Politikk - Norsk

Slettet-DT9T0G

Mobberen må bytte skole

Endelig er vi kvitt det sosialistiske åket med SV i førersetet for utdanningsdepartementet, Omsider har vi politikere som har forstått at det er mobberne som er problemet og som derfor må vike plassen når det er ungdom som mobber uskyldige ofre. Med SV har vi nå i åtte år forstått oss i hjel på mobberens premisser. Takk og lov at det finnes politikere som har vurderingsevnen intakt og som ikke bare går på autopilot på mobberens premisser. Leve den sunne fornuften. Nå har vi fått heldigvis politikere som har begynt å kreve av dagens ungdom i stedet for å bare stryke taperne med hårene.

1
102 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

SV var mobbernes store beskytter, det var tydeligvis ikke de som ble mobbet som ble mest tatt hensyn til der, - de fikk klare seg som best de kunne andre steder, og mobberne fikk bare fortsette som før...

1
CaptnObvious Nei, egentlig ikke. Jeg får bare ta ditt ord på det.
Slettet-DT9T0G

Det kan du trygt gjøre Captain.

Jeg siterer fra dagens VG nederst H del på s. 23: Regjeringen har forpliktet seg til at det er mobberen som skal flyttes til en annen skole dersom det ikke finnes andre løsninger i en pågående mobbesak. I regjeringens styringsdokument, Sundvollen-erklæringen, heter det: "Regjeringen vil sørge for at det er mobberen som bytter skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning.

Dette er nye toner der det erfaringsmessig har vært mobbeofferet som har måttet flytte, fordi man ikke har hatt ryggrad til å handle, godt takket være SVs utrolige omsorg for mobbere, døgenikter, trygdemisbrukere og jeg vet ikke hva.

2
Slettet-DT9T0G Det kan du trygt gjøre Captain. Jeg siterer fra dagens VG nederst H del på s. 23: Regjeringen har forpliktet seg til at det er mobberen som skal flyttes til en annen skole dersom d...

Regjeringen har forpliktet seg til at det er mobberen som skal flyttes til en annen skole dersom det ikke finnes andre løsninger i en pågående mobbesak

Hva med å forebygge og bruke vitenskapelige beviste metoder mot mobbing? ... (dessverre husker jeg ikke hva den ene metoden som har bevist virkning heter).

Den skolen som mobbern(e) flytter fra blir sikkert fornøyd, men hva med den skolen som får mobbern(e)? Forsvinner problemet bare fordi man må bytte skole? Jeg tviler sterkt.

1
Dani_e [sitat…] Hva med å forebygge og bruke vitenskapelige beviste metoder mot mobbing? ... (dessverre husker jeg ikke hva den ene metoden som har bevist virkning heter). Den skolen som...
Slettet-DT9T0G

Hva med å forebygge og bruke vitenskapelige beviste metoder mot mobbing? ... (dessverre husker jeg ikke hva den ene metoden som har bevist virkning heter).

Det kan ikke ha vært rare greiene når de RG etter åtte år i posisjon ikke har utrettet bedre. Forøvrig synes jeg du er noe fantasiløs i din vurdering av problemet. Send vedkommende til en skole i langtvekkistan. La ungdommen få oppleve hvordan det er å være overgitt til andre fremmede uten venner, familie eller andre støttespillere som har bygget opp den mobberen han endte opp med å bli. En helvetesuke hos marinejegerne eller hærens spesialstyrker tror jeg ville ha gjort susen. Klarer du ikke å innordne deg reglene til den norske skole, får du heller avfinne deg med at det tilbudet lukkes.

1
Slettet-DT9T0G [sitat…] Det kan ikke ha vært rare greiene når de RG etter åtte år i posisjon ikke har utrettet bedre. Forøvrig synes jeg du er noe fantasiløs i din vurdering av problemet. Send ve...

Det kan ikke ha vært rare greiene når de RG etter åtte år i posisjon ikke har utrettet bedre. Forøvrig synes jeg du er noe fantasiløs i din vurdering av problemet.

Etter min hukommelse har aldri den metoden blitt implementert i den norske skolen. Det eneste du antyder er å forsyve problemet videre. Det finnes en effektiv metode (jeg banner litt nå for at jeg ikke husker navnet). Forresten så er det som oftest ikke mobberen som er roten i problemet, men andre situasjoner som fører til at personen svarer med utagerende atferd som mobber, altså mot en tredjepart (de(n) som blir mobbet).

1
Slettet-DT9T0G Så er det evindelige spørsmålet: HVORFOR IKKE? Vel er ikke de RG kjent for å være rask med implementeringen av effektive tiltak, men åtte år da gitt? Forøvrig; har du hørt begrepet...

