Politikk - Norsk

anyway2

FRP-politikere betalt av bompenger...

Ikke nok med at Frps finansminister håver inn milliarder på bompenger, så tjener en rekke Frp-politikere penger privat ved å sitte i styrene til bompengeselskapene:

"Frp-topp Helge Andre Njåstad vil fortsette som styreleder i et bompengeselskap og motta honorar selv om han nå er innvalgt på Stortinget."

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Frp-politikere-far-betalt-fra-bomselskaper-7383400.html

"Også Siv Jensens Høyre hånd i Finansdepartementet, politisk rådgiver Petter Kvinge Tvedt (28), satt inntil nylig som styremedlem i et bomselskap.

Som medlem av styret i Voss og omland bompengeselskap fikk Tvedt et honorar på 16.700 kroner i året."

"Partikollega Elisabeth E. Tharaldsen er for eksempel styreleder i Odda vegfinans og styremedlem i Hardangerbrua AS. Os-ordfører og tidligere Frp-nestleder Terje Søviknes satt inntil nylig som styremedlem i Bergen-Os Bompengeselskap AS."

Hvordan kan Frp-politikere, som er i mot bompenger (?), tjene penger på å sitte i styrene til bompengeselskaper, og dermed gjøre innkrevingen dyrere?

Burde ikke Frp-politikerne, som er med å kreve inn bompenger, i det minste si fra seg honorar og møtegodtgjørelser?

Hva sier Frp-velgerne, som igjen er blitt lurt trill rundt av Frp?

1
128 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ketil Solvik Olsen's kommentar:

Over mange år har bompenger blitt en stadig større del av veifinansieringen. Med FrP i regjering ser vi nå at trenden vil snu, og bompengeandelen vil gå ned. Samtidig vil det komme nye bomprosjekter, fordi Stortingsflertallet har i Nasjonal Transport Plan vedtatt disse. FrP vil gjøre vårt beste for å redusere belastningen for bilistene, men vi kommer ikke til å vinne alle slag. Til det er de øvrige partiers forkjærlighet for bompenger for stor.

Det blir smålig når AP og SP i VG gir FrP skylden for disse nye bomprosjekter, som tross alt er lagt frem av den rødgrønne regjeringen. Deres politiske redelighet er ikke stor.

Faktum er: FrP har fått gjennomslag for at bompengeandelen skal ned ved å øke de statlige bevilgningene. Noen steder klarer vi fjerne bomstasjonene, andre steder har vi kuttet i gjelden. Vi har fått gjennomslag for at lånerenten skal kuttes ved å bruke statlige garantier og vi skal kutte administrasjonskostnadene ved endret organisering. Dette ville ikke skjedd med FrP i opposisjon.

FrPs politikk vil spare bilistene for milliarder av kroner til bompenger. Skattebetalerne må ta regningen i stedet, men de slipper å betale rente og administrasjonskostnader. Dermed sparer befolkningen penger totalt sett. Det gleder jeg meg over.

TV2s Bom-o-meter er en nyttig påminnelse til oss alle om hvor store kostnader de rødgrønne har pålagt bilistene gjennom stadig flere bomprosjekter. Ikke bare må bilistene betale ekstraskatt for veiene, de må også betale renter og administrasjonskostnadene for å betjene bomselskapenes lån.

Noen synes å tro at FrP i regjering gir oss diktatorisk makt til å fjerne alle bomstasjoner. Det har vi ikke. Derfor vil arbeidet ta tid, fordi vi må overbevise partier som ønsker bompenger om at de skal la være å innføre det. FrP kan heldigvis allerede vise til store gjennomslag som begrunnelse for hvorfor vi inngår kompromisser og sitter i regjering. Et sterkere Frp etter 2017 vil gi oss enda mer makt i forhandlinger.

Selv om vi ikke vant alt, så har vi fått gjennomslag for langt mer enn vår velgeroppslutning tilsier - derfor opplever jeg også støtte fra veldig mange FrP velgere. De ser vi har kjempet og vunnet mange slag. Og jeg skal love alle bompengemotstandere at vi fortsetter vår kamp for bedre vei og jernbane, og mot bompenger. Bompengemotstandere har nå for første gang "sine egne" på innsiden av regjeringskontorene.

1

Forskjell på liv og lære...

