Politikk - Norsk

liftmann

politikerne bør patruljere gatene om kvelden og na

Kanskje våre politikere bør ta mer ansvar og jobbe frivillig som for eksempel natteravner på kveld og natt. Så får de oppleve konsekvensen av sin politikk og sjans til å rydde opp . Dette bør de gjøre minst til sammen 7 kvelder i mnd uten mulighet for fritak.

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje våre politikere bør ta mer ansvar

Det beste ansvaret politikerne kan ta er å bevilge nok til politi, fengsel og rettsvesen

1

Jeg tviler paa at mangel paa midler er politiets stoerste problem. I stedet tipper jeg ledelse, organisasjonsstruktur, og ressursbruk. Som traadstarter alluderer til, mangler vi politifolk i gatene. Patruljerende politi er ikke en del av Oslos bybilde.

3

Jeg synes det skulle vert mer fokus på hva man gjøre med ranerne. Politiet har en umulig oppgave med å arrestere de samme hele tiden fordi de slipper løs så raskt.

1
JohnBlack Jeg tviler paa at mangel paa midler er politiets stoerste problem. I stedet tipper jeg ledelse, organisasjonsstruktur, og ressursbruk. Som traadstarter alluderer til, mangler vi po...

Jeg er enig i at mye kan forbedres med prioriteringer, organisasjon, ressursbruk og ledelse.

Men det er likevel slik at vi i Norge har få politimenn pr. innbygger, samt at vi ikke har noe politi-light.

Jeg tror mye kunne vært bedret med lokalt politi som har svært begrensede oppgaver og et nasjonalt politi. Et ordenspoliti og et etterforskningspoliti, mao.

1
Luskelarsen Jeg synes det skulle vert mer fokus på hva man gjøre med ranerne. Politiet har en umulig oppgave med å arrestere de samme hele tiden fordi de slipper løs så raskt.

Debatten igår klargjorde jo dette problemet; for å varetektsfengsle en raner må man idag slippe løs en annen.

Er personen under 18 så får vi ikke personen ut av sirkulasjon, selv om dette er en som fortsetter å bli tatt fra ran. Da altså om raneren ikke er i Bergen og at en av de to plassene er ledige.

Hadia Tajik var overraskende svak igår - ganske provoserende hvordan hun prøvde å legge skylden over på den nye regjeringen, mens hennes parti har styrt landet de siste 8 årene. En politiker som vanligvis imponerer med taleevne - skuffende.

1

Politikere er ikke politi. Men de vet at politiet ikke har kontroll. Politiet trenger fornyelse av sin manglende styring. De trenger også flere politifolk i gatene. Alle politstudenter som blir utdannet bør komme rett i jobb som patruljerende politi. Da vil også politiet trenger mere penger.

Politimesternen på debatten i går, visste ikke hvor mange uniformerte som patruljerte i Oslo en torsdags kveld. Kanskje han visste det, men ikke ville avsløre antallet, da det er alt for få?

1
BreckRoad2 [sitat…] Det beste ansvaret politikerne kan ta er å bevilge nok til politi, fengsel og rettsvesen

Politiet har vel en pensjonsalder på 57 år, altså mye lavere enn oss vanlige dødelige. Hva om pensjonsalderen ble satt opp til 62 år, og så kunne man gjøre papirarbeid på stasjonen de siste årene slik at de unge, spreke kunne vært ute i gatene og gjort politijobben istedet for å sitte nedlesset i papirarbeid halve arbeidsdagen?

1
Harald_Jan Dette er også riktig. Men hvorfor ikke la kommunen ansette politi i et eget politikorps? I Spania har vi et lokalt polti, hvorfor ikke det samme i Oslo? Og andre storbyer?

Dette er også riktig. Men hvorfor ikke la kommunen ansette politi i et eget politikorps?

Det kan være mulig. Men vil kommunene bli tilført midler til dette?

Nå må jo alle kommuner opprette masse helsefaglig kompetanse, fordi sykehus ikke lenger skal ferdigbehandle pasienter, men flytte og bygge opp kompetansen i 400+ kommuner (noe man for ca 20 år siden fant ut var dumt).