Mest sannsynlig fordi det ikke høres bra ut. Politikk handler ikke om å finne de beste løsningene, men det som høres best ut (satt på spissen). Det er mye som høres jævlig bra ut når man sier det, som f.eks. to barnehageopptak i året, uten at det fungerer i praksis.

Tiltaket om at mobberne må flytte høres veldig bra ut og at da blir sikkert problemet løst (jeg tviler). Det er godt mulig det kan fungere for enkelte, men jeg velger forsatt å stille meg bak vitenskapelige beviste metoder.

Selvfølgelig har jeg hørt om det begrepet. Jeg er ikke dum eller evneveik. Jeg prøver bare å forklare deg at problemer, vanligvis, ikke blir borte av seg selv. Det viktigste er å forandre miljøbetingelsene slik at mobberen ikke får den forsterkeren han faktisk får av å mobbe, samt å finne bakgrunnen til mobbingen.

1
Dani_e Mest sannsynlig fordi det ikke høres bra ut. Politikk handler ikke om å finne de beste løsningene, men det som høres best ut (satt på spissen). Det er mye som høres jævlig bra ut n...
Slettet-DT9T0G

Selvfølgelig har jeg hørt om det begrepet. Jeg er ikke dum eller evneveik. Jeg prøver bare å forklare deg at problemer, vanligvis, ikke blir borte av seg selv. Det viktigste er å forandre miljøbetingelsene slik at mobberen ikke får den forsterkeren han faktisk får av å mobbe, samt å finne bakgrunnen til mobbingen.

Da skal jeg få lov til å fortelle deg en historie fra det virkelige liv. Min datter ble mobbet på Barneskolen, Først av én og senere til sammen fire stykker som alle var så tøffe at du skulle bare ha sett. Da min datter omsider tok mot til seg for å fortelle hva hun var blitt utsatt for og senere påviste hvem ”hovedmannen” var, gikk jeg resolutt opp til foreldrene og ringte på. Deretter skrev jeg en lapp hvor jeg ba foreldrene ta kontakt fordi min datter hadde opplevd en uakseptabel oppførsel fra deres sønn. Da de ikke hadde tatt kontakt i løpet av en uke, passerte gjengen heldigvis forbi huset, hvoretter jeg løp ut og klarte å få fatt i den mest aktive mobberen. Jeg ga ham en verbal tilbakemelding som jeg skjønte skremte vannet av gutten. Trusselen om å banke ”mannskiten” ut av ham hvis han eller de andre kumpanene så mye som antydet mobbing overfor min datter eller andre, hjalp trolig veldig godt. Et halvt år senere møtte jeg en høflig ung gutt som hilste pent, en hilsen jeg besvarte i visshet om at lærdommen hadde sunket inn. Det ble i alle fall fire færre mobbere den gang og selv om jeg har fått kritikk i ettertid av forståsegpåere, vet jeg at metoden virket utrolig bra. Jeg har altså ingen tro på at man skal forstå mobberne i hjel.

4
Slettet-DT9T0G [sitat…] Da skal jeg få lov til å fortelle deg en historie fra det virkelige liv. Min datter ble mobbet på Barneskolen, Først av én og senere til sammen fire stykker som alle var s...

Da skal jeg få lov til å fortelle deg en historie fra det virkelige liv.

Det er alltid trist når noen blir mobbet, uansett hvem det er. Jeg har selv vært borti det. At det til slutt gikk over etter at du hadde snakket med dem er selvfølgelig bra. Jeg har selv en lignende historie der noen alltid kastet noe i hagen eller på vinduet på huset (ikke at det er mobbing). Det endte med at min mor løp etter dem og virkelig fortalte dem hvor skapet stod. Det endte også godt, og alle hilste pent hver gang dem gikk forbi, men det betyr ikke at det vil hjelpe hver gang for alle. Det å forflytte problemet til en annen skole/sted har jeg liten tro på. Men ikke forstå det slik at jeg mener at mobbere skal få handle fritt og ikke få konsekvenser, det er bare at jeg har trua på andre metoder i det lange løp. Dette må jobbes med kontinuerlig over en lang, lang periode. Jeg håper det går bra med datteren din ;)

1

Et stort problem i de fleste mobbesaker er å definere hvem som er mobberen. Det er sjelden så svart hvitt som det fremstilles her, og hvem skal dømme?