Nesten som at en kommunist jobber som børsmegler på Oslo børs dette... :-)

2

Det ser ut til at den eneste politiker med ære her, er Bård Hoksrud, som fremdeles påfører alle bomselskeper ekstrautgifter ved å boykotte bombrikke til tross for at han er fast "bomkunde".

1

Føler du virkelig at Ketil Olsens kommentar svarer i forhold til det anyway2 tar opp og skriver i sitt innlegg?

Ikke dette spesifikt, men det generelle maset om FrP og bompenger...

1

Her er det jo åpenbart du som fremstår som "dum som et brød"...

de er litt uheldige sånn noen av frperne

1

Organisert pengeinnkreving har mange ansikter, men har utspring grådighetens kraft.

Ikke sikkert frp`ere flest vet om det, men det er privatisert pengeinnkreving og tilrettelegging av privat tapping av offentlige systemer som frp-partiprogrammet er tilrettelagt for. Amerikansk modell.

1

Hvordan kan Frp-politikere, som er i mot bompenger (?), tjene penger på å sitte i styrene til bompengeselskaper, og dermed gjøre innkrevingen dyrere?

Burde ikke Frp-politikerne, som er med å kreve inn bompenger, i det minste si fra seg honorar og møtegodtgjørelser?

Hva sier Frp-velgerne, som igjen er blitt lurt trill rundt av Frp?

Vi tar dette sakte slik at du får svar på alle dien spørsmål.

1 - at FRP politikere sitter i disse styrene gjør ikke innkrevningen dyrerer, da alternativet ikke er tomme styrestoler men andre politikere i de samme vervene.

2 - Spørsmål om FRP-politikere skal si fra seg honorar/møtegodtgjørelse er selvsagt en idealistisk mulighet mulighet, men mer en uvanlig praksis. SV-politikere har ikke sagt fra seg pensjonsrettigheter og stortingslønn bare fordi de prinsippielt ønsker en annen lønns- og pensjonspolitikk (og det bedrer ikke saken at de istedenfor betaler en del av lønna inn til SVs egen kasse). Når de samme FRP-politikerne mener å hevde at de i kraft av slike verv kan drive en strammere linje i styret og dermed spare bilistene for penger så er det også logisk at de også mottar slik godtgjørelse selv om på prinsippielt grunnlag er uenig organiseringen og behovet for bompenger

3 - jeg er ikke FRP-velger, men bare de aller aller dummest vil mene at dette er å bli lurt "trill rundt" fordi enkelte politikere har verv i slike selskap. Det er mer trolig at disse velgerne støtter opp om de aktuelle politikerne som faktisk går inn og gjør en jobb i disse styrene og prøver å begrense den økonomiske belastningen. Man får generelt mer respekt og tillit om man faktisk prøver å gjøre noe konkret (også å gå inn i slike selskap) enn å bare sette seg på sidelinjen og furte og tro at man har gjort en jobb bare man har holdt sin egen person "ren og passe skinnhellig"...

2

Dette er da gammeltnytt. Nå fremstår Aftenposteen/ VG som medier som har avslørt noe som har pågått i årevis.

1

Mener du at Frp velgere føler seg lurt av Frp, fordi Frp politikern har andre styrverv utenfor Frp, som Frp politikere fra Frp ikke skulle hatt ?

1

Vil tro at dette er folk som har fått styreverv via sine stillinger i fylkeskommunen tidligere.. Det er uansett snakk om en tusenlapp i måneden - som bokstavelig talt er en dråpe i havet for en med stortingsrepresentant lønn.

Ikke bekymret for at denne Frp-politikeren plutselig vil jobbe for bomringer for en så liten sum..

Vis meg en Frp-politiker som eier deler av et bomselskap - som aktivt tjener penger for faenskapen så skal jeg vise deg en Frp-er som ikke burde representere partiet..

1
xrated Har sett på hvordan du og en del andre på venstresiden skriver så senker meg på deres nivå

Lamme bortforklaringer...

Du får selv ta ansvar for hva du selv skriver her inne...

Og bitre innlegg med kun personhets og mobbing sier i grunnen mest om deg selv...

Man må vel nesten ha et religøst forhold til eget parti for å klare å bli personlig fornærmet over at noen påpeker hykleri og prinsippløshet i Frp, som det du viser her...

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...