Politikk - Norsk

baov

Privatiseringens pris

Privatisering av kommunale oppgaver kan få katastrofale følger.

se link

I flere tiår har den italienske mafiaen dumpet søppel på jorder og i sjøer i Sør-Italia. Nå betaler lokalbefolkningen prisen med skyhøy kreftprosent.

Riktignok i unionen eu der det meste er i fri flyt sammen med søppel, gift, kapital, profitt og arbeidskraft på vandring.

1
50 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Smart sammenblanding av mafia og privatisering der. Moralen må være at alt kan brukes politisk.

2

Privatisering av kommunale oppgaver kan få katastrofale følger

Men hva har dette med norsk politikk å gjøre da?

1

Å bruke mafiaen som eksempel er vel å sette det på spissen. Dog er det ingen tvil om at ønsket om maksimal fortjeneste gjør det fristende for private næringsdrivende å bruke ulovlige snarveier til personlig rikdom.

1
Hyrro Kanskje en berettiget advarsel om hva privatisering kan føre til. Vårt land er jo allerede nesten overgitt til private virksomheter, og det vil øke med den nye regjeringen. Noe som...

De siste ti-årene har vi sett stadig konkuranseutsetting og privatisering av offentlige og kommunale oppgaver der skattebetalernes spleiselagskasse(staten) betaler gildet.

Eksempelvis leste jeg her om dagen en barnehageeier i Bergen som hadde kjøpt seg opp og tatt kontrollen i et internasjonalt ojeselskap. Mye penger å hente for private aktører som skal gjøre offentlige oppgaver tydeligvis.

Private aktører drifter også søppel og gift-avfall både fra private, fra næringslivet og fra oljeindustrien i Norge også. Jeg vet at det stilles strenge krav til kostbar destruering, - og fristelsen for dumping i havet eller i skogsområder ligger faretruende nær når det er så mye å tjene på dårlig håndtverk.

Derav var det greit å vise til artikkelen fra Italia der krav til godt håndtverk/destruering og kontrollen ikke fungerer. Vi ser jo tydelig hvordan det kan utvikle seg hvis det slakkes på kravene.

1
Hyrro Kanskje en berettiget advarsel om hva privatisering kan føre til. Vårt land er jo allerede nesten overgitt til private virksomheter, og det vil øke med den nye regjeringen. Noe som...

Kanskje en berettiget advarsel om hva privatisering kan føre til.

Nei.

Den kommunale søppeltømmingstjenesten i Tønsberg ble privatisert på 80 tallet. Raskt fikk vi både en billigere og bedre tjeneste. Jeg vil overhode ikke ha tilbake det gamle kommunale selskapet som stod for søppelhenting.

1
baov De siste ti-årene har vi sett stadig konkuranseutsetting og privatisering av offentlige og kommunale oppgaver der skattebetalernes spleiselagskasse(staten) betaler gildet. Eksempel...

Derav var det greit å vise til artikkelen fra Italia der krav til godt håndtverk/destruering og kontrollen ikke fungerer. Vi ser jo tydelig hvordan det kan utvikle seg hvis det slakkes på kravene.

Så staten gjør ikke jobben sin(er for opptatt med alt mulig annet)?

1

Privatisering av kommunale oppgaver kan få katastrofale følger.

skjønner ikke helt hva du vil med dette innlegget, men hvis det er å prøve å få oss til å tro at det er slik det kommer til å bli i norge hvis det blir mye privatisert fra kommunene så syntes jeg forsøket var særdeles dårlig. mafiaen ødelegger samfunnet i italia, liten tvil om det, men hva har det med privatiseringen i norge å gjøre. det er langt mellom Napoli og norge.

1
Geirijo Det er da ingen sammenblanding. Mafia er privat virksomhet. Det er den ultimate form for egosentrisk liberalisme. Hvor en maktelite av liberale opportunister erstatter stat og komm...

Tror du treffer spikeren på tommeltotten hos noen her, - men du forklarer godt mine intensjoner og avsløringer med innledende innlegg.

Norske private organiserte aktører er ikke mindre grådige enn andre utenlandske, - prosessen/privatiseringen har bare ikke vart så lenge i Norge enda. Det er heldigvis noe offentlig styring/kontroll som fungerer enda.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...