1
Dani_e [sitat…] Det er alltid trist når noen blir mobbet, uansett hvem det er. Jeg har selv vært borti det. At det til slutt gikk over etter at du hadde snakket med dem er selvfølgelig br...
Slettet-DT9T0G

Dette må jobbes med kontinuerlig over en lang, lang periode. Jeg håper det går bra med datteren din ;)

Takk skal du ha. Hun er voksen nå, men jeg vil fortsatt hevde at det er disiplin som mangler og at lærerne må få sanksjonsmuligheter. I dag er skolesystemet snudd fullstendig på hodet, hvor lærer ikke kan sette skapet på plass uten fare for irettesettelse fra krapylets foreldre.

Min historie nr. 2 var en far som krevde et møte med rektor og lærer fordi sistnevnte hadde tatt poden i øret og lempet ham ut av klassen. Sannheten var at poden hadde truet læreren med solid juling, en lærer som var et hode lavere. Da hadde det hjulpet bra for faren at jeg innstendig ba om en myk tilnærming til møtet, i visshet om at det er ikke alltid ungene forteller den fulle og hele sannhet. Gutten ble senere tatt inn til utredning og sinnemestringsterapi.

1
Dani_e [sitat…] Hva med å forebygge og bruke vitenskapelige beviste metoder mot mobbing? ... (dessverre husker jeg ikke hva den ene metoden som har bevist virkning heter). Den skolen som...

Forsvinner problemet bare fordi man må bytte skole? Jeg tviler sterkt.

En mobber har gjerne et nettverk som støtter han/hun som gir de makt/en følelse av makt, dette forsvinner ved et skolebytte så det er så absolutt ingen selvfølgelighet at personen fortsetter å mobbe.

Ellers så bør man merke seg dette

"Regjeringen vil sørge for at det er mobberen som bytter skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning.

Mener du dette er feil og at det er offeret som bør flyttes?

1
Slettet-DT9T0G Det kan du trygt gjøre Captain. Jeg siterer fra dagens VG nederst H del på s. 23: Regjeringen har forpliktet seg til at det er mobberen som skal flyttes til en annen skole dersom d...

Jeg siterer fra dagens VG nederst H del på s. 23: Regjeringen har forpliktet seg til at det er mobberen som skal flyttes til en annen skole dersom det ikke finnes andre løsninger i en pågående mobbesak. I regjeringens styringsdokument, Sundvollen-erklæringen, heter det: "Regjeringen vil sørge for at det er mobberen som bytter skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning. Dette er nye toner der det erfaringsmessig har vært mobbeofferet som har måttet flytte, fordi man ikke har hatt ryggrad til å handle, godt takket være SVs utrolige omsorg for mobbere, døgenikter, trygdemisbrukere og jeg vet ikke hva.

Hvordan har regjeringen forestillt seg dette i praksis?

Ser for meg en del problemer når det gjelder å "dømme" en unge til å være en mobber. Skal man bare ta fortellingen til ett mobbeoffer for å alltid være den ubestridte sannhet?

Og hvilken skole er det som vil ta imot en unge med en slik merkelapp rundt halsen?

Jeg undres også på hvor lenge lille Ole på ti år skal bære denne merkelappen "mobber" som en kvernstein rundt halsen. Skal denne kvernsteinen ødelegge hele framtida til lille Ole, eller bare deler av den?

Jeg tenker også på at i det øyeblikket lille Ole på ti år får merkelappen "mobber" på seg, så vil han helt sikkert bli en mobber, uansett om han har vært det før eller ikke.'

For hva kan han ellers bli, han er jo allerede dømt. Dog uten lov og dom.

2
Slettet-DT9T0G [sitat…] Da skal jeg få lov til å fortelle deg en historie fra det virkelige liv. Min datter ble mobbet på Barneskolen, Først av én og senere til sammen fire stykker som alle var s...

Det ble i alle fall fire færre mobbere den gang og selv om jeg har fått kritikk i ettertid av forståsegpåere, vet jeg at metoden virket utrolig bra. Jeg har altså ingen tro på at man skal forstå mobberne i hjel.

Meget godt eksempel på hvordan det bør gjøres. Kunne vært interessant å høre hva kritikken fra forståsegpåerne gikk ut på.

1
Slettet-DT9T0G Det kan du trygt gjøre Captain. Jeg siterer fra dagens VG nederst H del på s. 23: Regjeringen har forpliktet seg til at det er mobberen som skal flyttes til en annen skole dersom d...

Dette er nye toner der det erfaringsmessig har vært mobbeofferet som har måttet flytte, fordi man ikke har hatt ryggrad til å handle, godt takket være SVs utrolige omsorg for mobbere, døgenikter, trygdemisbrukere og jeg vet ikke hva.

