksne. Og vi må få opp strafferammen på ran, slik at de ikke er på gata igje...

Jada, jada. Jeg har skjønt at Frp mener at fengsel og straff er svaret på alt. De får bygge om et par skoler til ungdomsfengsler og se om det blir mindre kriminalitet av det.

Forskningen viser dog at fengsling og straff for barn og ungdom har motsatt effekt av hva Frp tror. Det sørger kun for at majoriteten av dem blir kronisk kriminelle.

Det finnes alternativer som får majoriteten på rett kjøl igjen i løpet av kort tid. Jeg foretrekker de alternativene.

1

Men hva er straffen for ran i Norge ? Ser i avisene at en drapsmann nå fikk litt over et år og en hasjlanger 17 år.

1

Det blir sagt her at fengsling og straff har motsatt effekt . Er det sikkert det da. Det er ihvertfall lite fyllekjøring i Malaysia, og det har nok med strafferammen å gjøre.

1
xrated Geir siden du veit bedre enn politikkerne, så kan vell du komme fram med løsningen på ransbølgen i Oslo ?..

Det har jeg alt gjort i en annen tråd.

Barne og ungdomsgjenger av denne typen oppstår på skolene. Det hører inn under arbeidet med mobbing i skolen.

Sørg for at skolene har ansatte som har nettopp dette som sin oppgave. Å spotte kimen til gjengene som oppstår i skolen.

Ta tak i individer som viser avvik på tidligst mulig stadium. I Finnland har de alt den løsningen. Og den fungerer glimrende.

Men det betyr flere offentlige ansatte. Og slikt ser Frp på som byråkrati. Det er jo fy fy og skal kuttes.

Jeg får minne Frpére om at fengsel og straff krever mye byråkrati. Kutt litt der og sett ressursene inn i skolen. Det kan fungere.

1
deleted287273

Hva menere dere? Er det en politioppgave eller kommunal oppgave å hindre ran?

Det er begge sin oppgave. Mer synlig politi i gatene og mer forebyggende arbeid i kommunal regi. Samt mer bruk av anstalter og ungdomsfengsler for de kroniske gjengangerne.

1
deleted287273 [sitat…] Det er begge sin oppgave. Mer synlig politi i gatene og mer forebyggende arbeid i kommunal regi. Samt mer bruk av anstalter og ungdomsfengsler for de kroniske gjengangerne...

Bla, bla. Samme regle fra Frp. Alt kan løses med mer politi og fengsel. Til tross for at forskningen viser at fengsel skaper kronisk kriminelle. Spesielt av ungdom og barn i fengsel og anstalter.

Prøv med mer innsats i skolen. Flytt ressurser fra politi og fengselsvesen og anstalter, om nødvendig. Det vil garantert gi mer effekt.

Prøv å bruk hue istedet for hysteri. Prøv å ta fra de rike og bruk mer på skolen. Det er noe av det beste forslaget jeg har :)

1
Geirijo [sitat…] Du kan Google selv. Jeg er lei av dette evindelige maset om dokumentasjon på selvfølgeligheter og alment kjente fakta.

Jeg er lei av dette evindelige maset om dokumentasjon på selvfølgeligheter og alment kjente fakta.

Selvom det foregår oppe i hodet ditt så er det ikke allment kjente fakta. Og når du later som du har satt deg inn i det og prøver deg å slike billige triks så bør du hvertfall hoste opp kilder på dine påstander.

1
Geirijo Det har jeg alt gjort i en annen tråd. Barne og ungdomsgjenger av denne typen oppstår på skolene. Det hører inn under arbeidet med mobbing i skolen. Sørg for at skolene har ansatte...
deleted287273

Barne og ungdomsgjenger av denne typen oppstår på skolene. Det hører inn under arbeidet med mobbing i skolen. Sørg for at skolene har ansatte som har nettopp dette som sin oppgave. Å spotte kimen til gjengene som oppstår i skolen. Ta tak i individer som viser avvik på tidligst mulig stadium. I Finnland har de alt den løsningen. Og den fungerer glimrende. Men det betyr flere offentlige ansatte. Og slikt ser Frp på som byråkrati. Det er jo fy fy og skal kuttes.

Det forebyggende arbeidet drives allerede i ganske stor skala i Osloskolen. Det tok sin tid før politikerne ville innse at det må settes inn ekstraordinære tiltak i bla. Groruddalen, men de har i hvert fall skjønt at det holder ikke å avholde møter med PPT og barnevernet lengre. En bør nok prøve andre veier også.

Flere skoler har en fast politikontakt som er innom flere ganger i uken. Dette gir ofte god effekt.

1
Geirijo Dette er hysteriske tiltak fra borgerlige politikere i Oslo, som skal demonstrere handlekraft. Det er flaut å være vitne til at antatt voksne folk lar seg gripe av panikk på den må...

Dette er hysteriske tiltak fra borgerlige politikere i Oslo, som skal demonstrere handlekraft. Det er flaut å være vitne til at antatt voksne folk lar seg gripe av panikk på den måten. Politiet har allerede tatt flesteparten av barneranerne, og satt igang tiltak i samarbeid med barnevern, foreldre, skoler og diverse fagetater.

Ja, hele denne saken er like opphauset som "rasismen" i dette landet som SV lederen gjorde til en ekstrem overordnet sak. Vi får håpe at denne rasismepsykosen ikke fører til samme hysteriske tiltak som disse få ranene har gjort. Det beste er å ikke skrive eller nevne disse ranene ettersom det kan generere rasisme og føre til nazisme og holocaust.

Det aller beste er å la disse ranene gå over av seg selv på samme måte man bør la dette opphausede rasismehysteriet forsvinne ved å ignorere det.

1

Disse ranene dreier seg mest om mobiltelefoner. Kanskje myndighetene burde erstatte dem. Det blir jo ikke store summen. 3 Iphoner hver dag ?

1

Myndighetene kan kjøpe dem brukt i innvandrebutikken hvor ranerne selger dem og så blir det resirkulering også, bra for miljøet!

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...