Jeg er ikke tilhenger av lokal oppbygging av fagkunnskap.

Effektivisert politi, fengselsvesen (1,8 fange pr ansatt) og domstoler. Gi nok resurser.

1

Mye ressurser og plasser kunne vært frigjort om man delegerte bort fra narkotika og over til kriminalitet som faktisk skader en uskyldig tredjepart.

2
Rhabagatz Jeg er enig i at mye kan forbedres med prioriteringer, organisasjon, ressursbruk og ledelse. Men det er likevel slik at vi i Norge har få politimenn pr. innbygger, samt at vi ikke...

Politiets Fellesforbund, med god hjelp fra media, har dreid diskusjonen om politiet til aa nesten utelukkende handle om mangel paa bevilgninger. Det er lurt, hvis poenget er aa lede oppmerksomheten bort fra alt som er politiets egen skyld, og ikke Stortingets.

Naar det er all grunn til aa betvile hensiktsmessigheten i politiets organisasjon og ledelse, blir det aa bevilge mer penger feil ende aa starte i, slik jeg ser. Betydelig oekte tilfoersler under de roedgroenne uten synlige resultater i den operative tjenesten, er paafallende.

De fleste er enige om at politiet ikke klarer aa levere i henhold til samfunnets forventninger. Da er det sterkt beklagelig at hverken politikere, fagfolk, eller politiet selv synes aa sitte paa loesningen. Det prates mye, og alle virker aa vaere enige om at det er mye som ikke holder maal, men saa langt har jeg ikke engang sett omrisset av en plan. Bekymringsverdig, for aa si det mildt.

Et stadig tilbakevendende spoersmaal i mitt hode er hvorfor vi i Norge faar til saa lite naar vi har saa mye. Det er selvfoelgelig ikke sant, men paa flere omraader har vi virkelig ingen grunn til aa slaa oss paa brystet. Med vaart utgangspunkt, knirker og knarker det rett og slett for mye.

1

det hele var ment som kritikk til politikerne og ikke politiet.De kan ikke bære noen skyld.

Kanskje en illustrasjon er nødvendig?

Hvis en politimann i tjeneste bulker en parkert bil og stikker av vil han miste jobben.

Ingenting skjedde med statsministeren dom liksom er landets overhode. Politikerne må ta ansvar for sine handlinger.

1

Det er vil alltid være et problem at politikerne er nærmest sine egne byråkrater som selv er nærmest neste ledd av byråkrater og om man går ned noen ledd med såkalt ledelse og administrasjon så finner man de som faktisk står og utfører jobben.

Problemet i dag er at for hver ansatt som tar et spadetak i det offentlige så skal det fylles ut fire skjema, ett til hver ledd i byråkratiskjeden over. Samtidig skal byråkratiet over måle spaden, hullet som ble laget og instruere den som spadde hvordan han kan spa bedre neste gang så det offentlige ikke taper penger.

Til slutt sendes graveren på kurs. Ikke for å lære å grave, men for å lære å bli bedre til å følge målene som blir satt opp og flinkere til å dokumentere spadetakene som tas.

Alt dette er selvfølgelig for at vi som velgere skal føle oss trygg på at alt er målt, styrt og detaljstyrt slik at ikke graveren går rundt og ikke gjør jobben sin. At det må ansettes fire stykk for å sjekke om han gjør jobben sin som koster mer enn om han bare gjorde jobben sin uten å bli sjekket stilles det ingen spørsmål ved.

Til slutt innser man at graveren har blitt for dyr i drift og for lite effektiv fordi han nesten aldri graver og skal alltid på kurs for å få gravekompetanse. I tillegg er han ikke flink nok til å si hva han gjør og når han gjør det på skjemaene han får. Totalkostnaden for gravingen er også for høy fordi så mange må passe på at han graver.

Løsningen da er selvsagt at det mer effektive private skal overta, og da snakkes det selvsagt varmt om at man ikke må byråkratisere arbeidet deres og å plage dem med overbyråkratisering.