Det er ingen mobbeofre som må flytte, det er noen som velger det. Og det er noe annet.

Selv tror jeg det beste er å ta opp kampen der problemene er, ikke å rømme unna.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Hvordan har regjeringen forestillt seg dette i praksis? Ser for meg en del problemer når det gjelder å "dømme" en unge til å være en mobber. Skal man bare ta fortellingen...

Jeg tenker også på at i det øyeblikket lille Ole på ti år får merkelappen "mobber" på seg, så vil han helt sikkert bli en mobber, uansett om han har vært det før eller ikke.'

For hva kan han ellers bli, han er jo allerede dømt. Dog uten lov og dom.

Uff...blir bare matt- sjakk matt av slike dårlige ....

1
GARDSDATTRA [sitat…] Det er ingen mobbeofre som må flytte, det er noen som velger det. Og det er noe annet. Selv tror jeg det beste er å ta opp kampen der problemene er, ikke å rømme unna.
Slettet-DT9T0G

Jeg har en mistanke at din erfaring fra mobbing i skolen er relativ mangelfull.

Som lærer og senere formann for foreldrerådet har jeg erfart at sanksjoner med å tilrettelegge for mobberen vanligvis har hatt liten effekt. Trakassering av mobberen så snart det nærmer seg en uakseptabel oppførsel hjelper derimot. Hvis mobberen skjønner at han aldri får fred, vil han trolig slutte ganske raskt. Jeg presiserer at mitt anliggende er fysisk mobbing fra gutter og ikke jentemobbing på det psykiske plan. Min løsning er å gjeninnføre disiplin i skolen.

2
Slettet-DT9T0G Jeg har en mistanke at din erfaring fra mobbing i skolen er relativ mangelfull. Som lærer og senere formann for foreldrerådet har jeg erfart at sanksjoner med å tilrettelegge for m...

Jeg har en mistanke at din erfaring fra mobbing i skolen er relativ mangelfull.

Jeg er/var mor til gutter som ble mobbet på skolen. De klarte heldigvis å si ifra, rett nok med litt bulder og brak, skrik og hyl.

Men hørt ble de, såpass høyt skrek de.

Da den eldste ble utsatt, fikk han bare beskjed fra skolen om å ta igjen, han måtte da være litt frampå.

Fem år senere var det lillebror det handlet om. Da hadde lærerne akkurat sett en film om en elev som tok selvmord etter mobbing, og det ble da reagert straks. Litt hurramegrundt på ett par foreldremøter ble det, da især i den klassen der mobberne gikk, jeg hadde en sønn i den klassen også, så jeg fikk bivåne galskapen fra to sider. Det resulterte i ett par utvisninger, og en måtte bytte klasse. Ikke det at det hjalp stort for de utpekte mobberne, noe har man jo fulgt med. Men sønnene mine var det ingen som torde røre etter denne oppvasken, ikke slik det hadde vært iallefall.

Den yngste i flokken ble også mobbet, og han varslet også på egen hånd via ett brev til rektor der han stilte harde krav. Blant annet blånektet han å gå på skolen før han kunne føle seg trygg. Og da var det alvor.

I samarbeid med skolen så fikk vi ordnet opp så godt det lot seg gjøre. Lærerne påtok seg jobben med å synliggjøre hvilken ressurs min sønn var i klassen. Det lyktes, stemningen mot han snudde og om han ikke ble direkte populær, så ble han godtatt.

Som representant for elevrådet (litt triksing og miksing gjorde at han fikk en varaplass), ble han med i en gruppe som skulle lage en handlingsplan for mobbing, og det aner meg at han gjorde en god jobb der. Iallefall steg selvtilliten som kvikksølvet på gradestokken en kokvarm sommerdag.

Alt dette skjedde da de gikk i barne og ungdomskolen på åtti og nittitallet.

Nå har den eldste vært på en gjenforeningsfest, og han fortalte meg noe om hvordan det hadde gått med verstingene i klassen. Det var ikke noe særlig. Faktisk hadde min sønn gjort det langt bedre.

Jeg ser av og til de gamle klassekameratene til de andre to, og nei det ser ikke ut som om de som utgjorde den harde kjerne har oppfunnet kruttet for å si det slik, men du verden hvor nære de var da det smalt.

Min yngste klarte i det minste å få en høyere utdanning og jobber nå i skoleverket.

Jeg lover, jeg vurderte ikke engang å flytte. Kampene tar vi der de er, vi viker ikke unna som feige bikkjer.

Men har sett nok til å kunne mene at skolene burde ha ett større fokus på å hjelpe mobberne/verstingene til å få en bedre framtid enn bare fyll og rør.

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...