Resultatet av dette har vi sett i Oslo noen ganger hvor man må gjennom rundt fire forskjellige etater og kommunale selskaper bare for å skifte ei lyspære i en barnehage eller ta ut et sete av en buss, og til slutt tar det private over og pengene går ut men merkelig nok gjør de ingenting fordi alle og ingen har ansvaret samtidig.

Politikerne har i takt med landets velstand mistet fullstendig bakkekontakten og forstår ikke, sammen med mange andre med akademiske grader og evne og trang til å uttrykke seg i riksavisene, at det hjelper ikke om det er 14 administratorer og byråkrater som har ansvar for søppelhåndtering når det er kun én person som faktisk går og henter søpla og håndterer den.

1
JohnBlack Jeg tviler paa at mangel paa midler er politiets stoerste problem. I stedet tipper jeg ledelse, organisasjonsstruktur, og ressursbruk. Som traadstarter alluderer til, mangler vi po...

Jeg tviler paa at mangel paa midler er politiets stoerste problem.

Det største problemet er jo at mesteparten av kriminaliteten ikke skjer mellom ni og fire på ukedagene. Hvis vi kunne få dreid kriminaliteten inn i ordnede arbeidsforhold hadde vi hatt flere resurser å møte den med.

Her må forbryterene og deres organisasjoner ta ansvar,

1
Hollobollo Det er vil alltid være et problem at politikerne er nærmest sine egne byråkrater som selv er nærmest neste ledd av byråkrater og om man går ned noen ledd med såkalt ledelse og admi...

Jeg orker ikke å skrive så lange innlegg. Jeg har selv driftet kritisk infrastruktur i hovedstaden i over 30 år.Fra kommunalt ansatt med plan og orden til privat ansatt med rot og kaos. Jeg fikk gjort mer som kommunal ansatt og byen fikk mer for pengene.

Som privat med halve staben og flere oppgaver fikk vi aldri tid til å gjøre en sikker fullgod jobb.Forfallet startet og det vil aldri stoppe.

Eneste fordelen at det var ingen grense for hvor mye vi kunne jukse med timer og hvor mye vi kunne jobbe.Ingen hadde kontroll. De som jukset mest "gjorde"liksom mest og ble belønnet med høyere lønn. Jeg prøvde ærlighet og ble straffet på lønn. Valgte da og slutte så fort jeg kunne ta ut AFP. Norges største everks entreprenør er råtten og korrupt over hele ledelsen. Inkompetansen er så tydelig i ledelsen at de angriper alle som våger å komme med kritikk.

1
WernerVonBraun [sitat…] Det kan jeg love deg at det er.

Jeg er enig i at politiets oekonomiske rammer boer oeke i aarene som kommer. Men 22.7, ransboelger, manglende respons, og lav oppklaringsprosent, for aa nevne det viktigste, tegner et bilde av et politi som ikke er skikket til aa oppfylle de kravene som et moderne samfunn stiller. Jeg mener det blir for enkelt aa skylde paa kronisk underfinansiering. Som sagt, har politibudsjettet oekt de siste aarene, men den operative tjenesten har sett lite av disse pengene. Siden 2011 er det ogsaa kommet bekymringsmeldinger om at de anbefalingene som ble gitt av blant andre Gjoerv-kommisjonen, saa langt ikke er blitt forsoekt fulgt opp av politiet. Alt dette regelrett synger ordet "ledelsesproblem".

Jeg tror en totalrenovering maa komme foer de store pengeoverfoeringene. Det synes aa vaere den mest fornuftige rekkefoelgen. Foerst naar vi har faatt den ledelsen, organiseringen, og prioritetsrekkefoelgen vi oensker, vet vi ogsaa hvilke summer som trengs.

Og for aa unngaa misforstaaelser, foreslaar jeg paa ingen maate at nye pengeoverfoeringer fryses. Men jeg kritiserer det jeg oppfatter som et overdrevent fokus paa penger. Den enkleste loesningen som finnes er mer penger, og mer penger er det enkleste som finnes for Norge aa oppdrive. Det er en daarlig kombinasjon.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...